Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
31. 7. 2016 00:44 − 2035× − 0

Ve Finsku nadále drží vedení Kris Meeke

Ani sobota nic nezměnila na čelních příčkách Finské rally, když nadále vedou Kris Meeke – Paul Nagle.

Sobota na Finské rally přinesla osmičku měřených testů na čtyřech úsecích a celkem 150 měřených kilometrů, což bylo o jeden více než včera a posádky tak mají za dva dny najeto skoro 300 km zkoušek a když se podíváme na průměrné rychlosti, tak pokud nebudou vedoucí jezdci zítra příliš sundávat nohu z plynu, může padnou loňský rekord. Pokud jde o dnešní sestavu zkoušek, tak mezi nimi vyčnívala legendární Ouninpohja, jejíž 33 km je považováno za jednu z nej erzet celého MS. Letos se navíc tato klasika jela poprvé od roku 1994 v obráceném směru, na posádky čekalo 75 skoků a mnoho, mnoho zatáček. Naopak nejkratší test dnes byl o 29 km kratší, jelikož Saalahti měřila jen 4 km a jela se poprvé od roku 1991 ve stejné podobě jako letos.


Foto: Michelin motorsport

Po včerejšku držel první místo Meeke před druhým Latvalou a v tomto trendu se pokračovalo i dnes. První průjezd Ouninpohjou zvládl nejrychleji severoirský pilot a na druhé Latvalu najel 13 sekund, když navíc v průběhu sekce Meeke přidal další nejrychlejší čas, měl v polovině dne náskok 36 sekund na druhého Latvalu. Za ním to však vřelo, když několik pilotů bojovalo o vteřinky a neustále si měnilo pozice. Nejprve se na třetí příčce ustálil Breen, který profitoval z Mikkelsenova malého výletu mimo trať, čtvrtý byl po první dnešní sekci Neuville, který bojoval o umístění pod stupni vítězů s Paddonem a tuto dvojici dělilo devět desetin.

I druhý průjezd Ouninpohjou zvládl nejrychleji Meeke a následně přidal nejrychlejší čas i na Päijäle. Pro zbylé dva testy dne lehce ubral, nejrychlejší časy přenechal Ogierovi, ale jeho náskok na čele to příliš neovlivnilo a po sobotě se zastavil na hodnotě 41 sekund, které má jezdec Citroenu k dispozici na druhého Latvalu. Fin má za svými zády na třetí příčce i nadále skvěle jedoucího Breena, za něhož se po RZ18 dostal Tänak, který je však smolařem soutěže, jelikož za dva dny jej potkalo několik defektů a blíže nespecifikované technické problémy v pátek dopoledne.


Foto: Michelin motorsport

Za Estoncem pak probíhá interní souboj o nejrychlejší Hyundai, když se dnes po předposlední RZ zdálo, že Paddon nalezne na Neuvilla recept, Belgičan našel rezervy a v posledním testu dne svůj náskok z jedné desetiny navýšil na dvacet sedm. Pouhé dvě a půl sekundy nazpět pak číhá Ostberg, jenž má 18 vteřin k dobru na osmého Mikkelsena. Tím výčet vozů WRC v TOP 10 končí a o její závěr se starají účastníci WRC2, kde si i nadále nejlépe vede Lappi před Suninenem.

Závěrem nejrychlejší desítky jsme se plynule přenesli do WRC2, kde dnes sice nepokračoval Lappi v takové krasojízdě představované vyhranými zkouškami jako včera, ale jeho náskok je po sobotě drobně vyšší než v pátek večer. Druhý je nadále Suninen, který si dokázal vypracovat alespoň malý náskok na třetího Tidemanda a Fina od Švéda dělí jedenáct sekund. Tři nejrychlejší časy dnes zajel Evans a to jej posunulo na čtvrtou příčku za trojici škodovek a Welšan ve službách M-Sportu se tak v průběhu soboty dostal před Kruudu, který den zakončil jako pátý.


Foto: Michelin motorsport

Rally Finland – po RZ20
1.Meeke Kris – Nagle PaulCitroën DS3 WRC2:22:00,8
2.Latvala Jari-Matti – Anttila MiikkaVolkswagen Polo R WRC+41,0
5.Breen Craig – Martin ScottCitroën DS3 WRC+1:43,0
8.Tänak Ott – Mõlder RaigoFord Fiesta RS WRC+1:54,5
3.Neuville Thierry – Gilsoul NicolasHyundai i20 WRC '16+2:00,9
6.Paddon Hayden – Kennard JohnHyundai i20 WRC '16+2:03,6
7.Østberg Mads – Fløene OlaFord Fiesta RS WRC+2:06,0
4.Mikkelsen Andreas – Jæger AndersVolkswagen Polo R WRC+2:24,0
9.Lappi Esapekka – Ferm JanneŠkoda Fabia R5+4:23,6
10.Suninen Teemu – Markkula MikkoŠkoda Fabia R5+5:10,5

Online výsledky z Finské rally naleznete na webu eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!