29. 9. 2016 18:04 − 4219× − 9

O jaké tituly se ještě v Příbrami pojede?

Závěrečná soutěž v Příbrami bude rozhodovat o mnoha titulech. Kde je a kde není rozhodnuto?

Závěrečná soutěž v Příbrami bude rozhodovat o mnoha titulech. Kde je a kde není rozhodnuto?

Před pár dny jsem tu rozebíral šance jednotlivých jezdců na titul absolutního vícemistra (článek je zde). Dnes se podíváme na jednotlivé třídy.

Opět připomenu, jak se boduje.

1.4 Hodnocení v jednotlivé rally
1.4.1 Pro hodnocení v absolutní klasifikaci, ve skupině 2WD a jednotlivých třídách získá jezdec v každé rally za 1. až 15. místo v samostatném pořadí M ČR body podle stupnice: 30, 24, 19, 15, 12, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.
V samostatném hodnocení každé etapy získá jezdec za 1. až 10. místo ve všech klasifikacích body podle stupnice: 15, 12, 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

Takže stejně jako v absolutní klasifikaci i ve třídách lze získat maximálně 60 bodů. A opět se počítá 5 nejlepších výsledků z šesti letošních soutěží.

Kompletní hodnocení šampionátu najdete na serveru eWRC-results.com

Třída 2

Třída 2 trochu kopíruje absolutní hodnocení. Vítěz je jasný – Jan Kopecký. Boj o druhé místo se zjednodušuje tím, že v Příbrami nejede Valoušek, Jakeš ani Tidemand. Nejlépe je na tom Honza Černý, který sice může škrtat 12 bodů, ale i Vojta Štajf škrtne alespoň tři. Na druhé místo může ještě teoreticky zaútočit i Roman Odložilík, to by ale musel vyhrát a Černý i Štajf nedokončit.

Třída 3

Rozhodnuto o titulu je i ve třídě 3, což jsou bývalé produkční vozy. Mistrem je Martin Březík, který jel letos nejen rychle, ale především stabilně. Rychlý byl letos i Venca Kopáček, ale jeho rána na Barumce rozhodla o tom, že letos skončí až čtvrtý. V Příbrami kvůli poškození auta z Barumky startovat nebude. O druhé místo se tak utkají Jarda Pešl a Jarin Szeja. O něco lepší pozici má Szeja, který má sice méně bodů, ale škrtat nic nebude, kdežto Pešl bude škrtat 20 bodů ze Šumavy. Tady to bude hodně napínavé.

Třída 4

Trochu paradoxem je, že Venca Pech nemá jistý titul ani ve třídě 4. Pokud by nebodoval a Karel Macek získal 60 bodů, může se stát mistrem on:)

Třída 5

Třída 5 byla letos slabě obsazená, protože špička se soustředila na boj v RSS. Titul má jistý Martin Kočí a ani Milana Obadala o druhé místo již nikde nepřipraví. Pavel Vedra v Příbrami nejede, takže je pravděpodobné, že Patrik Rujbr se posune na třetí místo.

Třída 6

Naopak ve třídě 6 jezdilo letos hodně posádek, což dokládá i dosud 24 bodujících jezdců. Ale i tady je o předních příčkách rozhodnuto. Vyhrál Vašek Dunovský a druhý skončil Filip Mareš v rámci projektu Rally Talent. Protože Dunovský i Mareš v Příbrami pojedou, nestartující Kundlák asi nepřijde ani o třetí místo.

Třída 7

Konečně třída 7 slibuje zajímavý boj o titul. Šanci měli 4 jezdci, Dědic se ale nepřihlásil. Zbývají tedy Kovář, Talaš a Picek, které dělí jen pár bodů. David Kovář navíc bude škrtat 12 bodů, takže je na tom vlastně nejhůře. Ale vše je strašně moc těsné!

Třída 8

Bohužel i ve třídě 8 už je o stupních vítězů rozhodnuto a titul získá mladý Vašek Stejskal.

Třída 9

V devítkách je již jistým vítězem Míra Kadlec. Naopak kdo z koho bude boj o druhé místo mezi Honzou Jinderlem a Petrem Grafkem. Oba jdou do souboje se stejnými body.

Třída 10

Ve slabě obsazované třídě 10 nemůže o titul přijít Milan Liška, protože kromě něj se do Příbrami nikdo další nepřihlásil.

Třída 11

V nafťácích má již jistý titul Miloš Sekyra, o druhé místo se v Příbrami utkají Míra Šenk s Petrem Fialou, přičemž ten první má lepší výchozí pozici.

Třída 13

Ve třídě 13 chybí Honzovi Dohnalovi k titulu jediný bod jistoty. A to by ještě Karel Trněný musel získat maximální počet bodů. Na třetí místo se může posunout Martin Milowský, protože Martin Vlček už s WRCem nejezdí.

2WD

Mezi dvoukolkami má k titulu blízko Vašek Dunovský. Martin Koči totiž startuje na Korsice a další body tak již získat nemůže. Nikdo už také nepřipraví Filipa Mareše o třetí místo.

Junioři

A Filip Mareš nepřijde ani o titul mezi juniory. Při neúčasti Jana Kundláka je pravděpodobné, že se ještě pořadím propadne.

Dámská posádka

Dámy se letos na velkém mistráku moc neukazovaly. Nejvíce bodů má díky Barumce Pavlína Tydlačková, ale v Příbrami nestartuje. Velkou šanci tak má Martina Jerhotová.

Zdá se tedy, že leckde už rozhodnuto. Přesto si troufám tvrdit, že se v Příbrami bude na co koukat.

Komentářů celkem: 9
29. 9. 2016 18:421
0 0
Hezky zpracovaný článek smajlík Ale trošku Ti do něj hodím vidle smajlík

Rujbr, Talaš i Jerhotová se omluvili (http://prihlaska.rally-pribram.cz/), takže z boje o přední příčky vypadávají.
29. 9. 2016 18:472
0 0
Přiznám se, že jsem na omluvenky už nekoukal, o to je to tedy jednoduššísmajlík
29. 9. 2016 18:513
0 0
Těch omluvenek je nakonec hodně, ještě jednou odkaz http://prihlaska.rally-pribram.cz/ ten tvůj úplně nefunguje kvůli závorcesmajlík
29. 9. 2016 20:454
0 0
Jen drobné upozornění - ve třídách 4, 5, 9, 10, 11, 12 ani 13 se o žádný mistrovský titul nejede, neboť zde není dostatečný počet klasifikovaných posádek (viz řády - článek 3.1 kapitoly D. Systém mistrovství
29. 9. 2016 21:325
0 0
Dík za upřesnění. Pro úplnost tady ten článek uvedu, kdyby to někdo nemohl najít. Jinak ten odstavec je potřeba číst několikrát, než to člověk trochu pochopí. V některých třídách to tedy bude jen "Vítěz" a v některých nic.

3.1 Hodnocení celého mistrovství
„Mistr“ republiky je v každé disciplíně vyhlášen za předpokladu, že v seriálu mistrovství
republiky je vypsáno nejméně 6 závodů a že v každé disciplíně, kategorii, divizi, skupině
nebo třídě je klasifikováno nejméně 8 závodníků ve dvou podnicích, ve kterých se
zúčastnilo minimálně pět závodníků a zároveň bude v závěrečné klasifikaci minimálně 8
závodníků, kteří se zúčastnili alespoň dvou uspořádaných podniků.
„Vítěz“ kategorie, divize, skupiny nebo třídy je v každé disciplíně vyhlášen za
předpokladu, že v každé kategorii, divizi, skupině nebo třídě je klasifikováno nejméně 5
závodníků, kteří se zúčastnili alespoň dvou uspořádaných podniků.
Za podnik se považuje jeden závodní víkend.
30. 9. 2016 08:436
0 0
Díky za super článek. Před poslední soutěží sezony ideální čtení. Systém, kdy se ve třídách nejede o titul, ale jen o vítěze třídy je připitomělý. Ten, kdo je během celého roku nejlepší, je pro mě MISTR.
1. 10. 2016 08:407
0 0
historici asi nestojí za ani zmínku že?
1. 10. 2016 14:498
0 0
tak historici maj před sebou ještě Vsetín, takže je to ještě otevřenější, než u současnejch aut a bylo by víc neznámých, spíš takový věštění z křišťálový koule
1. 10. 2016 20:439
0 0
Původně napsal fanda02
historici asi nestojí za ani zmínku že?

Jednak jak říká Novej - historici mají ještě soutěž před sebou a jednak si troufnu tvrdit, že na našem webu se historikům věnujeme mimořádně hodně, takže si podobné rýpání nechte jinam nebo se připomeňte slušně, děkuji.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!