26. 6. 2016 23:38 − 1497× − 0

Jasper van den Heuvel vládne Holandsku

Na start třetí letošní rally s centrem ve městě Hardenberg se postavilo 48 posádek.

Zajímavou skladbou se mohlo pyšnit pódium první letošní holandské soutěže. Pro vítězství si v Zuiderzee dojel jediný pilot WRC v poli Dennis Kuipers. Jasper van den Heuvel nemohl se svým Mitsubishi Lancer EVO X na skalp Fordu Fiesta WRC pomýšlet a skončil druhý. Pro bronzový stupínek si pak do cíle dojel pilot úplně jiného typu techniky, a to Brian Madsen s Peugeotem 306 Maxi. Podobně pestré obsazení bedny pro vítěze měla i druhá soutěž ELE Rally. Na startu této jedné z největších holandských soutěží se postavila dvojice vozů WRC. Erik van Loon ale se svým Subaru Impreza WRC S14 Dennisu Kuipersovi nestačil, dokonce se i toulal po polích u trati, a do cíle dojel v čase o dvě minuty horším. Vítězná Fiesta WRC byla ale na konci soutěže vyloučena, když ji po poslední páteční zkoušce na přejezdu za sebou táhl vůz konkurenční posádky.

Vítězství tedy nakonec spadlo do klína van Loonovi a na druhé místo se po vyloučení vítěze dostal Bernhard ten Brinke. Ten se zde posadil do Škody Fabia R5 a za rychlejším Subaru zase o tolik nezaostával, v cíli jeho ztráta činila konkrétně 28,2 sekundy. Po tříleté pauze se za volant soutěžního vozu vrátil Mark van Eldik známý hlavně z doby svých startů s vozy Subaru Impreza WRC a Mitsubishi Lancer WRC05. Tentokrát ovšem usednul do Škody Fabia R5, se kterou se v srpnu chce ukázat i na světové Deutschland Rallye. Při prvním startu s technikou R5, a ještě po tak dlouhé pauze se nedaly od van Eldika očekávat zázraky, takže páté místo nebylo ničím zvláštním. Do další Fabie R5 z Wevers Sportu usednul kníže Albert von Thurn und Taxis, ale svou pátou rally kariéry po havárii nedokončil. Naopak další pódiové umístění v ELE Rally slavil van den Heuvel.

Na start třetí letošní rally s centrem ve městě Hardenberg se postavilo 48 posádek. Pouze jediná z nich usedla do WRC, a ještě ke všemu se jednalo o takřka historické Subaru Impreza WRC S4. James Sparrow s ním navíc nedojel dál než do pátého testu. Do smečky vozů Mitsubishi Lancer EVO X se tak pustil s konkurenční technikou pouze Madsen. Se svou 306 Maxi ale těmto čtyřkolkám úplně nestíhal a i přes jednu vyhranou zkoušku skončil až jako pátý. Po dvou pestrobarevných stupních vítězů ty v Autosoft Vechtdal Rally ovládli jezdci vozů Mitsubishi Lancer EVO X. Boj o třetí místo spolu svedli Antoine van Ballegooijen a Steen Andersen a nakonec o 9 sekund zvítězil první jmenovaný. Druhé místo pro sebe ukořistil Belgičan Matthias Boon a pro vítězství si dojel Jasper van den Heuvel. Ten tak letos zatím ani jednou nechyběl mezi nejrychlejší trojicí.

Výsledky soutěží holandského mistrovství

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!