9. 4. 2009 21:03 − 6346× − 21

Subaru Impreza STI Gr. N Base Car za 780 800 Kč s DPH!

Společnost Subaru ČR přichází s jedinečnou nabídkou na koupi Subaru Impreza.
Jen málokterý automobil si ve světě rally vydobyl takovou pozici a gloriolu, jakou má Subaru Impreza. Vůz s pohonem všech kol a přeplňovaným motorem je velmi oblíbený nejen u fanoušků prakticky všech automobilových disciplin, ale také u samotných soutěžních jezdců. Subaru Impreza STI sbíralo vavříny ve všech kategoriích automobilových soutěží rally od prestižní kategorie WRC až po základ ve skupině N4, kterou známe též pod názvem produkční vozy.

I když dnešní produkční vozy již dosahují skvělých výkonů a vysokých rychlostí na rychlostních zkouškách, stále ještě neopustili základní filosofii, kterou je snadná dostupnost a relativně nízká cena. Pokud budete mít zájem a dostatečně tučnou peněženku, tak prostě a jednoduše přijdete do obchodu, kde si koupíte základní model pro přestavbu na soutěžní vozidlo, takzvaný Base Car, necháte si vevařit rám, zakoupíte základní bezpečnostní vybavení a můžete vyrazit na rally. Ano, i v takovéto základní specifikaci se dá závodit a dokonce se po Evropě rozjíždí několik pohárových závodů, kde tyto poměrně jednoduché a levné soutěžní vozy jezdí. Jeden z takto jednoduchých soutěžních vozů Subaru Impreza STI uspěl na bodované pozici i na letošní Norské Rally. Někdy jsou tyto „cupy“ nazývány třeba jako N4-. Samozřejmě máte ale i šanci zakoupit v autosalonu Base Car, a kromě jmenovaných věcí do něj pořídit špičkový podvozek, velké brzdy, bezsynchronní převodovku, závodní řídící elektroniku a pár dalších „maličkostí“ a získáte automobil, se kterým můžete pomýšlet na místa nejvyšší, jak v národních šampionátech, tak například v Mistrovství světa produkčních automobilů.

Na počátku vaší cesty, ať se vydáte cestou špičkového vozu, nebo levnějšího sportovního náčiní, ale vždy bude Subaru Impreza STI Gr. N Base Car. Díky nadstandardním vztahům českého importéra značky Subaru, společnosti Subaru ČR s se společností STI (Subaru Technica International) se daří do České republiky dovážet tento základní model určený pro přestavbu na soutěžní vůz za skvělou cenu, ve které zákazník získá i další podporu dovozce. Považte, že Subaru Impreza STI Gr. N Base Car lze objednat již za 780 800 Kč včetně DPH. Tato cena obsahuje i takzvaný přestavbový KIT z pravostranného japonského řízení na naše standardní levostranné.

Pokud budete mít o vůz Subaru Impreza STI Gr. N Base Car, případně o další informace o tomto voze zájem, tak neváhejte kontaktovat zástupce společnosti Subaru ČR pana Zikmunda na kontaktech: zdenek.zikmund@subaru.cz , tel.: 255 720 231

Více o Subaru Impreza STI Gr.N Base Car v oficiální zprávě společnosti Subaru:

Vynikající zprávu má značka Subaru pro všechny závodní týmy, které uvažují o pořízení speciálu Impreza WRX STI Group N Base Car. Díky exkluzivní smlouvě, podepsané již v roce 2006 s každoroční opcí na následující rok, i letos zástupci importéra Subaru ČR získali důvěru společnosti STI (Subaru Tecnica International) a jsou nadále výhradním oficiálním importérem nejen základního závodního modelu Gr. N Base Car s karoserií hatchback, ale i veškerých sportovních dílů, které STI pro úpravu závodních vozů značky Subaru společnost STI vyrábí a dodává. Subaru ČR, s.r.o. je tak dále členem výjimečné a prestižní společnosti několika firem, se kterými se STI rozhodlo spolupracovat.

Tato smlouva tedy závodním týmům nejen z České republiky, ale také ze všech okolních zemí, umožňuje objednat vozy i díly bez zahraničních zprostředkovatelů a tedy za výrazně výhodnější cenu a zároveň s dodávkou do České republiky bez výdajů na dopravu. Díky zkušenostem při dodávkách materiálu pro Subaru ČR Rally Team jezdce Vojtěcha Štajfa je pak český importér připraven nabídnout všem zájemcům z řad provozovatelů závodních vozů Subaru objednávkovou službu veškerých potřebných dílů v českém jazyce, což dále zjednoduší dostupnost a komfort tuzemských zákazníků.

Závodní vůz Subaru Impreza STI je v současnosti nejúspěšnějším závodním vozem v automobilových soutěžích třídy produkčních vozů. Tento automobil se stal třikrát po sobě vítězem produkčního šampionátu mistrovství světa v rallye (PCWRC) a i na tratích národních mistrovství dokazuje své kvality. Jeho nejnovější provedení disponuje dvoulitrovým přeplňovaným motorem s variabilním časováním ventilů, turbodmychadlem s tzv. dvoucestným plněním, zvětšeným intercoolerem, odlehčenými tenčími skly a dalšími technickými vylepšeními. Pro úpravu dle homologace produkčních vozů pro rallye lze vůz osadit závodním brzdovým systémem AP Racing s průměrem brzdových kotoučů 355 mm, resp. 285 mm a hydraulickou ruční brzdou, závodní bezsynchronní převodovkou a závodními řídícími jednotkami motoru a aktivního mezinápravového diferenciálu.

Díky exkluzivnímu zastoupení STI padá doposud rozšířená domněnka o vysokých cenách závodních vozů a dílů v porovnání s konkurenčními značkami. Nový vůz Subaru Impreza STI Gr. N Base Car určený pro přestavbu na soutěžní závodní vůz je možné objednat již za cenu 780 800 Kč vč. DPH, což je rozhodně více než konkurenční cenou na českém trhu. Tento automobil je japonskou verzí Imprezy, určenou výhradně k přestavbě na závodní speciál a český dovozce jeho cenu stanovil tak, aby umožnil co nejvíce zájemcům jeho pořízení. Cena již zahrnuje soubor dílů na přestavbu z pravostranného na levostranné řízení. Touto velmi příznivou cenovou politikou chce společnost Subaru ČR podpořit všechny závodníky, kteří se rozhodnou účastnit se závodů s vozem této značky. V žádném případě ale není možné tento automobil přihlásit do normálního provozu, neboť japonská specifikace nesplňuje požadavky evropských homologací. Každý zájemce o tento vůz tak bude muset nejprve instalovat do vozu ochrannou klecovou konstrukci (závodní rám), aby mohl vůz přihlásit jako závodní speciál.

Co se týče závodění na českých tratích, díky této příležitosti a spolupráci s STI se značce Subaru postupně daří oživovat závodní pole na tuzemských soutěžích vozy Impreza stále více. Za uplynulé tři roky Subaru ČR dovezlo již ke 20 kusům těchto specifikací a mezi závodníky se Subaru Impreza se řadí kromě V. Štajfa i Emil Triner, Jan Štěpánek, Dan Běhálek, Jiří Vacek, Robert Achs, nadějný junior Jan Černý a další. Na Valašské Rallye 2009 bylo již Subaru druhou nepočetnější značnou ve startovním poli!

Komentářů celkem: 21
14. 4. 2009 11:4121
0 0
TO Mlok: modrou starou...s logama..ano ta je má....WRX stříbrné patří našemu fotografovi V. Zíbarovi...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!