Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
1. 10. 2016 21:11 − 4472× − 0

Meeke: Stál jsem na plynu tam, kde jsem měl už brzdit

Kris Meeke po včerejším defektu dnes havaroval na RZ6 a z Korsiky si body domů nepoveze.

Jezdec Citroenu Kris Meeke byl i na Korsice jedním z nejbližších pronásledovatelů Sébastiena Ogiera, avšak defekt na RZ3 a následná ztráta dvou a půl minuty při jeho měnění přímo na RZ měly za následek, že po první etapě byla severo irsko – irská posádka na 11. místě. Dnes dvojice Meeke-Nagle začala nejrychlejším časem, když soupeřům ujela o 17 a více sekund, avšak na následujícím testu přišla chybně napsaná zatáčka a konec ve druhé etapě. DS3 WRC skončila po pár stech metrů v první zatáčce RZ s vylomeným předním kolem a byl konec.


Foto: Facebook Tour de Corse

Avšak vůz má po kontaktu se stromem minimální poškození a nic nebrání tomu aby se Meeke vrátil zítra v rámci rally2, což na svém Twitteru už stihl Citroen racing oznámit. "Na autě nebude potřeba mnoho věcí dělat, zítra bychom měli v pohodě startovat. Bude pěkné být zpět na trati a najet kilometry v možná proměnlivých podmínkách, které nás čekají. Tyto zkušenosti se vám na této soutěži budou vždy hodit," říká pilot Citroenu serveru autosport.com k otázce na zítřejší start.

Tour de Corse se tedy pro Krise Meeka nestane místem, kde by navázal na svá dvě předchozí vítězství z tohoto roku, nýbrž místem, kde se přesvědčil, že ke korsickému úspěchu je potřeba napsat přesně každou zatáčku. "Při prvním průjezdu při seznamovacích jízdách jsem si zatáčku poznačil jako levá 3 dlouhá, utáhne do mínus, ale při druhém seznamovacím průjezdu jsem se rozhodl to utáhne do mínus z rozpisu vyškrtnout," popisuje příčinu dnešního konce Kris Meeke a pokračuje, "neměl jsem to upravovat. Stál jsem na plynu tam, kde jsem měl už brzdit. Mít tam tu poznámku o mínus, tak bychom v polovině zatáčky zpomalili. Takhle se nám zablokovala kola a při nárazu jsme trefili kolo. Dojel jsem na konec zatáčky a zastavil, nemohli jsme jet dál."


Foto: Twitter Citroen racing

I když soutěž neskončí výsledkově tak, jak by si asi severo irský jezdec představoval, bude si po zítřejším konci rally odvážet i pozitiva. A těmi je tempo a zejména výkon, který předvedl na RZ5. "Když přijedete na Rally 10 000 zatáček, tak potřebujete mít všech 10 000 napsaných správně. Když jsme přijeli do stopky první sobotní zkoušky, tak jsem Paulovi říkal, že budu spokojený, když se vejdeme do ztráty do 20 sekund na nejrychlejšího. Neměl jsem z toho nijak zvláštní pocit. Když jsem pak viděl čas, tak jsem byl opravdu překvapený," vrací se Meeke k 53 kilometrové RZ Orezza – La Porta – Valle di Rostino, kde druhému Andreasi Mikkelsenovi dal 17 sekund.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!