Craig Breen vstupuje do nejvyšší ligy. Uspěje?

Craig Breen dostane, možná trochu překvapivě, příští rok šanci porovnat svoje umění s těmi nejlepšími.

Craig Breen dostane, možná trochu překvapivě, příští rok šanci porovnat svoje umění s těmi nejlepšími. Nabídka, která se neodmítá, přišla od Abu Dhabi Total WRT, za kterým nestojí nikdo jiný než Khalid Al-Qassimi. Náhrada za tovární tým Citroenu by měla startovat na většině (ne-li všech) evropských podnicích MS a mladý Ir bude z části u toho.

Zkušenosti se sněhem získal Breen mj. i na Jänner Rallye

Současný vicemistr Evropy sice neusedne do Citroenu DS3 WRC v Monte Carlu, nicméně na následující soutěži ve Švédsku nebude Breen chybět. Na twitteru oznámil: "Jsme poctěni, že vstupuje do Abu Dhabi Total World Rally Team a nemůžeme se dočkat startu v Rally Sweden. První část našeho snu se stal skutečností! Díky všem, kdo se podílel na vytvoření této úžasné možnosti! Nyní začíná tvrdá práce."

Craig Breen několikrát dokázal, že rychlost má. Zvláště v loňském roce jej ale potrápily technické problémy Peugeotu 208 T16. Letos dokázal spolu s navigátorem Scottem Martinem zvítězit v Lotyšsku, doma v Irsku i na Azorách. Krok s Kajetanowiczem ale ztratil hlavně díky nulovým přídělům z Belgie a Estonska.

Loni dokončil Breen Rally Sweden s vozem WRC na 9. příčce

Breenovi zkušenosti s vozy WRC se dají napočítat na prstech jedné ruky, přesto bude určitě zajímavé sledovat pětadvacetiletého závodníka ve Švédsku, kde se bude jednat již o jeho čtvrtý start. Další program Craiga Breena se bude odvíjet podle aktuální situace v týmu Abu Dhabi Total WRT.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!