Duck Racing se připravuje na soutěžácký vrchol

Již tento víkend je na programu vrchol domácí soutěžácké sezony v podobě Barum Czech Rally Zlín.

Uplynulý víkend se uskutečnil další ročník tradičního závodního podniku Velká cena Slovenska, který se před pár lety jezdil na letišti v Piešťanech. V posledních sezónách se však natrvalo usídlil na moderním Slovakia Ringu a nejinak tomu bylo i letos.

Na Slovensko dojel pražský tým Duck Racing v klasické formaci. To znamená, že Daniel Skalický měl útočit na nejvyšší mety ve sprintu ve třídě do 3500 ccm, zatímco Petr Kačírek opět usedl ve vytrvalostním závodě do Ferrari F430, které sdílel s Marcelem Kusínem. Skalický si navíc opět dal vytrvalostní závod v rychlé Alpině B6 GT3.

Dan Skalický je ve třídě do 3500 ccm jen těžko k poražení. Pokud tohle platilo v minulosti, letos to platí dvojnásob. A je jedno, jestli se jede na Hungaroringu, Red Bull Ringu nebo právě na slovenském Slovakia Ringu. A právě i na Slovensku se Skalickému podařilo zvítězit v obou sprintech. Ve vytrvalostním závodě bral osmé místo v absolutním pořadí a páté ve třídě nad 3500 ccm.

Do vytrvalostního závodu nastoupili i Petr Kačírek s Marcelem Kusínem, kteří si však prožili trable hned na začátku závodu.

„Marcel skvěle odstartoval, dostal se na čtvrté místo, ale bohužel v polovině prvního kola dostal hodiny, vylétl mimo trať a dvě kola trvalo, než ho vytáhli zpátky na trať. Já jsem si pak po střídání závod jenom v pohodě užíval. Rychlost Ferrari, i zapadající slunce, bylo to skvělé,“ řekl Petr Kačírek.

Duck Racing si však po náročném Slovakia Ringu chvíle klidu neužije. Již tento víkend je totiž na programu vrchol domácí soutěžácké sezony v podobě Barum Czech Rally Zlín, kde v barvách Duck Racing Subaru ČR nastoupí Václav Kopáček s Barborou Rendlovou.

„Barumka je krásná, ale náročná soutěž. Václav bude bojovat, aby udělal ve Zlíně důležitý krok v cestě za titulem ve třídě 3. Budou to mít ale těžké, protože Martin Březík zná tratě nazpaměť. Soutěž je ale dlouhá a stát se může cokoliv. V úterý proběhl úspěšný celodenní test, takže věřím, že jsme připraveni, budeme potřebovat jen trochu štěstíčka,“ dodal Petr Kačírek.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!