Tradiční Rally Orlické hory nahrazeny Rally Sudety

Vždy něco začíná a končí a není tomu jinak ani u motoristického sportu.

Vždy něco začíná a končí a není tomu jinak ani u motoristického sportu. Jak určitě fanoušci rally zjistili, letošní 6. ročník „Rally Orlické hory“ se neuskutečnil, neboť se organizátorům tohoto závodu nepodařilo zajistit veškerá povolení, především od města Opočno.

Přesto však pořadatelé nad uspořádáním soutěže v našem regionu nezlomili pomyslnou hůl. Rozhodli se pro pokračování soutěže pod názvem „Rally Sudety“ , která se v loňském roce velmi osvědčila nejen u samotných jezdců, ale i fanoušků. Tato soutěž byla původně plánovaná jako Česko-Polská soutěž v rozsahu dvou rychlostních zkoušek na území České republiky a jedné rychlostní zkoušky na straně Polska. Bohužel, na polskou rychlostní zkoušku pořadatelé neobdrželi povolení z úřadu, kde působí činovník polského AutoMotoKlubu. Přesto se první ročník soutěže odjel na území naší republiky a soutěž se dle ohlasů zařadila mezi kvalitní soutěže.

Pro druhý ročník, který je plánovaný v termínu 23. – 24. září 2016 našli pořadatelé podporu a zázemí ve městě Vamberk. Jak mi prozradil ředitel tohoto závodu Jiří Procházka: "Rád bych, aby se tímto závodem do města Vamberk po mnoha letech vrátila tradice motoristického sportu kdy pamětníci mohou zavzpomínat například na Rally Vamberk, Štít Orlických hor, Labskou Trotinu rally. Nelze zapomenou ani nádhernou soutěž Rally Kostelec, jejíž poslední ročník se konal v roce 2013 a patřila nejen mezi nádherné podniky v rámci MČR v rally, ale rovněž organizací závodu pod vedením Václava Krejsy k divácky velmi zajímavým. Tento region má za sebou nejen bohatou historii soutěží, ale rovněž řady osobností, spojených s motoristickým sportem, jako je například Jiří Šedivý, Jirka Janeček, Honza Kopecký, Petr Šimurda a také Martin Vodehnal, který už bohužel není mezi námi."

Díky podpoře a spolupráci s vedením města Vamberk bude servisní zóna u vambereckého fotbalového stadionu – koupaliště a slavnostní start se uskuteční ve Vamberku na náměstí. Plánované 4 rychlostní zkoušky jsou podobné jako v loňském roce, jejichž délka bude záviset na časovém harmonogramu, na kterém se intenzivně pracuje, ale s předpokladem délky mezi 50 – 73 km. Tento závod by mohl být i vhodnou náhradou za zrušené Rally Jeseníky, stejně tak, jako pro závodníky v rámci ČMPR. Jako zajímavost lze uvést, že již první přihláška na tento závod přišla z Německa, takže se možná pro letošní rok naplní pojmenování mezinárodní závod Rally Sudety. Pro posádky jsou přihlašovací formuláři zde: http://www.rallysudety.cz/index.php/soutezici

Bližší informace budou postupně doplňovány na stránce: www.rallysudety.cz

Na samotný závěr lze jen popřát pořadatelům úspěšné dokončení organizačních záležitostí, jezdcům šťastné starty a ještě šťastnější průjezdy cílem a divákům nádhernou podívanou.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!