24. 10. 2016 14:07 − 2339× − 4

Do mostecké rally je uzávěrka v úterý ve 22:00

O závod The Most RALLY #1 je mezi posádkami zájem.

O závod The Most RALLY #1, který se pojede v areálu mosteckého autodromu jako rallyexhibice v sobotu 29. října, je mezi posádkami zájem. Zatím se jich pořadateli přihlásilo 31, uzávěrka končí v úterý 25. října ve 22:00 hodin. „Jsme velmi mile překvapeni hojnou účastí týmů. Pokud má ještě někdo zájem, měl by si pospíšit,“ uvedl sportovní ředitel společnosti AUTODROM MOST Michal Marek.

Mezi dosud přihlášenými jezdci na letošní rally nechybějí zajímavá jména ostřílených soutěžáků, například Martin Hudec se Škodou Fabia R5 či loňský absolutní vítěz Rallysprint Série Ondřej Bisaha s Fordem Fiesta R5. Na sever Čech dorazí také Břetislav Enge, který usedne za volant historické Škody 130 LR. Navigovat mu bude stejně jako loni dcera Lucie.

Pro motivaci týmů organizátoři udělali maximum. Všechny týmy jsou osvobozeny od startovného, první tři posádky v kategorii vozů s oběma poháněnými nápravami a první tři v kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou získají navíc finanční odměnu. Celkem si rozdělí 60 tisíc korun.

Soutěž zahrnuje dvě okruhové rychlostní zkoušky na tři kola s asfaltovým i šotolinovým povrchem, každou z nich posádky absolvují dvakrát. Z hlediska bezpečnosti má mostecká rally proti tratím v otevřeném terénu obrovskou výhodu. Obě trasy rychlostních zkoušek vedou po dráze a obslužných komunikacích uzavřeného okruhu. Nehrozí tak střet s vozem, který by se například dostal mimo trať.

Výhodou uzavřeného okruhu je i možnost uspořádat v sobotu pro diváky celodenní bohatý doprovodný program. Těšit se mohou na řadu atrakcí včetně dětského dopravního hřiště, dráhy pro čtyřkolky či zázemí s občerstvením a nabídkou alkoholických i nealkoholických nápojů.

Komentářů celkem: 4
24. 10. 2016 16:221
0 0
30 aut považovat za hojnou účast mohou asi právě jen na okruhu. Je vidět, že tamní vědí asi o rally vše. Ne nadarmo se říká "ševče drž se svého kopyta".
25. 10. 2016 19:312
0 0
Je ale potřeba vzít v úvahu, jak dlouho je tento formát zveřejněný. Takže 30 zájemců v době, kdy již většina týmů měla plány jak zakončí sezonu a pak se rozhodli ještě pro Most dost.
25. 10. 2016 20:063
0 0
je ale potřeba vzít v úvahu, že Most byl zveřejněnej celej rok v kalendáři RSS, takže s ním před sezonou týmy počítaly a ne, že se rozhodli tam jet až teď, když je zrušené startovné a vypsaný premie smajlík
26. 10. 2016 08:404
0 0
no v porovnání Most x Patera na startovku a možá i zážitek vítězí Patera
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!