27. 6. 2016 18:05 − 2177× − 6

Patrik Rujbr – Rally Hustopeče – mission impassible

Úspěšný start na domácí půdě si odbyl Patrik Rujbr s Veronikou Římalovou.

Úspěšný start na domácí půdě si odbyl Patrik Rujbr s Veronikou Římalovou. V Hustopečích si společně si společně s Renaultem Clio RS R3T dojeli pro 2. místo ve třídě 5 a bronz mezi dvoukolkami.

Po nevydařené Rally Český Krumlov, kde Patrik s Verčou poměrně slušně havarovali, přišla na řadu rehabilitace. Závodní vůz prošel ozdravnou kůrou a stejně rychle se zotavovala i posádka. Domácí Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče 2016 by si totiž brněnský jezdec nenechal ujít, a současně bylo potřeba hned sednout do auta. „Po velké havárii na Rally Český Krumlov se na poslední chvíli podařilo zrealizovat náš start v Hustopečích, a to především díky spolupráci všech lidí z teamu Apid racing Mirka Jandíka i mimo něj. Bylo hodně náročné vše skloubit tak, aby se vše opravilo a hlavně aby byly vůbec k dispozici všechny díly. Tímto bychom chtěli poděkovat všem, kteří se podíleli na opravě auta. Děkujeme moc všem mechanikům, Mirkům Jandíkovi a Švecovi, Luďovi, firmě Sadac za pomoc s dodávkou dílů a samozřejmě i Mirovi Březíkovi za karoserii a rychlou pomoc klukům Kostkovým z lakovny, Radkovi Krotkému za opravu převodovky a v neposlední řadě Robertovi a jeho firmě RP Tuning za pomoc při opravě neopravitelných dílů,“ poděkoval zainteresovaným Patrik Rujbr.

Seznamovací jízdy proběhly v poklidu a posádka si snažila nepřipouštět myšlenky na Krumlov a cílem bylo co nejlépe napsat rozpis. Jediný otazník visel nad cliem, protože na větší test před závodem nebylo ani pomyšlení. „Auto se našim mechanikům podařilo poprvé nastartovat v brzkých ranních hodinách v den technické přejímky. Po velmi krátkém testu funkčnosti jsme šli na shakedown, kde se bohužel objevily potíže s palivem, které nám přetrvávali až do RZ 3. Tím jsme ztratili poměrně hodně času, ale i tak jsme s výsledkem byli naprosto spokojeni. Důležité pro nás bylo, že se držíme špičky dvoukolek a jedeme svoje tempo. Velký respekt mám i před Verčou, které se omlouvám za strasti způsobené nehodou. Vše perfektně ustála a byla obrovskou psychickou podporou. V Hustopečích to pak zvládala jako vždy a díky tomu jsme také mohli jet opět maximum. Jsem rád, že mám obě Veroniky vedle sebe, jednu v autě a jednu doma (manželku),“ uvedl brněnský jezdec. Po odjetí šesti pátečních rychlostních zkoušek figurovala posádka Rujbr – Římalová na průběžném 24. místě absolutně, 5. místě mezi dvoukolkami a 2. místě ve třídě 5.


Foto: Jan Dušek

Na sobotní část závodu si Patrik s Verčou dali za cíl atakovat přední příčky 2WD, což se jim dařilo a až na jedno zaváhání, kde přišli o světlo a nárazník, vše probíhalo dle představ. Snažili se jet na maximum, ale Patrik už často díky únavě ztrácel koncentraci a to především na okruhu, kde se už několik let jezdí stejně. „Zkusili jsme alespoň na závěr zatáhnout na poslední RZ, ale bohužel jsme na šotolině dojeli jednu Fabii WRC a neviděli jsme ani na dvacet metrů, což vzhledem k tomu že jsme čekali, kde zastaví úplně, bylo hodně nebezpečné a nechali jsme tam moc času,“ prozradila lehké zklamání Verča z závěru rally. Přesto mohli Rujbr s Římalovou jásat a to nejenom z konečného umístění, ale také z dílčích výsledků. Ve třídě si připsali jednu vyhranou erzetu, stejně jako ve dvoukolkách a dalších osm časů na bedně v kategorii 2WD. Co se týká celkového umístění, tady zřejmě panuje dohoda s pořadateli, že pokud Patrik hustopečskou rally dokončí, tak vždy to bude 17. příčka. Sezona 2011, loňská i letošní, jdou spolu jako přes kopírák. Pro úplnost ještě zbývá doplnit výsledek třídy 5, kde Patrik s Verčou obsadili 2. místo a v kategorii dvoukolek jim patří 3. místo. „Hustopeče pro mě byly trochu osobní zkouška. Základ bylo nepřipouštět si strach z ostrých kilometrů a to se naštěstí povedlo. Od nasazení helmy bylo jasné, že ani jeden nechceme být do počtu a jen se kochat. Patrik mě opět nezklamal a já jsem opravdu šťastná, že mám vedle sebe takového pilota a skvělého člověka, na kterého se můžu naprosto spolehnout. Klobouk musím smeknout před týmem mechaniků, kluci na autě doslova nechali ruce a duši. Díky!“ zhodnotila závod Veronika.

Komentářů celkem: 6
27. 6. 2016 20:16
0 0
před posádkou (ale i jejich týmem a mechanikama) klobouk dolů, ta pumelenice nebyla na nikom a ničem z nich znát smajlíksmajlík
no a jinak? "Používat cizí termity je velké rizoto, protože pokud v tom člověk není suterén, tak potom vypadá jako decibel"
27. 6. 2016 20:47
0 0
Ty voe já koukám jak vrána.Už i staří páprdové používají slovník teensmajlík
xp
28. 6. 2016 00:13 Upraveno 00:19
0 0
Původně napsal Novej
před posádkou (ale i jejich týmem a mechanikama) klobouk dolů, ta pumelenice nebyla na nikom a ničem z nich znát
no a jinak? "Používat cizí termity je velké rizoto, protože pokud v tom člověk není suterén, tak potom vypadá jako d...
Víte, co to je "pasy", pane moderátore?smajlík
30. 6. 2016 07:01
0 0
What is it "impassible"? smajlík
30. 6. 2016 15:39
0 0
Původně napsal Markku
What is it "impassible"?

Velký a-č slovník Hais, Hodek:
Impassible = 1. neschopný trpět, nezranitelný (např. jako duch) 2. neschopný citu

Tak nevím, jestli je to chyba nebo nějaký hlubší smysl.
1. 7. 2016 14:44
0 0
Pokud je v tom "hlubší smysl", tak mě tedy "hluboce" unikl smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!