16. 7. 2014 16:28 − 3450× − 1

Rallye Krušné Hory připravena ke startu

Pátým podnikem pokračuje tuto sobotu Českomoravský pohár rallye.

Pátým podnikem pokračuje tuto sobotu Českomoravský pohár rallye. Na posádky čeká dvaapadesát měřených kilometrů v horách nad Litvínovem a atraktivní tratě mají rozhodně co nabídnout i divákům a fanouškům.

Původně měla být pátým dílem ČMPR Rallye Teplice, nesouhlasné stanovisko úřadů a policie v lázeňském městě ale soutěž posunulo o kousek na jihovýchod, do Litvínova. Název soutěže byl změněn na obecnější Rallye Krušné Hory, přesto zůstává v soutěži něco teplického – rychlostní zkouška Janov – Mníšek byla pod názvem Hamr – Mníšek součástí Rallye Teplice započítávané do MČSSR v roce 1988 a i jméno obce Hora Svaté Kateřiny se v historických harmonogramech této soutěže opakuje pravidelně.

Seznam přihlášených posádek se zastavil na čísle 65, což je v letošním ČMPR zatím nejméně, odpovídá to ale prázdninovému termínu, ale i tomu, že na předchozí dlouhé a náročné Radouni si technika vytrpěla své. Z hlavních favoritů v absolutním pořadí se na startu neobjeví Michal Černý nebo bronzový z Radouně Michal Kopáček. Kdo ale nechybí je lídr absolutního pořadí Martin Šikl, vítěz předchozí soutěže Štěpán Zabloudil a stříbrný medailista Martin Milowský. I v dalších třídách, kromě A2 a H1, by se na startu měly objevit vedoucí posádky průběžného pořadí i další favorité, z nichž někteří pak mohou zasáhnout vysoko i do absolutního pořadí, jako například zadokolkáři Vonka s Bisem (oba BMW třídy A5) nebo rychlá Fabie RS třídy A3 Petra Fialy. Mezi přihlášenými je i 11 dvojic z Polska, jiné zahraniční posádky tentokrát na startu nejsou.

Na dvou rychlostních zkouškách, které se pojedou ve třech opakováních, jsou pro diváky nachystána tři divácká místa. První rychlostní zkouška Janov – Mníšek je zcela bez přístupových komunikací, pro diváky tak budou vyhrazeny prostory v serpentinách krátce po začátku RZ s pěším přístupem právě od prostoru startu. V jiných částech zkoušky nebude pohyb diváků povolen. Na druhém úseku Horní Jiřetín – Hora Svaté Kateřiny pak budou dvě klasická divácká místa včetně občerstvení a to jednak technický průjezd obcí Nová Ves v Horách a dále odbočení v trojúhelníkové křižovatce před Horou Svaté Kateřiny. První divácké místo je přístupné z Litvínova přes Klíny, Mníšek a Novou Ves v Horách, druhé pak buďto stejnou cestou s přejezdem po německé straně do Hory Svaté Kateřiny nebo z Litvínova přes Jirkov a Boleboř do Hory Svaté Kateřiny. Mezi jednotlivými sekcemi budou trasy RZ otevřeny pro provoz s uzavírkou půl hodiny před startem dalšího průjezdu, přesun tak bude možný i po trase měřených úseků.

Všechny potřebné informace pro diváky – mapy, harmonogram, i seznam přihlášených – lze najít na webu pořadatele teplice.vtr.cz. Počasí má být o víkendu krásné, nic tedy nebrání strávení příjemné motoristické soboty v Krušných horách.

Komentářů celkem: 1
17. 7. 2014 08:381
0 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!