Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 12. 2015 13:12 − 2469× − 0

Robert Consani by rok 2016 rád zakončil v TOP 3

Po letošním čtvrtém místě v celkovém hodnocení Mistrovství Evropy by se Robert Consani rád posunul na pódium.

Letos druhým rokem se Robert Consani objevoval na evropských tratích za volantem čtyřkolky a po dvou startech s Peugeotem 207 S2000, s nímž si mimochodem připsal dosavadní maximum v podobě 2. příčky z letošního Jaenneru, se posadil do nové DS3 R5 s níž dokončil zbytek roku. Ze šesti podniků však dojel jen dvakrát a mimo techniku jej jednou vyřadila i havárie – konkrétně nepříjemná kolostřešní kombinace na Barum rally, která poslala Francouzovu DS3 do šrotu a zbytek roku tak jezdec odjel s novým exemplářem.

V letošní sezóně si Robert Consani splnil svůj cíl, když se v konečném účtování objevil mezi nejlepšími čtyřmi posádkami, avšak zůstal bez medaile. Proto je jeho cíl pro sezónu nadcházející jednoznačný, posunou se ještě o příčku výše a vybojovat stupně vítězů v absolutní klasifikaci. S vozem specifikace R5 má již téměř jednu sezónu zkušeností a proto by se Francouz rád viděl výš. "Letos jsem chtěl s novým vozem vystoupit z mé komfortní zóny a jsem nadšený z toho, že jsme byli schopni tento rok dokončit s Citroenem DS3 R5," říká k uplynulému roku Consani a pokračuje.

"Zabralo mi trochu času, než jsem si zvykl na auto a myslím, že teď jsem připrvený na celou sezónu s ním. Jsem potěšený tím, že se nám povedlo splnit náš cíl – být letos mezi pěti nejlepšími v celkovém hodnocení, ale zároveň jsem lehce zklamán, protože třetí místo nebylo nemožné. Pro nadcházející rok je cíl jasný, být mezi třemi nejlepšími," uzavírá s nástinem plánů na sezónu 2016 Robert Consani.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!