Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 9. 2016 21:45 − 6936× − 5

Tommi Mäkinen vyvrací informace o jezdecké sestavě

Dnes přichází z Finska zpráva, která dementuje předchozí informace o potvrzených jezdcích Toyoty.

Jsou tomu dva dny, co svět rally oblétla zpráva o tom, že Toyota Gazoo Racing má pod smlouvou první dva jezdce, kterými se měli stát Juha Hänninen, jenž Yaris WRC letos učí jezdit a druhým do party se pak měl stát další jezdec se zkušenostmi ze Škody motorsport – Esapekka Lappi. Jak však dnes přináší finský server mtv.fi, pondělní informace jsou pouhými spekulacemi a Tommi Mäkinen stále nikoho nepodepsal. "Měl jsem Yle jako zdroj, který říká fakty. Teď ale píší o něčem, co bych označil za fikci. Když jsem v pondělí slyšel novinky, tak jsem nad tím musel hodně přemýšlet," říká k pondělním zprávám šéf Toyota Gazoo Racing.


Foto: Toyota Global Newsroom

Dále pak Tommi Mäkinen informace o podpisu Häninena s Lappim vyvrací. "Jsou to jenom zvěsti. Nemáme žádné smlouvy, na žádném papíře není napsané ani křestní jméno nějakého jezdce. Tyhle věci jsou v této době čirou fikcí," dodává čtyřnásobný mistr světa. Ale nebyly by to informace okolo Toyoty, kdyby Mäkinen druhým dechem nepřipustil, že na informacích, jím označených jako zvěsti, bylo něco pravdy. "Häninen i Lappi a také další jména jsou rozhodně na našem seznamu zajímavých jezdců," dodává Mäkinen.

I kdyby byla pravdou slova Tommiho Mäkinenena pro mtv.fi a nikdo z jezdců zatím nebyl pod smlouvou, mnoho možností a tím pádem volných jezdců mu nezbývá, protože postupně se sestavy týmů vyjasňují. Mezi případnými jezdci pro Toyotu jsou kromě zmíněného Häninena a Lappiho ještě Teemu Suninen, Thierry Neuville a několik dalších. Zatím by také měl být ještě čas na oznamování jezdců, v běhu je současná sezóna a čas bude po ní. Závěrem se tedy naskýtá otázka, zda-li pondělní informace byly opravdu fikcí finských médií nebo zda-li došlo k prozrazení skutečné jezdecké sestavy a Mäkinen se nyní snaží blufovat a tvrdit, že jde o pouhé spekulace. Jasněji by však mělo být příští středu, kdy by dle původních informací měla být oznámena sestava týmu.

Komentářů celkem: 5
22. 9. 2016 12:081
0 0
Tipnul bych klasika - nechtěný únik informací, to není dobře, takže řeknu, že nic není podepsané, což asi zatím skutečně není. No a pak se ukáže, že to tak skutečně je a vše se jen podepíšesmajlík
22. 9. 2016 13:202
0 0
Osobně ch to viděl podobně, někdo to prokecl a teď to žehlí, ať nejsou v Paříži za "blbce", kteří už vyzradili sestavu. A na druhou stranu, pokud by měli někoho z jiného WRC týmu, tak by s oznámením čekali, Lappiho berou škodovce, tak tam to asi neva.
22. 9. 2016 18:373
0 0
Samo,že mlží. Možná podepsáno nemaj,ale domluveno jo.A takhle třeba může přijít nečekanej buget odjinud.
A Škodovce to taky va. Takže by měli urychleně ulovit buď Sirmacise nebo Sunninena.
23. 9. 2016 07:044
0 0
smajlíksmajlík
23. 9. 2016 08:345 Upraveno 08:35
0 0
Normálně kalej vodu... jsou nový team a nemají nic extra co by mohli médiím nabídnout, aby byli vidět, což samozřejmě potřebují např. kvůli sponzorům. Neustálé spekulace je drží na mediální hladině. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!