Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
18. 12. 2015 19:26 − 5783× − 5

Abu Dhabi Total WRT až se třemi vozy

Citroen sice příští rok MS nepojede pod hlavičkou oficiálního továrního týmu, ale DS3 WRC bude na tratích víc než teď.

Tým Citroen racing se v příštím roce nebude oficiálně účastnit světového rallyového šampionátu, ale jak již bylo dříve ohlášeno, vozy DS3 WRC na tratích chybět nebudou. Pojedou pod hlavičkou týmu z jehož názvu prakticky pouze vypadlo slovo Citroen a který zní Abu Dhabi Total WRT, přičemž o vozy se bude starat francouzský PH Sport. Již známá dvojice jezdců – Kris Meeke a Stéphane Lefebvre, kteří pojedou s Citroeny i po návratu značky do šampionátu v roce 2017 bude ještě doplněna o Khalida Al-Qassimiho a Craiga Breena. Posledně jmenovaný si tak splní svůj cíl dostat se do MS za volantem vozu WRC, když valnou většinu své kariéry doposud spojil s vozy specifikace S2000 a R5. V Monaku se však při prvním podniku nové sezóny ukáží jenom Meeke a Lefebvre, na zbylé dva jmenované přijde příležitost o měsíc později ve Švédsku, kde si dá pauzu mladý Francouz a kromě Meeka pojedou jak Breen, tak Al-Qassimi. V prohlášení týmu pak stojí, že počet vozů se bude měnit dle konkrétní soutěže a situace a cílem budou především evropské podniky.

Jak je patrné i z názvu týmu, velký podíl na tom, že v roce 2016 pojede má Khalid Al-Qassimi, který zajišťuje budget prostřednictvím Abu Dhabi a jak se nechal slyšet, je potěšen zajímavým mixem mladých a zkušených jezdců, kteří se napřesrok v kokpitech DS3 WRC ukáží. "Kris jako jednička týmu odjede vybrané podniky, ale prioritu bude mít jeho účast na vývoji nového auta v Citroen racingu. Také budeme cílit na vytváření příležitostí pro mladé a talentované jezdce ze skupiny PSA. Tím, že za nimi bude stát tým expertů si budou moci rozšířit zkušenosti a ukázat, co opravdu umí," říká k plánům Abu Dhabi Total WRT Khalid Al-Qassimi.

Pokud jde o jedničku týmu Krise Meeka, který má s Citroenem nový tříletý kontrakt, ten nemůže být nespokojený. "Možnost odjet určitý počet soutěží v roce 2016 byla důležitým prvkem při rozhodování o mé budoucnosti. Proto bych chtěl poděkovat Abu Dhabi, Totalu a všem dalším partnerům, kteří umožnili, že budeme za dobrých podmínek moci závodit. Tento program mi zajistí, že nevypadnu z tempa ostrých soutěží a budu se moci dále podrobněji seznamovat s jednotlivými soutěžemi. Z tohoto úhlu pohledu pak byla účast v Monaku nezbytnou. Je to silně nepředvídatelná rally a zkušenosti se zde počítají více než kde jinde," dodává ke svému programu na rok 2016 Kris Meeke.

Komentářů celkem: 5
18. 12. 2015 20:21
0 0
Tak mě napadlo v souvislosti s Al-Qassimim, jestli se taky jako Arab modlí pravidelně podle islámu smajlík Asi by bylo zajímavé vidět, jak zastaví uprostřed zkoušky a začne se modlit :-D
18. 12. 2015 20:39
0 0
Mám radost jak malej Jarda. Duo Meeke a Lefebvre se dalo čekat a jsem s ním spokojenej, ale radost mám i za Breena. To už jsem nečekal. smajlík
18. 12. 2015 21:52
0 0
souhlas. Breen je bonus smajlík
19. 12. 2015 13:46
0 0
Je to fajn....a nepodceňoval bych ho, i když v dnešní době a tempu je bedna pro nováčka nereálná no...
Zed
19. 12. 2015 17:56
0 0
A pak že Matton i už není. Tohle zvládnul dost dobře, Kasička nasype prachy a všichni na tom vydělají. Neprodělal ani Mads, ve Fordu by se mohl předvést.
Vzhůru na Monte!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!