Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 5. 2016 21:58 − 4272× − 4

Kris Meeke, Portugalsko bylo jak z učebnice

Abu Dhabi Total WRT byl v Portugalsku zpět a jeho jezdec Kris Meeke se předvedl v dobré formě, když soutěž vyhrál.

V právě skončené Portugalské rally slavila vítězství dvojice Kris MeekePaul Nagle, která si dojela pro druhé absolutní vítězství v MS v kariéře a tentokrát to bylo v podstatě stylem start – cíl, když se první příčky dvojice ujala po RZ2 a už na ní setrvala až do cíle, kde slavila vítězství s náskokem necelé půlminuty na Andrease Mikkelsena s Polem WRC. Posádka v barvách Abu Dhabi Total WRT si tak vylepšila náladu z úvodních dvou soutěží sezóny, kde pokaždé odstupovala z druhé příčky absolutně pro technické problémy způsobené kontaktem s kamenem na trati.


Foto: Red Bull Content Pool

"Byla to téměř bezchybná soutěž, opravdu jak z učebnice. Musím vyslovit velké poděkování mému týmu, zejména inženýrovi, kterému jsem při této soutěži připravil opravdu ohromné množství práce," říká k Portugalské rally serveru motorsport.com Kris Meeke a pokračuje, "je jasné, že startovní pozice pro nás byla výhodná, ale stejně můžete jet jen po cestě v takovém stavu, který je před vámi a vím, že jsem tady nemohl udělat víc. Před startem jsem moc nevěděl, co očekávat. Sice jsem v posledních týdnech najezdil hodně kilometrů při testech, ale chyběly mi kilometry v soutěžním nasazení."

Dále se Kris Meeke zpětně zamýšlí nad tím, jakým přístupem samotnou soutěž pojal a že ne vždy jel úplně na maximum. "Dařilo se mi jet rychle a od startu do cíle jsem měl docela slušný náskok. Počínaje sobotním odpolednem jsem si jej pak hlídal. Opatrněji jsem jel i v neděli, protože na Fafe, zejména ve druhém průjezdu, bylo hodně vytahaných kamenů. Je to opravdu jedinečný pocit, že jsem tady dokázal zvítězit," dodává Kris Meeke.


Foto: Red Bull Content Pool

Tím, že v Portugalsku dokázal Kris Meeke na své konto připsat druhou vyhranou soutěž MS v absolutním pořadí, prokázal tak dle svého názoru to, že na jihoamerickém kontinentu to vloni nebyla náhoda a že to dokáže zopakovat. "Teď to bylo jednodušší a podobně jako se vším v životě, čím častěji to děláte, tím je to jednodušším. Hodně lidí tvrdí, že po prvním vítězství vám ze zad spadne kámen, ale já si myslím, že to je až při tom druhém. Mám dojem, že před soutěží byla na startu šestice jezdců, která jednou v soutěži zvítězila. Je jednoduché označit jednu výhru za šťastnou náhodu, ale potvrdit to druhým vítězstvím, to z vás sejme tlak," uzavírá Kris Meeke

Komentářů celkem: 4
23. 5. 2016 22:54
0 0
Colin by byl rad smajlík
23. 5. 2016 22:57
0 0
navíc z videí mi přijde, že se Kris od Colina naučil i ten správný flat out styl smajlík
24. 5. 2016 06:32
0 0
Kvalitni jezdec....super zavodnik
24. 5. 2016 10:27
0 0
smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!