GK Forge Roto Rally Team před 43. Rally Bohemia

Fanoušci již netrpělivě čekají na první rychlostní zkoušku světové Polské rally.

Fanoušci již netrpělivě čekají na první rychlostní zkoušku světové Polské rally. Ale nebudou to pouze domácí soutěžácké emoce, které nás čekají tento víkend. GK Forge Roto Rally Team se připravuje na čtvrtý podnik Mistrovství České republiky v rally, který se uskuteční ve stejném termínu. Ve dnech 2. – 3. července startuje 43. Rally Bohemia. Ke startu je přihlášeno více než 140 týmů a mezi nimi nebudou chybět ani Jarosław Szeja a Marcin Szeja, reprezentanti Polska.

Trať soutěže se skládá z celkem 153 km rychlostních zkoušek, které jsou rozděleny do dvou etapa a osmi speciálních testů. První čtyři úseky jsou naplánovány již na tuto sobotu.

Jarek Szeja: "Poslední dny pro nás nebyly příliš šťastné, ale musíme na to zapomenout a soustředit se na tento víkend. Do Mladé Boleslavi se opět sjedou přední závodníci naší třídy. Celkem poměříme síly s 15 soupeři. Start na Bohemii pro nás bude velice důležitý a musíme zmobilizovat všechny své síly, abychom se vrátili do boje o vítězství. Tento závod byl i loni pro nás úspěšný a doufám, že se to bude opakovat.

Během čtvrtého podniku MČR v rally nás budou podporovat: GK FORGE – kovoobrábění, ROTO, DARMA, DECO-CAR, EUROGOLD, MINIMAX, VIRALSEED i STŘEŠNÍ KRYTINY PNIOK SYLWESTER a mediální partneři MOTOWIZJA a portál OX.PL"

Marcin Szeja: "Tento víkend míříme přesně opačným směrem než jsou Mazurská jezera a Mikołajki. Naším cílem je Mladá Boleslav a servisní zázemí v prostoru výrobního závodu Škoda Auto. Můžeme říci, že jedeme do kolébky automobilové značky Škoda.

Tento start bude náš druhý na Rally Bohemia, kde jsme loni obsadili druhé místo ve třídě 3, na což velmi rádi vzpomínáme. Zkoušky se odehrávají v kopcovitém terénu a taková specifikace mně i Jarkovi velmi vyhovuje. Úseky jsou sice pouze čtyři, v závodě vždy ve dvou průjezdech. Zajímavostí jsou dva polookruhové testy. A třeba při 32 kilometrové RZ Radostin pojedeme asi 5 km městem. Organizátoři tedy připravili několik novinek, jak už v Česku bývá zvykem.”

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!