Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
24. 8. 2016 20:00 − 5324× − 4

Nesmělé námluvy Toyoty a Esapekky Lappiho

Aktuálně jezdec Škody motorsport přiznal, že vedl s Toyotou jednání sedačce na příští rok a že navštívil i tým.

Tovární jezdec Škody motorsport Esapekka Lappi vítězstvími ve Finsku a v Německu oživil šance na zisk titulu mistra světa ve WRC2 a to posílilo spekulace o odchodu Fina z českého týmu do Toyoty, která se do MS vrací po téměř dvacetileté pauze. Lappi je totiž jedním ze jmen na seznamu týmového šéfa Tommiho Mäkinena, který se zatím marně snaží získat jezdce do týmu, protože kromě Juho Hänina se neobjevilo jiné jméno, o němž by se vědělo, že pojede v příštím roce s Toyotou. A tak se množí spekulace a ta o Esapekkovi Lappim se však alespoň částečně zakládá na reálných základech.

Jak totiž Fin ve službách škodovky přiznal po Německé rally, s Toyotou vedl o společné budoucnosti jednání a přiznává, že ta se točila ohledně sedačky v Yarisu WRC. Ale jak druhým dechem dodává, zatím v něm neseděl, což jedna ze spekulací tvrdí. "Jsou to dohady. Mohu říct, že jsem zatím nikdy neřídil vůz WRC, ale byl jsem v jejich dílnách. Takže si myslím, že mé návštěvy dílen Toyoty vznikly ty spekulace," říká Esapekka Lappi a dodává, že Toyota je jen jednou z možností na příští rok.

Jenže u konce není ani tato sezóna, kde Lappi zůstává jedním z posledních kandidátů na titul a s největší pravděpodobností se o něj popere s krajanem Teemu Suninenem, jenž je také spojován s Toyotou. Ale jak Esapekka říká, titul mu moc v hlavě neleží. "Možné je všechno, ale buďme upřímní, moc nad jeho ziskem nepřemýšlím. Chci k závodům přistupovat soutěž po soutěži a koncentrovat se na ně. Nezáleží jaký je výsledek. Pořadím šampionátu si hlavu moc nezatěžuju. Pokud uděláme titul, tak jej uděláme a pokud ne, tak je mi to jedno. Mou budoucnost to nezmění," uzavírá Esapekka Lappi.

Komentářů celkem: 4
25. 8. 2016 12:521
0 0
Je nějak nezvykle v pohodě. Možná to dítě ho uklidnilo. Možná je to i dobře, že je tak v poho. Já osobně bych ale měl nervy jak špagáty. smajlík
25. 8. 2016 12:592
0 0
nebo jak psali na wrc.com, možná je tak v klidu, že už má smlouvu od Tommiho v kapse a jen to do konce sezóny nepouštěj ven smajlík
25. 8. 2016 17:343
0 0
kuře: Ikdyby neměl, myslím, že obzvlášť letos každý vidí, jak mu to jede a že má velký potenciál. Trochu mi připomíná Mikkelsena, myslím si, že příští rok ve WRC sedět určitě bude, ať v Toyotě či něčem jiném.
25. 8. 2016 19:094
0 0
Mě teda letos více překvapil Suninen, samozřejmě pozitivně.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!