Rallye Praha Revival 2014 – Memoriál Dalibora Janka

Již tradičně přináší Ježíšek s pomocí promotéra Edy Patery ve vánočním čase seznam přihlášených na jarní rallye-revivalovou akci.

Již tradičně přináší Ježíšek s pomocí promotéra Edy Patery ve vánočním čase seznam přihlášených na jarní rallye-revivalovou akci, kterou bude na začátku dubna 4. ročník mezinárodní Rallye Praha Revival- Memoriál Dalibora Janka. Dlouhý seznam posádek, kterým organizátoři potvrdili přihlášku, jen ukazuje velký zájem o tuto akci, a to ještě v záloze čeká řada náhradníků na únorovou uzávěrku platby startovného, aby zaplnili místa těch, kteří nedoloží svou touhu startovat i složením příslušného finančního obnosu.

Stanovený počet 120 startujících se sice naplnil za pár dní po otevření přihlášek, ale díky promotérově slibu, že neodmítne start žádné dobové posádce, protože to jsou ti, pro které tato společensko- sportovní akce vznikla a existuje, se nakonec počet posádek zastavil na 177!

Seznam přihlášených Rallye Praha Revival 2014

IV.Rallye Praha Revival se bude moci pochlubit bohatou zahraniční účastí. Už ze zahraničí přijedou kdysi i naši reprezentanti J. Studenič a C. Pacala. Tradičně velký zájem o start v Praze je u našich severních sousedů. Silné polské zastoupení čítající na 15 posádek bude mít v čele trojhvězdí T. Ciecerzynski, A. Jarozsewicz, B. Krupa. Ruskou federaci budou reprezentovat N. a I. Bolšichovi a D. a V. Martjukovi. Poprvé se na startu revivalu objeví i jezdci z bývalé východní části Německa, tovární jezdci Wartburgu, E. Culmbacher, který má na kontě starty v MS rallye a např. 9. místo absolutně na Rallye Vltava 1974 ( v r. 1971 zde odpadl z 3. místa absolutně) a J. Hellmann velký soupeř a zároveň kamarád našeho střelce na Wartburgu K. Trojana st. F. Další němečtí jezdci F. Jansen, J. Probst a „náš“ Němec P. Holub již patří ke kmenovým revivalovým jezdcům. Z Rakouska přijede sympaťák E. Schlager a účastník prestižních závodů historických automobilů J. Pointinger. Italské trio B. Voltu, A. Pasqualeho a G. Franconeho na Lanciích 037, Integrale a Stratosu doplní na mušketýrskou čtveřici R. Tordi s BMW M3. Na start se chystá z Francie i J.M. Charvin s manželkou, soupeř E. Patery z tratí kopcového Mistrovství Evropy. Poprvé se na blatnících aut na revivalu objeví i belgické vlaječky. Luc Boukaert už u nás startoval na Rallye Škoda a majitele muzea Abarth Guy Morenhouta znají naši diváci také.

Zahraniční účast sice přispívá k prestiži akce, ale revival je pořádán hlavně pro naše bývalé závodníky a spolujezdce, kteří část svého života věnovali vášni k automobilovým závodům. Nebudou chybět bývalí tovární jezdci Škody V. Blahna, M. Zapadlo, V. Berger- Z. Petera, V. Pech st., J. Srnský, hvězda evropských závodů cestovních aut B. Enge, rallyoví reprezentanti ČSSR v Poháru míru a přátelství a třeba Alpe- Adria cupu, Mitropa cupu, P. Šofr- P. Ryšánek, T. Hank- A. Neubauer, V. Arazim- J. Gál a další. Asi by nikdo ani nespočítal, kolik celkem účastníci revivalu získali mistrovských titulů, budou mezi nimi třeba „král Fiatů“ J. Mach s nejrychlejším Fiatem 128 coupé své doby u nás, nebo V. Polívka s B. Kadlecem, kteří mají pro všechny revivaly rezervované šťastné startovní číslo 13.

Na revival si našli cestu i závodníci z dalších disciplín automobilového sportu. Třeba rallykros zastupují T. Kotek, V. Farka, P. Fürst, Z. Krob, z vrchařů přivítá na startu E. Patera např. své soupeře a kamarády J. Vovese, V. Lišku, M. Jermana, G. Jermanovou, E. Práškovou, J. Mlejnka. Rozhodně tady nejde představit každou posádku, jejichž seznam je k vidění zde.

IV. Rallye Praha Revival odstartuje již tradičně z centra Prahy, pak se celá karavana přesune s noční Show section na slánském plochodrážním stadionu do Teplic, které i díky podpoře pana primátora, J. Kubery, se stanou dvě noci domovem posádek revivalu. Teplické náměstí by se tak po dlouhé době opět mohlo zaplnit závodními automobily. Teplice mají nesmazatelnou stopu v naší rallyové historii, Rallye Sklo Union patřila k obávaným a těžkým soutěžím a trať revivalu některé rychlostní zkoušky připomene. Kromě jízdy po těchto historických místech se ovšem účastníci dostanou i do úplně nově vytvořené krajiny v Radovesicích, to díky pochopení Severočeských dolů a.s. jedna show section se odehraje také na ploché dráze v Chabařovicích.

Svátek milovníků historie automobilového sportu, pamětníků, obdivovatelů zajímavých automobilů a fanoušků automobilových závodů se blíží, přihlášení se těší a promotér E. Patera pilně pracuje, tak aby se IV.Rallye Praha Revival – Memoriál Dalibora Janka úspěšně zařadil do řady již proběhlých revivalů.

Komentářů celkem: 2
29. 12. 2013 09:17
0 0
Může to být zajímavá podívaná.
Sice to nesoivisí s tímto článkem,ale něvíte někdo něco bližšího o rally Janier: výše vstupného do servisu nebo na erzety?Slyšel jsem,že do servisu 20,-EURO!!
Předpokládám,že servis je u VELETRŽNÍ haly?
Děkuji.
29. 12. 2013 13:55
0 0
Jako teplický pamětník mám z toho přesunu k nám velkou radost... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!