Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
30. 8. 2015 22:22 − 2227× − 0

WRC bude pro Stéphane Lefebvra připraveno i na Korsice

Po německé premiéře se s vozem WRC ukáže Stéphane Lefebvre i na Tour de Corse.

Při Německé rally absolvoval úspěšnou premiéru s vozem Citroen DS3 WRC Stéphane Lefebvre a netrvalo dlouho a tým Citroen racing oznámil, že pro mladého Francouze bude speciál nejvyšší specifikace připraven i na Tour de Corse, která bude druhým asfaltem sezóny a pojede se o prvním říjnovém víkendu. V Německu dokázal jezdec vybojovat svůj první bod do absolutní klasifikace jezdců umístěním na desáté příčce, když si celou soutěží prokousával cestu bez výraznějších chyb a postupně zrychloval. To zanechalo dojel v týmu a Korsika byla zvolena jako druhý start s vozem WRC.

"Stéphane předvedl takový výkon, jaký jsme očekávali. Dokonce bych šel tak daleko a řekl, že lehce překonal cíle, které jsme pro něj nastavili," chválí mladého Francouze a loňského juniorského šampiona v ME i MS Yves Matton a dodává, "soustředěný a zaujatý od startu do cíle, skrz naskrz zlepšoval svou rychlost a ukazoval povzbuzující úroveň zájmu o techniku. Ve světle výše řečeného a toho, že jeho ohlášený program sestával ze dvou startů s vozem WRC, pojede na Korsice opět se stejným autem. Doufáme, že bude schopen zužitkovat německé zkušenosti a navázat tam, kde skončil," uzavírá Yves Matton.

Je jasné, že tento plán startů musel Stéphana Lefebvra potěšit a to také potvrzují jeho slova. "Jsem velmi potěšený z toho, že se této legendární soutěže zúčastním s DS3 WRC. Tato rally bude nová pro všechny jezdce v MS, ale já jsem zde již dvakrát startoval s malými auty a vím co očekávat. Pro mě, jako někoho kdo pochází ze severu Francie, je profil korsických cest přesným opakem silnic, které velmi dobře znám od nás. Ale už teď si dokážu představit, jaká zábava budou tyto zkoušky za volantem DS3 WRC," těší se Lefebvre na říjnový start. "Myslím si, že hlavní problém bude v tom najít limity auta na asfaltu s vysokou přilnavostí. Bude to o něco menší cesta do neznáma než v Německu, zejména když se zúčastním i předsoutěžního testu v rámci přípravy na start," dodává pak Stéphane Fefebvre směrem k přípravě na Tour de Corse, kde loni bral druhou příčku v JERC a ERC3.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!