Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 10. 2016 18:53 − 6131× − 6

Ott Tänak nadšený z nové Fiesty WRC

M-Sport před několika týdny poprvé vyvezl nový okřídlený prototyp Fiesty WRC a ve finských lesích mu tento týden dal zabrat Tänak.

M-Sport sice zatím oficiálně neoznámil složení své jezdecké sestavy, ale z mnohých náznaků a také toho, že za volantem prototypu Fiesty WRC 2017 sedává nejčastěji Ott Tänak lze dedukovat, že se Estonec v příštím roce vrátí do hlavního týmu M-Sportu a jeho místo u DMacku zůstane volné. V uplynulých dnes se tým se sídlem v Cumbrii vydal se svou poslední verzí prototypu Fiesty, postavené na základě nové generace civilní verze, do Finska, kde na tamních šotolinách ubíhaly další kilometry testů nového vozu. A za volantem, stejně jako při prvním testu současného prototypu ve Španělsku, seděl Ott Tänak, který je z projevu vozu velmi nadšený.


Na testech ve Španělsku…, foto ADM Rally Photography

"Je to velký pokrok. Mohu upřímně říci, že se jedná o jedinečné auto. Je příjemné, skýtá velký potenciál a když jsem po jeho testech měl sednou zpět do současného WRC, tak jsem si připadal, jak kdybych jel s enkovým vozem," svěřil se se svými pocity z prototypu Fiesty serveru autosport.com Ott Tänak a pokračuje, "aero paket je neuvěřitelný a je o mnoho lepší než jsem čekal a než jsem zažil dříve. Jasně, i současná auta generují nějaký přítlak, ale když s novým WRC dosáhnete určité rychlosti, tak opravdu cítíte, jak je vůz tlačen k zemi. Je to prostě úžasné."


… z Finska pro změnu video

Za M-Sport pak pár slov dodává jeho šéf, kterým není nikdo jiný než Malcolm Wilson, jenž sám seděl za volantem prvního prototypu v době, kdy se konaly úvodní testy ve firemním areálu: "Sledovali jsme, jak se auto postupně skládalo a teď je velkým zadostiučiněním jej vidět jezdit. Jsme potěšeni výsledky, které nám jezdci z testů nosí," říká k nové Fiestě mistr Británie z roku 1994. A jelikož se pomalu, ale jistě blíží termín, kdy budou muset být na FIA odesílány podklady k homologaci, v M-Sportu budou mít rušný program. S novým vozem plánují v následujících šesti týdnech najíždět další kilometry opět ve Finsku a Španělsku, dále se vydají i do Francie či Švédska.

Komentářů celkem: 6
22. 10. 2016 00:201
0 0
Takhle ta Fiesta vypadá ze předu jako masařka. Uvidíme co z toho vypadne. smajlík
22. 10. 2016 12:042
0 0
Já v tom videu vidim prostě Audi S2, jak ty skoky tak ten zvuk. Je to nářez strašnej...smajlík
22. 10. 2016 13:023
0 0
Já v tom vidim spíš Audi S1 evo2...smajlík
22. 10. 2016 16:534
0 0
Původně napsal Voči
Já v tom vidim spíš Audi S1 evo2...

Samozřejmě máš pravdu, napsal sem to blbě.... smajlík
22. 10. 2016 22:365
0 0
Ten zvuk!!!!!! Z toho mam husi kuzi. Mam pocit ze Fiesta zatim zni (alespon dle tech par videi co probehlo - muzou samozrejme zkreslovat a navic se nejedna o finalni vyrobky) nejbrutalneji ze vsech WRC 2017. Myslim ze Malcolm moc dobre vi ze fanousci to oceni a jen to zvedne zajem o znacku, takze by me neprekvapilo kdyby jeho rozkaz inzenyrum znel jane - udelejte poradnou bestii ala S1. Malcolm je neobycejne zdatny obchodnik a manazer a vi jak svuj vyrobek prodat!
23. 10. 2016 05:016
0 0
Zní sice dobře, ale já tam slyším Ford a ne Quattro...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!