28. 7. 2016 10:21 − 4087× − 5

Měl bych prý jet opatrně. Obávám se ale…

I když se nám letos ještě nepodařilo dojet, připravuje se team MK Motorsport na nadcházející soutěž.

I když se nám letos ještě nepodařilo dojet, několikrát se odstupovalo kvůli převodovce, dvakrát se roztrhl diferenciál, proběhl i výlet mimo trať a podoba tipovačky na ewrc.cz by mohla být například „dojede vs. nedojede“, připravuje se team MK Motorsport na nadcházející soutěž, kterou bude již tento víkend jednodenní Rally Agropa Pačejov. Práce na autě po smolné „Bohemce“ bylo až dost a hlavně čekání na díly zapříčinilo, že auto pojede na závod bez testu. Také bylo třeba znovu vybavit zlikvidovaný servis po bouři v Boleslavi, s čímž nám pomohli naší věrní partneři. A tak celý team věří, že tentokrát to vyjde a konečně Impreza 555 spatří cíl po necelých 74 ostrých kilometrech v okolí Pačejova a Horažďovic.

První sprintový podnik to bude pro Štěpána Zabloudila, který bude chtít auto za každou cenu dovézt do cíle. Přeci jen i pro jezdce to začíná být dosti frustrující, protože pořádně se nesvezl jinde než na jednom testu a na pár erzetách v Radouni. A to není úplně dobře. Tratěmi RZ Štěpána tentokrát povede zkušený Petr Novák alias Velký Vezír, protože Hynek Středa plánovaně sedlá Trabanta ve výškách 4000 metrů nad mořem kdesi v Uzbekistánu. Bude zajímavé sledovat, jak si tato nová posádka v Pačejově sedne a nebude také od věci využít Petrových zkušeností, které za své působení v rally posbíral. A jak se na závod těší jezdec?

„Těším se moc. Prý je to nejhezčí sprint, tak uvidíme. V každém případě se ve mně bude prát skutečnost, že už je potřeba dojet. Měl bych prý jet opatrně. Obávám se ale, že to neumím. Takže pojedu jako vždy, tedy bokem a full. A technika prostě MUSÍ vydržet. Pokud ne, tak nás čeká Barumka, takže plány nemám žádné, chci jet a držet plyn od zatáčky k zatáčce a modlit se, že auto vydrží. Jízdy pravidelnosti přenechám jiným…..“ :)

Rally Agropa Pačejov 2016 startuje již v sobotu v 8:30 hod klasicky z Horažďovického náměstí. Přesně o dvě hodiny později startovní rampu přejede i dvojice Štěpán Zabloudil – Petr Novák s Imprezou 555 a startovním číslem 121 jako čtvrtý historik v řadě. Přijďte fandit ke zkouškám Pačejovské soutěže a nenechte si ujít ani aktuální informace, které najdete o víkendu na teamovém facebooku a webu.

Komentářů celkem: 5
28. 7. 2016 12:58
0 0
Jen malá připomínka chyby v textu.smajlík
Tvoje auto není historik, ale jede v kategorii Klasic (vozy roku 1991-1996),která není bodovaná v kategorii Historických aut. Historická auta končí rokem 1990.
smajlík
28. 7. 2016 14:14
0 0
Jede MČRHA? Jedesmajlík
28. 7. 2016 19:48
0 0
Stejně jako ty Jiří, jsme vyplňovali přihlášku do MČR HA, jestli je to třída 5, 7, 65, 38 nebo 15, je asi úplně jedno. Ano, nebodujeme, a když se podíváme na dosavadní výsledky, tak kdybychom bodovali, máme aktuálně na kontě 0 bodů. Nám jde jen o to abychom odjeli nějaké km, ještě toho moc nebylo možné....smajlík
28. 7. 2016 20:10
0 0
Chlapci, to chce pevné nervy. Já ten můj německý výkvět techniky, který jsem x-krát včetně těch, co to konstruovali, poslal v garáži i jinde tam, kam by se nikdy nevešel, dostával do cíle soutěže 4 roky.....
A když to už jede, tam mám/měl jsem/ šponu v oku a sedím doma....historik nehistorik...smajlík
28. 7. 2016 20:39
0 0
Opravdu už Messerschmit jede?Tak to snad Barumka klapne.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!