24. 8. 2016 06:50 − 1995× − 0

Právě vychází magazín Rally 7/2016

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Z obsahu aktuálního čísla:

Pozvánka Barum Czech Rally Zlín 2016

Mapy a harmonogram nejpopulárnější domácí soutěže.

Tomáš Kunc – K funkci předsedy Svazu rally přistupuji s pokorou

Rozhovor s předsedou Svazu rally.

Agropa Rally Pačejov – Premiérové vítězství Jana Dohnala

Už 37. ročník oblíbené pačejovské soutěže opět potvrdil, že ji závodníci i fanoušci skutečně milují. K výtečnému obsazení tradičně přispívá letní termín i fakt, že je v současnosti jediným sprintem na západ od Vyškova. Ale není to jen tím. Rodinné prostředí kombinované s profesionálním přístupem pořadatelů v posledních letech navíc dostaly bonus v podobě tratí a zejména čečelovická "erzeta" se dočkala uznání i od jezdců protřelých světovými soutěžemi.

René Dohnal – Prioritou je RSS, Barumka bude "jen" velkým testem

Loni dominoval v českém šampionátu ve třídě 9, na konci sezony přesedlal na vůz nastupující kategorie R2. Řeč je o Reném Dohnalovi (nar. 14. června 1991). Do sezony vstoupil s Citroënem C2 R2 Max, aktuálně závodí s Peugeotem 208 R2 stáje Kolář Racing. Po debutu v Hustopečích se výsledkově neztratil ani na pačejovské Agropě, kde vystoupil ve třídě 6 na stupně vítězů.

ERC: Rally Estonia, Rally Rzeszow

Téma: Priority ERC

Současný systém priorit v mistrovství Evropy v rally připomíná tak trochu středověká pravidla. Možná se vám toto tvrzení zdá přehnané, ale zkuste se trošku zamyslet nad současnou praxí. Pořizování priority ERC lze bez uzardění přirovnat ke kupování odpustků. Zatímco u církve mohl člověk za peníze odčinit svůj hřích a stát se znovu "lepším", v evropském šampionátu si zase můžete za peníze koupit lepší startovní pozici.

Chris Ingram – Adam R2 je dnes nejmodernější vůz kategorie R2

Britský jezdec Opelu nám slíbil: “Pokud vyhraju juniorský titul, tak vyzkouším české pivo.”

Jennifer Thielen – Rally je můj život

Jennifer Thielenová zahájila svou kariéru v roce 2009. Z dnešního pohledu byl však zlomový až start, který se odehrál o čtyři roky později po boku Němce Julia Tannerta.

Bryan Bouffier – Francouz v českém týmu

Bryana Bouffiera není nutné českým fanouškům dlouze představovat. V Česku startoval kromě Barum rally také na Rally Bohemia a Rally Šumava. Na Barumce dokonce pětkrát, dvakrát skončil na stupních vítězů (3. místo 2006 a 2008).

Eifel Rally Festival – Oslava skupiny B

U příležitosti třicetiletého výročí poslední sezony skupiny B se v německém Daunu sešlo rekordní pole více než šedesáti exemplářů vozů skupiny B a S. Fanoušci si mohli detailně prohlédnout originální tovární speciály Audi Sport Quattro S1, Peugeot 205 T 16, Ford RS 200, Lancia Delta S4 nebo MG Metro 6R4. Ve startovním poli nechyběli bývalí mistři světa. Tradiční účastníky Waltera Röhrla a Stiga Blomqvista tentokrát doplnil Miki Biasion.

Audi Sport Quattro RS 002 sk. S – 30 let opožděná premiéra

Světovou senzací letošního Eifel Rallye Festivalu v německém Daunu byla premiérová jízda utajeného prototypu Audi Sport Quattro RS 002 sk. S z poloviny osmdesátých let. Do nízkého kokpitu se nasoukal legendární dlouhán Walter Röhrl, který byl před 30 lety továrním jezdcem Audi. Kořeny prototypu s motorem uprostřed sahají do Dešné u Slušovic, kde byla testována jeho první hranatá verze.

Neste Rally Finland – Meeke přijel a zase zvítězil…

Kris Meeke podruhé v sezoně vypálil rybník pravidelně startujícím účastníkům světového šampionátu.

Jari-Matti Latvala

Finský jezdec vybojovat šestnáct vítězství ve WRC, třikrát se stal vicemistrem světa. Jen ten mistrovský titul mu pořád uniká…

O Čínské rally

Desátým podnikem světového šampionátu měla být Čínská rally (9. – 11. září). Do tohoto regionu by se světový rallysport vrátil po dlouhých sedmnácti letech…

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!