25. 3. 2012 20:15 − 2601× − 0

Honza Jelínek po Valašce: Musím se naučit zatáčet ve tmě

Pátá příčka ve skupině 3 a jedno místo za TOP 10 absolutního pořadí. To je konečný výsledek zlínská dvojice Jan Jelínek – Miroslav Kotěna.

Pátá příčka ve skupině 3 a jedno jediné místo za TOP 10 absolutního pořadí. To je konečný výsledek, který si z Valašské rally 2012 odváží zlínská dvojice Jan Jelínek – Miroslav Kotěna. Tedy posádka, která se v barvách společnosti RI-OKNA vrátila po dvou letech zpět do seriálu Mezinárodního mistrovství ČR v rally.

Honzo, jaké jsou pocity krátce po dojetí? Po delší době zase dvoudenní závod…

Dnešek v pohodě, ale včera co se týče mojí jízdy, děs a hrůza. První erzeta dobrá, ale pak padla tma. Naprosto netuším co se dělo, ale nějak mi to nesedlo a byl jsem nervózní jak hrom. Bylo to rychlé, nemohl jsem najít správný rytmus… A navíc se mi stalo něco, co snad poprvé v životě. Mirek mi hlásil levá čtyři, ale já to vzal doprava do pásky. Prostě katastrofa. Ani druhý průjezd Helfštýnem nebyl o moc lepší, ale aspoň už jsem točil volantem správně.

Nebude to tím, že jste teď dva roky jeli sprinty nebo případně Barumku, kde je v noci jen městská speciálka?

No, asi máš pravdu, něco na tom bude. Na Šumavě už to snad zlepšíme.

Pátek trochu poznamenala také jedna zrušená zkouška a kritika ohledně organizace soutěže. Jak jste to vnímali vy?

Že se Valaška především v pátek organizačně nevyvedla, to jsme asi pocítili všichni. Na druhou stranu musím ocenit, že se si je toho pořadatel vědom a v cíli se nám ještě omlouvali za vzniklé problémy. Do příště to prý určitě dají do pořádku. Tak doufejme, že ano.

Po první etapě jste nocovali na 15. místě. Byla nějaká speciální strategie na sobotu?

Hlavně počkat na světlo (smích). Tam asi nebylo moc co vymýšlet. Taky se nám v sobotu jelo o poznání lépe a už to bylo všechno v pořádku.

Ono to tak vypadá i podle časů. V jednu chvíli jste jezdili hned za S2000 a dostali se na dohled TOP 10. Věřili jste, že to vyjde?

My jsme to až tak moc neřešili. Jelo se nám v pohodě, ale nechtěli jsme zbytečně honit čas a zrychlovat za každou cenu. Přece jen je to první závod sezony.

A co auto, všechno v pohodě?

Naprosto bez problémů. Kluci v APIDu odvedli výbornou práci. Ani žádná krizovka nebyla, gumy držely, sobota byla opravdu bez problémů.

S celkovým výsledkem jste tedy spokojení?

Když pominu ten pátek, tak určitě. Chtěl bych moc poděkovat všem našim partnerům i kamarádům a fanouškům za podporu. Byl to první závod sezony, i v tak velké konkurenci jsme jen těsně za TOP 10. Zvykáme si zase na trochu jiný rytmus a těšíme se na Šumavu. Musíme ještě potrénovat tu jízdu v noci a snad to bude zase o něco lepší.

Dalším závodem, na kterém uvidíme posádku Jan Jelínek – Miroslav Kotěna tak bude ve třetím dubnovém týdnu populární podnik na jihu Čech, 47. Rallye Šumava Klatovy.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!