Martin Viďourek - eWRC.cz
28. 7. 2016 07:37 − 3958× − 5

Dirt Rally – CZ/SK Rally Championship

Pro majitele Playstation4 a hry Dirt rally jsme ve spolupraci se serverem onlinearena.cz připravili v pořadí druhý virtuální šampionát.

Přátelé virtuálního závodění v Rally.

Pro majitele Playstation4 a hry Dirt rally jsme ve spolupraci se serverem onlinearena.cz připravili v pořadí druhý virtuální šampionát této, za poslední dobu, paradní Rally hry. Šampionát jsme se snažili pokud možno co nejvíce přizpůsobit reálnému prostředí rally a to hlavně prostřednictvím délky samotných soutěží (16RZ), volbou počasí, denního světla, možnosti nastavovat auta, až po možnost použití vlastních mechaniků.

Abychom se přiblížili realitě co nejvíce, tak tomu také odpovídá náročnost celé soutěže, kdy není možné jednotlivé zkoušky restartovat a rozjetou soutěž lze opustit pouze po odjetí virtuálního dne. (tzv checkpoint)

A protože ani v realném světě se každy nemůže dostat do kategorie WRC, rozhodli jsme se šampionát uspořádat ve dvou kategoriích – WRC a R4.

Jak ale určit kdo může a nemůže startovat v nejvyšší kategorii WRC a mít tak možnost bojovat o celkové vítězství a realnou trofej?

Chvíli jsme si s tím lámali hlavy a nakonec jsme usoudili, že by to měli být ti nejrychlejši, které určí "kvalifikační" soutěž před samotným šampionátem.

Tato kvalifikační soutěž se bude skládat z 6 vybraných RZ (z každé lokace jedna). TOP 10 (pokud se přihlásí více jak 30 lidi, tak to bude TOP 15) jezdců v kvalifikaci si postupně bude moci vybrat WRC (ano, poslední závodník z TOP10 si vezme WRC, které na něj zbyde) a s ním se zůčastnit celého šampionátu. Ostatní účastníci pojedou automaticky ve tříde R4, která ale bude neméně zajímavá a věřím, že někteří budou i s auty kategorie R4 promlouvat do TOP10 celkového hodnocení.

Pro zpestření je zařazen i legendární výjezd na Pikes Peak.

Věříme, i když to nebude úplně jednoduché závodění, že se přihlásí spousta jezdců, kteří se budou chtít poprat ať už o celkové vítězství, nebo o vítězství v kategorii R4, případně si prostě jenom najít svého soupeře a s ním svádět boj o vteřinky. Předchozího šampionátu se zůčastnilo 33 lidí a mezi přihlášenými jezdci figuruje třeba i známý rally jezdec Martin Hudec!

Proto neváhejte a přihlaste se!

Na závěr malé summary:

Průběh kvalifikační soutěže: 25.7. – 16.8.2016
Start šampionátu: 03.09.2016
Počet soutěží: 8
Počet RZ na jednu soutěž: 16
Čas na odjetí jedné soutěže: 7 dnů (od soboty do soboty)
Přestávka mezi jednotlivými soutěžemi: 7 dnů
Kategorie: WRC 2000 a R4
Možnost vytvoření týmů
Platforma: PS4
Hra: Dirt Rally

více informací a přihlášení do turnaje najedete zde:
http://www.onlinearena.cz/tournament/onetournament?idTournament=909
facebookova komunita k šampionátu zde:
https://www.facebook.com/groups/DirtRallyPS4SVKCZrallydrivers/

Komentářů celkem: 5
28. 7. 2016 09:54
0 0
Škoda, že jen PS4 a ne i pro PC. Ale jinak smajlík
28. 7. 2016 11:38
0 0
Proč jen PS4?
28. 7. 2016 12:51 Upraveno 12:52
0 0
Bohuzel hra neumi crossplatform sampionat, nelze tedy udelat Ligu pro vsechny platformy :-(
28. 7. 2016 14:43
0 0
kdyz teda jen na ps takze se zapnutejma asistentama a gamepadem? ptz kolik lidi ma k psku volant?jelikoz psko podpuruje jen drahy thrustmastry tak asi moc ne...
28. 7. 2016 15:55
0 0
benzy: Nie kazdy ma volant,poniektori idu s padom a asistencie a systemy su povolene takze kludne sa prihlas ak mas zaujem smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!