Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
1. 10. 2016 19:02 − 2009× − 0

Seb Ogier si na Korsice kontroluje náskok

Defekt odsunul ze druhého místa Krise Meeka a když Seb Ogier opanoval RZ3, má po první etapě komfortní náskok na čele.

Druhým dnem se dnes pokračuje na Korsice a věrni tradicím připravili organizátoři i na dnešek jen čtyři rychlostní zkoušky, které však kilometráží vydaly za skoro celou letošní dosud odjetou sezónu sprintů (přesněji by to vyšlo na komplet odjetou Valašsku, Vyškov a nějaké tři RZ z Agropy). I dnes se pak délkou měřené testy dostávaly k hranici 50 km, ten s názvem Orezza – La Porta – Valle di Rostino ji dokonce o 3 720 metrů překročil, ale k tomu, aby byl nejdelším z celé rally mu pořád ještě 60 metrů chybělo, protože nejdelší zkoušku si pro sebe schovává neděle. V roli vedoucího jezdce do soboty odstartoval Ogier, kterého pak následovali Neuville a Latvala.


Foto: Facebook Tour de Corse

V dnešní první zkoušce však začal nejrychleji Meeke (ve stopce: "Opravdu jsem si myslel, že jedu pomalu. V hlavě už mám rok 2017."), který se dokázal posunout o další tři příčky už na osmé místo, na čele si Ogier navýšil své vedení o dalších osm sekund, protože i s třetím časem v RZ byl pořád rychlejší jak Neuville. Severoirský jezdec však dnes neměl dlouhou výdrž, protože pouhých několik stovek metrů po startu RZ6 poškodil kolo a svou kulhající DS3 WRC musel odstavit. Ogier byl opět rychlejší Neuvilla (i když jen o sekundu) a v polovině dne tak byl Francouz ve vedení s náskokem 53 sekund na druhého Neuvilla. Hned na RZ5 se na třetí příčku posunul Mikkelsen a tu si držel i při návštěvě servisu v polovině dne, kdy jej od čtvrtého Latvaly dělila necelá čtvrtminuta. Naopak na Belgičana na stříbrném postu měl Nor ztrátu jen 54 desetin. Na pátém místě se po třetí korsické sekci držel Breen, jemuž na Latvalu chybělo 16 sekund.

Odpoledne začal nejlépe Ogier a svůj náskok ne Neuvilla navýšil na bezmála minutu, jenže v posledním testu Francouz zvolnil ("Jen jsem chtěl dojet bez problémů v náročných podmínkách. Jen jsme to projížděli.") a Belgičan z jeho náskoku ukousnul 13 sekund a po sobotě oba dva soky dělí 46 sekund. Ve druhých průjezdech nedokázal na Neuvillovo tempo reagovat Mikkelsen, který za svým kamarádem začal zaostávat a po dnešku je dělí 21 vteřin. Ztrátu nabíral i čtvrtý Latvala, stejně to platilo i pro Breena a to znamená jediné, mezi jezdci v TOP 5 se postupně navýšily rozestupy. Naopak šestý Paddon dokázal nepatrně ubrat (dvě sekundy) z Breenova náskoku, sedmý pak jel Sordo a osmou příčku drží po sobotě Camilli, který je rychlejší svého týmového kolegy Ostberga. Desítku uzavírá nejrychlejší jezdec WRC2 Evans.


Foto: Red Bull Content Pool

Ve WRC2 byl po pátku na prvním místě Evans s Fiestou R5, který se vítězstvím snaží zvýšit své naděje na titul mistra světa. A první příčku si pak mladý Welšan drží i po dnešku, kdy dokázal nad Kopeckým třikrát v RZ zvítězit a zejména na RZ8 na českého jezdce udělal 15 sekund, což znamená, že pilot Fiesty R5 má po osmi RZ odjetých na Tour de Corse náskok 37 sekund na Kopeckého. Po RZ5 třetí Abbring musel na následujícím testu vinou defektu uvolnit svou příčku Bonatovi, aby následně vyteklým chladičem své i20 R5 odstoupil. Třetí je tedy ve WRC2 Bonato s DS3 R5, čtvrtý jede Maurin a zmiňovaný Abbring i před penalizace drží páté místo. V hodnocení třídy RC2 se za vedoucím Evansem s Kopeckým nadále drží Bouffier, pak následují další dva jezdci WRC2 Bonato a Maurin a šestý je Suninen. Ze soutěží se rozloučil Sarrazin s druhou i20 R5 a jediným, kdo zatím jede celou soutěž je Ital Andolfi, který je 8. v rámci RC2.


Foto: Red Bull Content Pool

Tour de Corse – po RZ8
1.Ogier Sébastien – Ingrassia JulienVolkswagen Polo R WRC3:27:10,0
2.Neuville Thierry – Gilsoul NicolasHyundai i20 WRC '16+46,5
3.Mikkelsen Andreas – Jæger AndersVolkswagen Polo R WRC+1:08,0
4.Latvala Jari-Matti – Anttila MiikkaVolkswagen Polo R WRC+1:41,3
5.Breen Craig – Martin ScottCitroën DS3 WRC+2:04,9
6.Paddon Hayden – Kennard JohnHyundai i20 WRC '16+2:42,7
7.Sordo Dani – Martí MarcHyundai i20 WRC '16+3:03,9
8.Camilli Eric – Veillas BenjaminFord Fiesta RS WRC+4:18,2
9.Østberg Mads – Fløene OlaFord Fiesta RS WRC+5:10,5
10.Evans Elfyn – Parry CraigFord Fiesta R5+5:47,0

Výsledky můžete sledovat na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!