Petr Pančocha - eWRC.cz
13. 5. 2009 09:58 − 3475× − 26

Matthew Wilson úspěšně dokončil náročný cyklistický závod

Matthew Wilson a jeho spolujezdec Scott Martin dokázali, že před nadcházejícími soutěžemi jsou fyzicky dobře připraveni.

Matthew Wilson a jeho spolujezdec Scott Martin o víkendu úspěšně dokončili náročný cyklistický závod Fred Whitton Challenge, který měřil úctyhodných 180 kilometrů a jehož trasa vedla přes řadu těžkých stoupání v anglickém národním parku Lake District.

Pro Wilsona a Martina byla účast na vyčerpávajícím závodě součástí přípravy na další podnik šampionátu WRC, který se pojede na konci května na Sardínii. Společně se svým kondičním trenérem Barry Johnsonem dorazili do cíle v čase devět a půl hodiny (viz výsledky), v němž jsou zahrnuty i přestávky na občerstvení.


Foto: www.fredwhittonchallenge.org.uk

Trasa jednodenního klání, kterého se každoročně účastní kolem tisícovky cyklistů, začínala i končila v Conistonu a zahrnovala většinu famózních pasáží, které lze v parku Lake District najít. Na jezdce také číhala řada záludných děr a hrbolatých cest – trio Wilson, Martin a Johnson se naštěstí dokázalo vyhnout technickým problémům a zraněním.

Cyklistika tvoří hlavní část kondičního programu posádky týmu Stobart Motorsport a tento impozantní závod byl pro oba tvrdou zkouškou a testem, jak jsou na tom oba se svojí fyzickou kondicí. Tým ale v této zkoušce obstál a dokončil závod v plánovaném čase.


Foto: www.fredwhittonchallenge.org.uk

Až do posledního stoupání jeli všichni tři pohromadě, v závěrečném kopci se „utrhl“ Scott Martin, který proťal pomyslnou cílovou pásku jako první (čas 9 hodin 17 minut). O jedenáct minut později se do cíle dostal i Matthew Wilson (9:28) a jako poslední se v cíli objevil kondiční šéf Barry Johnson (9:35). Protože na jezdce šampionátu WRC nyní čeká několik “žhavých” soutěží (Sardínie, Řecko), je dobrá fyzická kondice nezbytnou podmínkou ke kvalitnímu výkonu.

A co nakonec řekl k závodu Matthew Wilson? „Byl to dobrý závod. Šlo to líp, než jsem čekal. Neměli jsme žádné problémy a cítím se teď fajn, což je skvělé. Jeli jsme jako jeden tým ve skupině, což bylo dobré, protože to znamenalo, že bychom si mohli navzájem pomoct, kdyby někoho z nás potkal nějaký problém. Těsně před cílem jsem už mlel z posledního, ale dostal jsem do sebe nějaké jídlo a energetický gel a to mi pomohlo. V příštím roce bych si to rád zopakoval a chtěl bych být ještě o něco rychlejší.“

Komentářů celkem: 26
14. 5. 2009 15:0521
0 0
V sobotu jedu MTB maraton "Trans Brdy" To bude zase tročku jiné kafe, takže gg Matthewsmajlík
14. 5. 2009 17:3622
0 0
tak průměr je necelejch 20 km/hod, to jako neni žádnej zázrak, ale třeba se zdržel v občerstvovací zóněsmajlík
15. 5. 2009 07:4423
0 0
rada: vzal jsi mně to z úst,ten průměr není nic moc. Průměrný amaterský jezdec dá lepší. Horší to bude když ho posadíme do auta. Tak ten výkon nebudeme zlehčovat.
15. 5. 2009 08:1924
0 0
Psát o průměru aniž bych znal profil tratě ???!!! Jel jsi někdy na kole byť jen třeba na rozhlednu po lesní cestě ? Já dát od nás z údolí Kozákov tam a zpátky lesem v průměru 20km/h, tak se sakra pochválím.smajlík
15. 5. 2009 10:3925
0 0
Podívej se na fotky,nejeli lesem ale na silničních kolech. A ne pořád do kopce. na Kozákově jsem byl,na silničním kole po silnici a zpátky průměr sakra narůstá. Vím co jsem napsal a stojím si za tím.
15. 5. 2009 12:1226
0 0
teak: Dívám se na fotky a tlačej tam kola, to bude skoro rovina, ale účastníci jsou vyměkla. Stůj si za tím, ale je škoda, že tam asi nikdy nepojedeš pro srovnání. Mě by celkem zajímal tvůj průměr tam.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!