29. 12. 2015 10:50 − 1723× − 0

Fredrik Åhlin by rád na druhou misi ve WRC2

Fredrik Åhlin, vnuk hraběte Freddy Kottulinského, zůstává u Fordu Fiesta R5 a pojede Rally Sweden v rámci WRC2.

Fredrik Åhlin, vnuk hraběte Freddy Kottulinského, zůstává u Fordu Fiesta R5 a pojede Rally Sweden v rámci WRC2. Další program čtyřiadvacetiletého jezdce nebyl prozatím zveřejněn a bude se odvíjet od výsledku, kterého Åhlin dosáhne na domácí půdě v polovině února.

"Tvrdě jsme pracovali na příští sezóně a situace vypadá velmi dobře. Musíme ještě doladit zbývající detaily. Na začátku ledna budeme znát odpovědi na většinu otázek. Příští rok chci naplnit svůj rozpočet a startovat tak často, jak to jen bude možné. Pokud vyhrajeme ve Švédsku, pak budu i nadále závodit v mistrovství světa. Cílem pak bude vítězství ve WRC2, i když vím, jak moc těžké bude bojovat se Škodou," proklamuje mladý Švéd. Jednou již tento závodník o WRC2 usiloval. Loni po třetím místě ve Švédsku ale přišlo odstoupení v Portugalsku a v dalších závodech už se Åhlin neobjevil.

Fredrik Åhlin má připravenou i záložní variantu, kdyby se mu přece jen nepodařilo naplnit rozpočet odpovídajícími financemi. "V současné době nemáme dostatečný rozpočet na to, abychom byli plně konkurenceschopní ve WRC2. Může být pak lepší soutěžit na lehce nižší úrovni. Zvažujeme mistrovství Evropy nebo šampionát ve Velké Británii nebo dokonce obě tyto série. Starty v ME i BRC je možné zkoordinovat. Velká Británie je důležitým trhem pro mého sponzora LeoVegas. Může se tak také stát, že pojedeme britský šampionát a vybrané kola ME nebo MS," dodává Fredrik Åhlin.

Fredrik má v rodině snad samé automobilové nadšence. Jeho dědeček Freddy se stal vítězem Dakaru v roce 1980 s vozem Volkswagen Iltis, rok předtím závodil za tovární tým Audi ve třech soutěžích MS. Fredrikova maminka Susanne měla v oblibě rally v osmdesátých letech. Úspěšně závodila v Německu, Švédsku a pětkrát třeba i na RAC Rally ve Velké Británii. V roce 1987 byla získala cenu FIA European Lady Rally Champion za své výkony za volantem Audi 200 Quattro. Jablko nepadlo daleko od stromu ani v případě Fredrikovi sestry Mikaely Åhlin-Kottulinsky – ta se prohání na okruzích.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!