Martin Viďourek - eWRC.cz
15. 9. 2016 20:15 − 5296× − 9

Dirt Rally – CZ/SK Rally Championship – Monte Carlo

V uplynulém týdnu se naplno rozjel svou první soutěží virtuální šampionát v Dirt Rally – CZ/SK CHAMPIONSHIP.

MONTE CARLO

Dirt Rally – CZ/SVK CHAMPIONSHIP

V uplynulém týdnu se naplno rozjel svou první soutěží virtuální šampionát v Dirt Rally – CZ/SK CHAMPIONSHIP. Stejně jako reálnou WRC sezónu startuje Rally Monte Carlo, tak ani tady tomu nebylo jinak. Organizační tým připravil pro 35 (15 WRC a 20 R4) přihlášených posádek dlouhých 16 RZ včetně nočních zkoušek. Nebylo by to ovšem Monte Carlo, kdyby se na některých zkouškách neválela mlha, nebylo mokro a ve vyšších polohách i sníh. Že to bylo opravdu dlouhé a naročné ukazuje i fakt, že soutěž nedokončilo rovných 12 posádek!

Piloti měli na zdolání záludného Monte Carla celý týden, ale pouze jeden ostrý pokus. Bylo tedy potřeba jet rychle, ale zároveň hlavou, aby se podařilo dovézt auto až do samotného cíle.. V kategorii WRC a samozřejmě celkově se nakonec ukázalo, že nejrychlejší ruce a nohy a hlavně pevné nervy měl Ferri_Blascik s Fordem Focus WRC 2007. Jeho jízda byla neuvěřitelně rychlá a hlavně bez chyb. O tom svědčí i časová ztráta pilota na druhém místě jenž byl Vidacz rovněž s Fordem Focus WRC 2007. Vidacz ztratil na Ferriho masivních 45s! S Vidou svedl pěkný souboj hlavní favorit Monte Carla a vítěz kvalifikace Derek737_DK. Derek měl rychlost v podstatě stejnou jako Ferri, ale bohužel se nedokázal vyvarovat chyb a tak se nakonec umístil na třetím místě. Nepopulární čtvrté místo nakonec obsadil pilot Dafoart, jenž rovněž s Vidou a Derekem sváděl pěkný souboj, ale nakonec ztratil dalších 14s na třetí místo. I na dlaších místech se odehravaly pěkné a napínavé souboje, jako byl ten o páté místo, který v cíli rozhodla pouhá desetina sekundy!

V kategorii R4 obsadili kompletní stupně vítězů slovenští piloti, když nejrychlejší TokiWRC se Subaru Impreza WRX STI 2011 byl v cíli rychlejší o 12s před Gagne 1211 s Mitsubishi Lancer EVO X. Třetí místo nakonec obsadil LukafaSVK, který ztratil na první dvojici více jak minutu.

V hodnocení týmu se prvenství ujal tým ACRT1 Košice s vítězným Ferri Blascikem před rodinnými týmy TokiMotorsport a Vida WRT.

Jaká tempo nasadil vítěz hned od první RZ si můžete prohléhnout na kompletním onboardu zde:

Již o tomto víkendu se šampionát virtuálně přesouvá do zasněženého Švédska, kde budou piloti obou kategorií znovu bojovat na dlouhých 16RZ za všech podmínek. Pro ty, kteří by se chtěli s těmito piloty porovnat, je stále možnost přihlásit se do kategorie R4 a bojovat o cenné body do celkového šampionátu, který je stále ještě hodně dlouhý. Možnost přihlášení naleznete na pořádajícím webu OnlineArena.cz

Kompletní výsledky po prvním kole naleznete zde.

Komentářů celkem: 9
16. 9. 2016 01:09
0 0
Grafika a RZ jsou paradni...ale porad to chovani auta je trhane...RBR to je jina kava...tohle je porad takove umele smajlíksmajlík
E_J
16. 9. 2016 11:21 Upraveno 11:23
0 0
A to hodnotíš na základě vlastní zkušenosti nebo jednoho videa? RBR jsem jezdil několik let a můžu oba tituly objektivně porovnat. Co vidím u DIRTU za problém je menší počet RZ, v případě PC vysoké HW požadavky a oproti RBR méně možností pokročilého nastavení aut. Ostatní ve hře funguje skvěle. smajlík a všem co hrají doporučuji doinstalovat český rozpis, který je také skvělý!
16. 9. 2016 21:09
0 0
A mohl bys prosimtě přihodit odkaz na ten rozpis? Sice umím anglicky, ale štve mě ten jejich systém značení zatáček a moc žvanění. Takový Monte v Masters championship s WRC byl mazec, kde to jinak než podle rozpisu nešlo v tý mlze.
16. 9. 2016 21:41
0 0
No mi spíš nesedí ta fyzika, na snehu a ledu na širokých kolech byť s hřeby takový grip? To asi né že?
16. 9. 2016 22:54
0 0
Tak to Monte je celé takové nepovedené a obecně fyzika na asfaltech, proto jezdím převážně šoto a sníh.
17. 9. 2016 10:48
0 0
Dirt je hezká hra, ale s realitou toho moc společnýho nemá. Už jen to, že fyzika nepozná zda-li jede auto po rovině, z kopce nebo do kopce(auto se vždy samo po chvíli zastaví)mě tak strašně bilo do očí....ale jo, taky si občas zahraju, stejně na to už není čas. Kdyby tak někdo udělal RBR v nový grafice a s jednodušší variantou setupu auta, to by byl sen ... smajlík
E_J
17. 9. 2016 13:42
0 0
17. 9. 2016 23:24
0 0
Díky za odkaz, už to tam mám. Je to pěkný, jen je to to britský číslování zatáček, takže pro mě skoro beze změny. Ale i tak super práce.
18. 9. 2016 11:49
0 0
tak na to britské se dá zvyknout. jsem se už naučil jezdit podle jazyka. v angličtině v DiRT jejich sestupný systém a v češtině v RBR klasický náš desítkový a jde to smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!