Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 1. 2017 14:18 − 5110× − 2

Elfyn Evans letos ve světě s DMackem

Elfyn Evans byl loni degradován do WRC2, kde bojoval s Fiestou R5 o titul. Letos se vrací do vozu specifikace WRC.

Welšský jezdec Elfyn Evans se v letošní sezóně vrátí za volant vozu WRC, když pojede v barvách DMacku s Fiestou WRC 2017. Pro jezdce a pneumatikářskou značku tak půjde o navázání na loňskou spolupráci, kdy tandem dokázal vybojovat titul britského mistra v obrozeném BRC. Jak je už ze seznamu přihlášených posádek na Rallye Monte Carlo známo, Evans pojede jako třetí posádka nominovaná na zisk bodů pro M-Sport a stejný zdroj odhaluje také změnu na postu spolujezdce, kdy se po Elfynův bok vrací Daniel Barritt, jenž s Evansem absolvoval v minulosti tři sezóny včetně dvou let s vozem WRC.

Jak se dá očekávat, u Elfyna Evanse panuje z návratu do vozu WRC spokojenost: "Jsem nadšený tím, že se dostávám zpět do vozu WRC a to navíc ve vzrušující době, kdy do hry nastupuje nová generace speciálů. Musím poděkovat DMacku za tuto příležitost. V průběhu posledních 12 měsíců jsem si vzájemnou spolupráci užíval a stejně tak i to, že jsem byl součástí vývoje pneumatik pro sezónu 2017," říká Elfyn Evans a dodává směrem k loňskému roku ve voze R5, "sezónní absence v nejvyšší kategorii sportu byla opravdu náročná, ale ve výsledku mě to ještě více motivovalo a odhodlalo k tomu bojovat o co nejlepší výsledky." uzavírá welšský jezdec.

K volbě nového jezdce pro MS řekl pár slov také Dick Cormack, ředitel DMacku: "Loňská sezóna byla pro DMack stěžejní a to jak v otázce výkonů, tak i technického vývoje. Náš malý, ale silně odhodlaný tým udělal obrovské kroky kupředu a jsme připraveni v tomto směru pokračovat i letos. Elfyn dobře reprezentoval značku, když loni dominoval britskému šampionátu a jsem si jistý, že jeho hlad po úspěších se promítne do letošních výsledků." Na závěr dodejme, že kromě speciálu WRC pojede v barvách DMack nadále i Fiesta R5 připravená pro loňské nejúspěšnější jezdce Drive DMack Fiesta Trophy, jmenovitě se v ní prostřídá trojice Osian Pryce, Max Vatanen a Jon Armstrong. Na šesti soutěžích se také s Fiestami R2 pojede JWRC, kde DMack zajišťuje obutí a ceny pro vítěze v podobě startů s Fiestou R5 v roce 2018.

Komentářů celkem: 2
haq
10. 1. 2017 16:571
0 0
Evans fo WRC patří smajlík Msport si poskládal tým skvěle smajlík
11. 1. 2017 08:592
0 0
Tým má Malcolm výborný teď ještě jaké je auto. S touto sestavou může v klidu přemýšlet o obou titulech. To srovnání mezi značkami bude zajímavé. Hodně mě překvapuje DMack. Nemyslel jsem si, že se této firmě podaří prorazit do MS a v této sezóně již mají zaštítit svými gumami celé JWRC. Je vidět, že Malcolm i pan Cormack jsou manažeři na svých místech.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!