Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
24. 7. 2016 20:42 − 5437× − 7

Robert Kubica na stupních vítězů i přes defekt

Na toskánské Rally Coppa Città di Lucca se do kokpitu Clia S1600 vrátil Robert Kubica.

Jak jste se u nás mohli dočíst ve středu, polský závodník Robert Kubica si udělal malý návrat do světa soutěží, když za volantem Renaultu Clio S1600 absolvoval toskánskou Rally Coppa Città di Lucca. Z této soutěže, zařazené do italského šampionátu Nazionale Zona 6, si polský jezdec odvezl třetí příčku, když nestačil pouze na dvě další Clia S1600. Pokud by se někdo divil, kde že se poděly čtyřkolky, ty měly smůlu a těch několik málo R5, které se postavily na start, vyřadila technika nebo jiné problémy jako v případě francouzského dua Santoni – Orphelin na Peugeotu 208 T16, které z prvního místa vyřadilo civilní auto havárií na přejezdu k UP.


Foto: Marco Giachi

Jestliže se blíže podíváme na jízdu Roberta, tak ten začal pátým časem za speciály R5 a spolu s tím, jak tyto odpadaly, dostával se Polák dopředu, když nejvýše byl po RZ5, kdy držel druhé místo. To si s náskokem nějaké tři čtvrtě minuty držel i zkoušku před koncem, ale v posledním testu přišel defekt a následnou ztrátou způsobený pád na třetí příčku. "Bylo pěkné si zas nasadit na hlavu helmu a sednou si do soutěžního auta, i když Clio S1600 bude za chvíli historikem. Splnili jsme naše cíle. Otestovat systém řazení bylo jedním z nich," vrací se k toskánskému startu Robert Kubica na svém facebooku a pokračuje.


Jízdu na limitu Robert nezapomněl…

"Start tady jsme pojali jako zábavu, ale je normální, že každý chce jet nejlépe jak umí. Nečekalo nás mnoho jezdění, nějakých 70 kilometrů na sedmi zkouškách, ale byla to zábava, i když ne jednoduchá. Zejména když jedete s předokolkou na cestách s nečistotami, jaké tady mají. Ne vše bylo perfektní. Bohužel nás na poslední zkoušce potkal nějakých osm kilometrů před cílem defekt, který přišel v zatáčce, kterou všichni zkracovali a my jsme trefili ostrou hranu cesty," popisuje důvod ztráty v závěru polský jezdec a dodává, "po dvou kilometrech se pneumatika svlékla z ráfku. V takové situaci není snadné s předokolkou jet, zejména když se jedná o dlouhý úsek z kopce. Ztratili jsme hodně času. Rád bych poděkoval všem, kteří mi pomohli s přípravou, týmu a taky Maciekovi Szczepaniakovi, který si před startem Finské rally našel trochu času a posadil se se mnou do auta," uzavírá Robert Kubica.

Komentářů celkem: 7
25. 7. 2016 06:18
0 0
špatně se to čte, ne ale kvůli Kubicovi, Kuře si to po sobě nepřečetlsmajlík
25. 7. 2016 08:38
0 0
našel jsem dva překlepy, které byly opraveny
25. 7. 2016 19:14 Upraveno 19:14
0 0
i když opraveno,stejně je tam "bota":"po dvou kilometrech se pneumatiky svlékla z ráfku.smajlík
25. 7. 2016 19:38
0 0
já su prostě slepý a ve svojich textech ty překlepy nevidím smajlík
xp
25. 7. 2016 21:43
0 0
Neboj, to se stává všem psavcům, já to taky znám smajlík
26. 7. 2016 10:17
0 0
hmm, taky bych mohl vyprávět a dlooouho smajlíksmajlík
26. 7. 2016 23:01
0 0
Já teda nevím jak vy hoší čtete, ale já to beru rychle a tyhle chyby už skoro ani nevidím. Celkově jsem na internetu zvyklý být tolerantní, obzvlášť k lidem co dělají svojí "práci" zadarmo a ve volném čase(pokud se nemýlím). Zasekat tím skoro každou diskuzi mi přijde celkem ujetý. Co se nad to povznést a neřešit písmenka, ale vážit si informací?

Třeba toho jak dobře Kubica opět v nižší třídě zajel? smajlík smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!