Pár otázek pro ředitele IV. Podbrdské rallye legend 2015

Již tradiční soutěž pořádaná klubem RKHA se blíží.

Blíží se termín IV.GOLEMTECH Podbrdské Rallye LEGEND 2015, kterou nepořádá nikdo jiný, než klub RKHA, profláklý těmi nejoblíbenějšími soutěžemi nejen pro hobby jezdce, v poslední době však hlavně pro jezdce s historickou technikou. Nutno říci, že oblíbenost těchto soutěží je založena na perfektní organizaci, malých nákladech pro jezdce a příjemném svezení na dobře vybraných úsecích. Pojďme se zeptat na pár otázek ředitele letošní první akce RKHA Petra „Lemmonse“ Šulce.

Petře, nejdříve ze široka, prozraď pár zásadních údajů o Podbrdské Rallye 2015?

"Soutěž se uskuteční již 9. května 2015 v okolí Přešína na Nepomucku. V pátek 8. května jsou naplánované administrativní a technické přejímky, které proběhnou v Areálu penzionu Zahrádka. Následovat budou seznamovací jízdy posádek. Druhý den, 9. května v 8:30, odstartuje z areálu penzionu samotný závod. Trasa závodu je připravena na třech tratích, kde se odjede 8 RZ ve dvou sekcích. Posádky tak za sobotu najedou více než 100km a z toho bude bezmála 70km závodních.

Startovní listina byla zaplněna během několika dnů, na co se může divák číhající kolem RZ těšit?

"Byli jsme zaskočeni enormním zájmem ze strany posádek, kdy během pouhých 6ti dnů po spuštění registrace bylo naplněno startovní pole čítající 90 vozidel. První zpestřením startovního pole může být jedno vozidlo z Kart-Crossu a 6 předjezdců. Třída Pravidelnost, kam se stihli přihlásit jen 2 posádky, byla přesunuta před startovní pole, aby se ještě uvolnilo nějaké místečko. Takže po odjetí předjezdců a Pravidelnosti se rozezní koncert nespoutané nádhery v podobě velice pestrého startovního pole, kde bude k vidění mnoho závodních strojů třídy HISTORIC a LEGEND Rallye. To vše bude okořeněno několika vozidly třídy VIP."

"Jak už jméno závodu napovídá, tak zde nebude nouze o legendy rallyového sportu. Závod má vypsáno několik skupin, kde je brán ohled na výkon vozu a poháněnou nápravu. Vozidla budou startovat jako v dobách minulých a to od nejvyššího startovního čísla po nejnižší. Mezi zvučná jména Historiků bezesporu patří Stáňa Šelmát, Vladimír Bergr, Josef Krýsl, ale i Vena Hlavatý nebo Lukáš Daněk. Pěkným zpestřením bude i poměrně velká účast posádek z Německa, které přivezou krásné stroje v podobě Lancia Delta, Opel Manta, Toyota Celica a několik škodovek. Mimo to, na trati uvidíte i několik soudobých vozidel ve skupině VIP, kde se ukáže Míra Janota s Porche GT3, Petr Šimurda s úžasně rychlou 130 LR, Jirka Kalista přiveze Mišáka a další. Při našem závodu se odjede i závod Ford Fiesta Cupu, kam se přihlásily 4 posádky."

Zázemí soutěže bude již tradičně poskytovat prostor pana Šelmáta?

"Centrum celé soutěže je opět situováno do prostor firmy KBS a Penzionu Zahrádka. Tam zájemci mohou vidět přípravy vozidel v servisu a v místním malém muzeu pěknou sbírku soutěžních vozidel vlastněných p. Šelmátem. Dále zde bude pro soutěžní posádky k dispozici servis firmy GOLEMTECH, kde si budou moci nechat zdarma přezout své kola, umýt auto a další služby.

A teď bych tě poprosil o pár slovíček k připravované trati závodu.

Rychlostní zkoušky jsou postavené na známých úsecích z minulého roku, kde jedna z erzet bude rozšířena o úsek, na kterém jsme jezdívali v letech minulých. Závod je rozdělen na dopolední a odpolední část, kdy dopoledne se odjedou 4RZ na dvou úsecích, pak bude následovat polední pauzička. Odpolední část se bude skládat opět ze 4 RZ. Dva průjezdy se budou týkat dopoledního úseku ale v opačném směru, další dva průjezdy se odjedou na třetím, jiném úseku. Poté se posádky vrátí do areálu KBS, kde po sečtení výsledků proběhne předání cen vítězům.

Možná by čtenáře a diváky soutěže mohlo zajímat, kolik lidí se podílí na přípravách a samotné realizaci Podbrdské Rallye?

Na přípravě závodu se podílí poměrně malá organizační skupinka lidí, kdy někteří postaví trať a v den závodu sami usedají do závodních strojů. Pro bezproblémový průběh máme zajištěno více než 200 pořadatelů, 12 radiobodů, lékaře a hasiče s potřebným vybavením na startech RZ. Pokud nám to vytíženost dovolí, chceme jako novinku pro posádky, ale i diváky, zprostředkovat přes naše webové stránky online výsledky z jednotlivých RZ."

A co závěrem?

"Pokud se na naše závody vydáte, nezapomeňte především na svojí bezpečnost při výběru místa u trati RZ a dbát pokynů pořadatele. Takže už jen aby vyšlo pěkné jarní počasí, které by zvýraznilo krásný sportovní zážitek."

Bez sponzorů se většinou rally nedá ani jezdit, ale ani pořádat, takže?

Závěrem chci velice poděkovat firmě GOLEMTECH za podporu a zprostředkování služeb v servisu, firmě KBS SPEDITION za poskytnutí areálu pro zázemí servisu, Penzionu ZAHRÁDKA za střechu nad hlavou, firmě PAROTRANS za podporu, firmě AKHELA.NET za výrobu propagačních materiálů, dotčeným obcím a úřadům za vstřícnost, spolupráci a trpělivost, všem na postech pořadatelů, zúčastněným posádkám a dalším kdo nám vyšel vstříc a podpořil uspořádání naší klubové akce."

Více informací o soutěži se dozvíte zde: www.rkha.cz

Za RKHA Petr Lemmons Šulc + MMAARTIN a RFK, www.rallyfans-katovice.wz.cz

Přidejte se na FB stránky RFK www.facebook.com/RallyFansKatovice

Komentářů celkem: 5
30. 4. 2015 19:00
0 0
Moc pěkná soutěž,včetně Muzeum,je tam pohoda určitě dojeĎte,smajlíksmajlíksmajlík
30. 4. 2015 20:55
0 0
Tak to vidím,že než by se pořadatel dohadoval s AČR popř.FASem uspořádá "klubovku" a může si tam vypsat třídy a skupiny jak mu pasují.smajlíksmajlíksmajlíkJen víc takových.
30. 4. 2015 21:14
0 0
Akce pořádané RKHA mají mimořádnou úroveň a obrovskou oblibu. Nebudu tam chybětsmajlík
30. 4. 2015 21:57
0 0
Původně napsal Shacki
Akce pořádané RKHA mají mimořádnou úroveň a obrovskou oblibu. Nebudu tam chybět

Se ti nedivím.Tyhle akce s "různými" vozy jsou paráda.
1. 5. 2015 16:33
0 0
Tak hlavně žádnej průser smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!