31. 7. 2015 22:29 − 1070× − 0

Vopatřil se drápe vzhůru, už je krůček od čela

Jistý šampion třídy 6 uzavřel ročník druhým místem ve Vsetíně, kde navíc vybojoval konečnou bronzovou příčku mezi dvojkolkami.

Nejlepšího výsledku sezóny o víkendu dosáhla posádka vozu Peugeot 208 VTi R2 Martin Vopatřil – Michal Večerka. Na XXIII.Rally Vyškov nejenže vyhráli svou třídu 6, ale v absolutním pořadí Rallysprintové série mezi dvojkolkami dojeli druzí pouze s třináctivteřinovou ztrátou na vítězného Egona Smékala. „Vyškovská rallye je mým oblíbeným závodem nejen proto, že jsem zde před devíti lety jel jako předjezdec se svou škodou 100, ale navíc jsem zde loni svou kategorii vyhrál,“ přiznal 33letý pilot, jemuž v absolutním pořadí patřila sedmá příčka.

Do závodu však nevstupoval v pozici favorita a bez nervů. „Naopak. Když jsme viděli startovní listinu, ráno před startem jsem byl hodně nervózní. I proto, že na rozdíl od kluků, kteří jezdí i velký šampionát, já letos s peugeotem odjel pouhé dva závody,“ připomněl Vopatřil.

Cíl pro úvod závodu tak byl jasný – vsadit na rychlou jízdu od prvních kilometrů. „Útok se nám vyplatil, v první erzetě jsme zajeli druhý nejlepší čas v rámci Rallysprintové série a jen pět desetin za vedoucím Smékalem. To nás potěšilo a nastartovalo,“ těšilo jezdce Večerka Racing teamu.

Nejen kvůli povedenému začátku se tak v týmu rozlila skvělé nálada, která se díky povedené soutěži přelila i do kokpitu. „Od prvního servisu jsme si udržovali dobrou pozici, proto jsme i další sekci jeli v rychlém tempu. I tak jsme ale po ní ještě museli zabrat. Ve své třídě 6 jsme sice byli dominantní, ale v poháru Rallysprintové série náš náskok na druhém místě ještě nebyl rozhodující. Na záda nám totiž dýchali s Cliem R3 Pavel Mika s Karlem Žáčkem a dvojice Jirsa – Střeska,“ vzpomíná zlínský soutěžák.

Na sedmém měřeném úseku posádka Peugeotu však pořádně „zatáhla“, výsledkem čehož bylo nejen zvýraznění náskoku, ale především vítězství v rámci třídy 6. „Tímto jsme si byli jisti, že pokud něco „nevymyslím“, vše dopadne dobře. A poslední erzetu jsme si náramně užili a ouha. Opět ji vyhráli a v rámci absolutního pořadí jsme ji dokonce dojeli čtvrtí!“ zářil štěstím Vopatřil.

Ještě větší překvapení ale na zkušeného pilota čekalo na cílové rampě. Sice si všiml nenápadného přesunu jeho mechaniků do prostoru konce závodu, ale následné sprše šampaňského se neubránil. „Bylo to skvělé! Výsledek ale není zásluha jen nás ve voze, ale celého týmu, včetně mých blízkých a obchodních partnerů. Už se těším na začátek srpna a další soutěžní klání v Pačejově,“ směje se Martin Vopatřil, po dvou závodech Rallysprintové série již druhý muž průběžného pořadí. „Zatím jsme spokojení, ale nic nebalíme a dál budeme bojovat,“ dodal se šibalským úsměvem zlínský soutěžák.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!