Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
25. 9. 2016 09:55 − 2351× − 2

Mads Ostberg dalším světovým stovkařem

Pilot M-Sportu se na Tour de Corse postaví na start svého jubilejního 100. podniku v šampionátu.

Pro Madse Ostberga bude start na Tour de Corse o příštím víkendu zvláštní tím, že se stane nejnovějším členem klubu stovkařů, tedy těch, kteří se v MS postavili na start alespoň stovky podniků a Nor se stane jeho 26. členem. Zajímavým zjištěním pak jistě je, že třetí nejmladší vítěz soutěže MS v historii, z této stovky startů absolvoval pouze dva za volantem jiného vozu, než speciálu WRC, konkrétně v roce 2010 odjel Německo a Alsasko s Fiestou S2000 a tato změna značky předznamenala konec Norova spojení s vozy Subaru, které byly s rodinou Ostbergů do té doby spjaty a od sezóny 2011 Mads pilotoval Fiestu WRC. S tímto speciálem také dosáhl na své jediné vítězství – Portugalsko 2012.


Foto: www.bestofrallylive.com

Ale zatím jsme nemluvili o úplně prvním startu, kterým byla Švédská rally 2006, kde tehdy 19 Ostberg debutoval. "Ve Švédsku jsem vždy býval přítomen jako divák, takže když jsem se stal účastníkem soutěže, byly to skvělé chvíle. Netušil jsem, jak to vše bude přesně probíhat, ale pamatuji si, že hlavně seznamovací jízdy byly náročné a mnohem těžší, než jsem znal z národních podniků, které jsem do té doby jezdil," vzpomíná Mads OStberg na svůj debut v MS za volantem, jak jinak než modré, Imprezy WRC a pokračuje, "vstoupit do MS byl velký krok kupředu, dlouhé dny při seznamovačkách a zkoušky startovaly brzo ráno. Byla to velká výzva, bylo to docela náročné, ale opravdu jsem si to užíval."

Na severu zůstáváme i při dalším zajímavých milnících Ostbergovy kariéry. Švédská rally 2006 byla kromě debutu i prvním dokončeným podnikem norského jezdce, tamtéž si pak o pět let později připsal první pódium. V roce 2011 Švédsko otevíralo kalendář MS a Ostberg po těsném boji s Mikkem Hirvonenem bral druhé místo. "Švédsko jsem vždy bral jako můj domácí podnik a i když jsem párkrát odjel Norskou rally, Švédsko je nejspíše mojí nejoblíbenější soutěží v kalendáři. Do ročníku 2011 bylo mým nejlepším výsledkem 6. místo z Portugalska, takže to, že jsme tady dokázali bojovat o vítězství bylo fantazií," přidává pódiovou vzpomínku Mads Ostberg.

Na závěr se pak přenesme do současnosti spolu s tím, jak to s norským jezdcem vypadá pro příští rok, protože zatím na veřejnost nepronikla informace ani o tom, že by testoval novou Fiestu WRC ani se neobjevily spekulace o možných týmech. "Vedeme jednání s několika různými týmy a mám z toho pocit, že to jde docela dobře. Nikdy není jednoduché mít v této části roku jasno, co budete dělat v tom příštím, ale jsem velmi optimistický v tom, že najdeme dobré řešení a že budu v dobrém týmu," uzavírá Mads Ostberg.

Komentářů celkem: 2
26. 9. 2016 20:26
0 0
Myslým si, že o tohto chlapca sa týmy moc nepobijúsmajlík. Ak bude chcieť jazdiť , tak si to bude asi musieť zaplatiť sám.
26. 9. 2016 21:04
0 0
Myslím, že jako týmová dvojka ideální, pokud má konkurenceschopné náčiní, což letos nemá. Pak ještě co jeho křivka výkonnosti, jestli už neklesá...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!