Vyjádření AJR k diskusi na eWRC o Rally Vyškov

Výkonný výbor AJR se vyjadřuje k diskusi na fóru eWRC o Rally Vyškov.

V několika minulých dnech se na fóru internetového rally serveru eWRC rozběhla diskuse o vlivu Asociace Jezdců Rally (AJR) na rozhodování o možné změně termínu Rally Vyškov. Protože se zde objevují informace nepravdivé, či zkreslené, rozhodla se AJR uvést skutečný postoj k věci na pravou míru.

Asociace jezdců rally nemá žádné hlasovací natož rozhodovací právo v otázkách změn termínů v kalendáři rally. Anketa, kterou jsme zveřejnili na našich stránkách, měla dát možnost našim členům se vyjádřit, a ukázat demokraticky náhled všech členů AJR na možnou změnu termínu. Svůj názor v této nezávazné anketě vyslovil jen zlomek členů, a jedná se pouze o informativní údaj. Členům AJR tak výkonný výbor dává šanci reagovat na nastolené otázky.

O změnách termínů soutěží ale rozhoduje pouze komise pro rally a jejich rozhodnutí mohou jezdci akceptovat, nebo se závodu nezúčastnit (pokud jim termín nevyhovuje). Kalendář závodů je minimálně dva měsíce znám a není v kompetenci AJR se jakkoli vyjadřovat k důvodům (ani je všechny neznáme), které vedly pořadatele k žádosti o změnu termínu, ani proč o změnu žádá až tak dlouho po zveřejnění kalendáře, a ani k důvodům, proč komise pro rally změnu neschválila. Pan Ing. Rosický AJR pouze požádal o vyjádření názoru na změnu termínu, a to jsme udělali demokratickou formou pomocí ankety. Další postup je plně v kompetenci komise pro rally. Ze strany Vyškovských pořadatelů nás nikdo oficiálně nekontaktoval (na našem e-mailu do 19. 2. 17.00 hod.).

Cílem Asociace jezdců rally je samozřejmě součinnost s rally komisí FAS i pořadateli jednotlivých soutěží.

Komentářů celkem: 17
20. 2. 2009 15:44
0 0
Já jsem ze zmíněné diskuze nabyl dojmu, že FAS zneužila anketu při argumentaci s pořadateli, ač měla k tlaku na pořadatele jiné důvody. Ať už relevantní nebo čistě zištné.
20. 2. 2009 16:15
0 0
to Josef Novotný: taky jsem toho názoru. Ing. Rosický se na anketu asociace ve svém vyjádření odvolával... jasně píše PO KONZULTACI S ASOCIACÍ... tady neví levá co dělá pravá
20. 2. 2009 17:33
0 0
By mě zajímalo,kdo to psal a jaké má zkušenosti s přípravou závodů. Ono totiž není tak jednoduché hned po zveřejnění kalendáře zjistit,jestli náhodou termín nekoliduje s jinými regionálními akcemi. Všechno je to o jednáních,které probíhaly a na základě těchto jednání byly zjištěny skutečnosti,na základě kterých Hanácký rally klub požádal o změnu termínu a jasně a srozumitelně popsal všechny důvody,proč v původním termínu rally nejde odjet. Jenže navrhovaný termín zase nevoní FASu. Proč,to asi nepochopí nikdy a nikdo. Jasné je,že Vyškov je na černé listině....
20. 2. 2009 17:43
0 0
Tohle prohlášení je divné. Trochu mě AJR zklamala.
20. 2. 2009 18:01
0 0
Tak se daří to, čeho jsem se bál. FAS se odvolává (schovává) na názory jezdců (11 hlasujících) sdružených v asociaci. Přesně ve stylu: Když už tu asociaci nemůžeme zakázat, tak ji aspoň znemožníme a poštveme proti ní fanoušky, pořadatele a dá-li Bůh, tak i některé jezdce. Samotný FAS pak zůstane bez poskvrnky. Tomáši, Vojto, Václave, Petře a další, vidíte to? A líbí se vám to?
20. 2. 2009 18:07
0 0
Před chvílí jsem redakci eWRC zaslal k této kauze také stanovisko pořadatele, protože ne na všechno máme úplně stejný názor jako AJR.
20. 2. 2009 18:13
0 0
To AJR: Milé vedení AJR, to se budete snažit mlžit jak v parlamentu? To se autor stydí podepsat, nebo jste tuto zprávu skutečně tvořili jako celá asociace? Chtěli jsme,aby jste jasně a srozumitelně napsali: FASu jsme se vyjádřili tak, nebo tak, nebo vůbec! Co znamená věta: Pan Ing. Rosický AJR pouze požádal o vyjádření názoru na změnu termínu, a to jsme udělali demokratickou formou pomocí ankety. Vyjádřili jste tedy souhlas se změnou termínu dle ankety? Nebo jste se vyjádřili, že vzorek hlasujících není dostatečně vypovídající? Nebo jste se vůbec FASu neozvali a Rosický si to odvodil ze stránek asociace? Doufám, že se vyjádříte znovu, ať je jasno! Díky Ota Hloušek
20. 2. 2009 18:27
0 0
Roman: Čistě ze zájmu a zvědavosti, bez snahy kohokoliv napadat, mám dotaz: Proč se o tom, že v termínu uvedeném v kalendáři zveřejněném 28.11.2008, nelze Vyškov uspořádat vědělo AŽ 14.1.2009 (termín první žádosti o změnu), důvodem byly "Haná Tour 2009, František Josef a Ivanovice (100let), volby evropských poslanců..." zatímco o tom, že se v nově navrženém termínu FASem koná neslučitelná akce "TRDLOVINY 2009" vědělo již 3 dny po odpovědi FASu???????? Nevím, to je mi nějaké divné...

Nesnažím se tím shodit ničí práci, takže mě prosím nenapadejte.

Ale naprosto chápu AJR, která o této situaci pravděpodobně nebyla informována, zvláště pak né pořadateli Vyškova (19.2. je opravdu trochu pozdě), takže od toho dává ruce pryč... nepočítaje fakt, že na to nemohla mít jiný než informační vliv, jak se píše v článku....

Předem děkuji za odpověď. Pokud bych se v nějakém termínu spletl, opravte mě.
20. 2. 2009 18:39
0 0
Pánové čistě technicky a bez komentáře bych rád upozornil, že AJR se poslední dobou hned dvakrát k něčemu vyjádřila a to je velmi pozitivní nejen ve vztahu ke sportu ale hlavně k nám fanouškům. Nejdůležitější, co je, že "něco" dělá, není jen nějakou statutární hlavičkou ale hlavně dodává informace, resp. rovná informace směrem k nám fanouškům. Pokud to takhle půjde dál, tak smajlíksmajlíksmajlík Proto je mi studno za některé reakce pod článkem. JanO nám určitě odpoví za pořadatele.
20. 2. 2009 18:55
0 0
biglude,
proč začínat s otázkami od zadu?
Myslím, že první otázka v pořadí by měla znít "Proč FAS pořadatelům nepřidělil termín, o který žádali? Žádost byla na FAS zaslána 8. srpna 2008 a nikdy nikdo pořadatelům ani slovem nenaznačil, že by měla dostat přednost později podaná přihláška Prachatic. Ani nevím, jestli vůbec Prachatice o to září žádaly.
20. 2. 2009 20:48
0 0
To biglude.
Srovnej si ještě jednou veškré údaje. Časová posloupnost je v tomto případě víc než důležitá a rozlišuj slova "oficiální,neoficiální a návrh." Pak si možná sám bez cizí pomoci odpovíš na spoustu otázek.
To pačes.
To jako že je jedno co je obsahem jejich vyjádření,hlavně že něco napsali??? Co jsi to za fanouška,že je ti jedno čím tě kdo krmí. Není náhodou důležitější kvalita než kvantita?????smajlíksmajlíksmajlík
20. 2. 2009 21:06
0 0
To Roman: Odvolám se na první slova mého příspěvku. Až si je přeložíš a dosadíš do tvé námitky, tak to snad bude dobrý ne??smajlík
20. 2. 2009 22:14
0 0
Pro bigludeho: Sázel jsem pro město Vyškov kalendář akcí na rok 2009. Podklady jsem dostal na vánoce a tiskl se tak, aby byl k dispozici na Regiontour v Brně, tedy byl k dispozici 9. 1. 2009. Myslím, že až v něm se dalo zjistit, co se v daných termínech ve Vyškově a okolí chystá. Řekl bych, že tak do víc jak půlky prosince neměl nikdo ani páru, co se kdy bude letos dít.
jac
21. 2. 2009 12:17
0 0
A jejda, tak mám pocit,že ARJ začala fungovat přesně tak,jak jsem se obával...my uhneme tady,vy tady a všichni budeme spokojeni. Prostě vše ve starých kolejíchsmajlík
21. 2. 2009 17:24
0 0
jac: Prominte, ale ja si myslim, ze timhle zpusobem funguje kompromis.. Kdyz nikdy ani jeden neustoupi, tak nikdy nemuze byt kompromis a tedy ani domluva..
21. 2. 2009 18:13
0 0
Fazzy: Připomíná ti to snahu o kompromis? Žádáš o nějaký termín. Je ti přidělen jiný termín. Žádáš o změnu termínu, páč město dává přednost kolečkářům a s tebou počítalo na jiný termín. Jsi odmítnut. Opět žádáš o změnu termínu a opět jsi odmítnut s odvoláním hlasování deseti jezdců a je ti navržen jinej termín, který by ale znamenal, že se kvůli tobě nepojede jeden mistrák historiků, za což tě historici jistě pochválí a rádi k tobě přijedou. Zkus si odpovědět, kde snaha je a kde chybí.
21. 2. 2009 18:26
0 0
3K: Souhlasim, ja to myslel v globale, ne konkretne tento pripad. Slo mi jen o podstatu veci v prispevku "jaca"..
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!