Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
30. 12. 2015 21:40 − 3865× − 0

Sébastien Loeb Racing s Terry Folbem v JWRC

Francouzský devítinásobný rallyový mistr světa Sébastien Loeb se se svým týmem vydává vstříc automobilovým soutěžím.

Jsou tomu dva dny, co tým Sébastien Loeb Racing oznámil rozšíření své činnosti i o automobilové soutěže, když bylo zveřejněno, že s jím připravovaným Citroenem DS3 R3T pojede někdo v JWRC. A dnes bylo odtajněno, kdo onen někdo bude. Je jím 25 let starý Alsasan Terry Folb, který letos vybojoval post druhého vicemistra ve JWRC a 6. příčku ve WRC3. Nyní je před ním druhý rok ve světovém šampionátu a stejně jako letos jej bude navigovat Franck Le Floch a francouzská dvojice svůj program zahájí v Portugalsku, kde se jede úvodní podnik započítávaný do JWRC. Pokud však krátce nahlédneme na jezdcovu kariéru, tak zjistíme, že se soutěžemi začínal v roce 2013 s Twingem R1 a o rok později se přesunul za volant Citroenu DS3 R1 s nímž vybojoval třetí místo v French Junior Rally Championship a totožná příčka mu patřila i v Citroën Racing Junior Trophy. Letos jel již vzpomínané JWRC, kde jeho výkony měly vzestupnou tendenci a při Tour de Corse, Katalánské rally a Wales Rally GB bral pokaždé pódium.

"S nadšením Terryho vítáme v našem týmu," říká Seb Loeb a vysvětluje, proč se jeho tým SLR rozhodl právě pro tohoto Alsasana, "je mladý, má zkušenosti jak s DS3 R3T, tak s JWRC a navíc je také z Alsaska, takže má perfektní profil. Od svého soutěžního debutu se neustále zlepšuje a sezóna 2015 mluví sama za sebe – skvělé výsledky a přesvědčující druhá polovina šampionátu. Již naše první rozhovory byly pozitivní a konstruktivní. Máme podobný pohled na mnoho věcí, v tom jak k věcem přistupovat a také ambice. Je to mladý jezdec, ale na ramenou má správnou hlavu. Ví kam chce jít. Pro mě s Dominiquem bylo důležité vybrat jezdce, který pojede všechny podniky a majícího dobré vlastnosti za volantem."

A co ke svému angažmá v týmu devítinásobného mistra světa v rally říká Terry Folb? "Na spolupráci se Sébastien Loeb Racing se jednoduše těším. V roce 2015 bylo cílem se zlepšovat a posunout se o stupeň nahoru díky přihlášce do JWRC a myslím si, že jsem odvedl dobrou práci. Sice jsem nutně nečekal spojení s týmem jako je ten Sébastiena Loeba a Dominique Heintze, ale jsem z toho šťastný. Nemůže být lepšího učitele, než Seba osobně," těší se na nadcházející sezónu Terry Folb, nový jezdec SLR, a pokračuje, "pro jezdce je toto fantastická příležitost a to více, že pocházím z Alsaska. Jsem přesvědčený, že se naučím hodně nového. Tým je profesionální a dobře složený. Naštěstí už znám pár jeho členů. Obvykle je to tak, že jeden rok je učednický, další k vyhrávání. Máme stejné ambice," uzavírá Terry Folb.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!