Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
29. 7. 2016 18:10 − 2436× − 0

Sirmacis chce s podporou fanoušků rozšířit program

Dvojice Ralfs Sirmacis – Arturs Šimins letos při prvních startech se čtyřkolkou vylétla k výšinám ERC.

Dávalo-li by se po letošní sezóně ocenění pro největší překvapení roku, mezi žhavé kandidáty by určitě patřil Ralfs Sirmacis, který pro tuto sezónu vyměnil v rámci týmu Sports Racing Technologies Peugeot 208 R2 za čtyřkolku Fabii R5 a všechny překvapil, když svůj debut s vozem R5 (a celkově třetí start s vozem s pohonem obou náprav) na slavné Rally Acropolis dovedl k vítězství. I druhý start, který proběhl na Azorech se až do odstoupení vyvíjel pódiově a chuť si mladý Lotyš napravil v Estonsku, kde po havárii vedoucího Alexe Lukyanuka vybojoval druhé vítězství. To znamená, že Sirmacis drží třetí místo v průběžné klasifikaci ME a je jen pět bodů vzdálen od zmiňovaného ruského jezdce.

K tomu, aby sezónu dovedli do co nejlepšího konce (matematicky stále žije naděje i na titul), ráda by lotyšská posádka rozšířila svůj zatím čistě šotolinový program i o start na asfaltu, kde se nabízí zejména zlínská Barum rally. Jak zní z týmu SRT, který Sirmacisovy starty zajišťuje, k absolvování asfaltového podniku je potřeba získat 40 000 euro a k dosažení této mety by rád Lotyš využil podpory svých fanoušků, kteří by se měli ozvat na týmové sociální sítě (Twitter a Facebook) a jejichž jména pak budou při Rally Liepaja na oplátku vyobrazena na fotostěně.

K výše zmiňovanému plánu pak za Sports Racing Technologies vysvětlil detaily Ģirts Krūzmanis. "Pokud má být šance na boj o titul reálná, je potřeba odjet jeden z asfaltových podniků. A takové zbývají v kalendáři dva – jeden na začátku srpna v Polsku a druhý na konci měsíce v České republice. Pokud od našich fanoušků získáme nějakou podporu, pojedeme v Polsku, pokud se to do té doby nepovede, budeme se dále snažit s cílem startu v ČR, jelikož na splnění cíle bude více času," uzavírá Ģirts Krūzmanis. Naskýtá se tedy otázka, složí se lotyšští fanoušci podobně, jako svého času ti čeští v akci Fans for Kresta a dorazí talentovaný Lotyš na jeden z asfaltů?

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!