Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
11. 1. 2017 20:21 − 6304× − 3

Petter Solberg s tovární podporou VW v RX

Petter Solberg po čtyřech letech a dvou titulech mistra světa mění v rallycrossu značku a přezbrojuje na VW Polo.

Ač jsme na půdě převážně rallyového serveru, udělejme si nyní krátký výlet do světa rallycrossu. V tiskovce oznamující stažení Volkswagen motorsportu z MS v rally se objevil rallycross jako jedna z disciplín, kam bude směřovat větší zájem značky a ač byl jmenován Beetle pro americký GRC, tak dnes přišla zpráva, že Petter Solberg, dvojnásobný rallycrossový a jednonásobný rallyový mistr světa, mění techniku a pojede s VW Polo RX. Norův tým PSRX totiž získal oficiální tovární podporu Volkswagenu a v tomto roce nasadí dvojici aut s finančním zajištěnímod VW Sweden a energetického nápoje Monster Energy. Druhým jezdcem týmu bude Johan Kristoffersson, jenž již s Polem pod švédským VW jezdí.

"Abych byl upřímný, tahle dohoda znamená splnění snu. Tvrdě jsme dřeli, aby se tento projekt povedlo zrealizovat, nějaký čas nám to zabralo, ale teď věřím, že opravdu silný tým pro souboje v letošním šampionátu," říká Petter Solberg a pokračuje, "již na Dakaru nebo v MS v rally bylo vidět, čeho je Volkswagen v motorsportu schopen dosahovat. Spolupracovat s nimi v rallycrossu je prostě neuvěřitelné."


Foto: Facebook Pettera Solberga

Petter Solberg se také díky tovární podpoře Volkswagenu sejde se starým známým, jmenovitě Francois-Xavier Demaison, jenž s Norem spolupracoval již v dobách jeho působení u Subaru či následně v Solbergově soukromém rally týmu. "Je to člověk, kterého v motorsportu nejvíce respektuji a někdo, s kým jsem chtěl letos moc spolupracovat. F-X ví, co chci od auta a ví, jak jej pro mě udělat rychlým," dodává k znovuobnovení spolupráce s Francois-Xavier Demaisonem Petter Solberg.

K utvoření aliance s PSRX řekl pár slov také Sven Smeets, ředitel Volkswagen motorsportu. "Rallycross jsme již nějaký čas podrobně sledovali. Již spolupracujeme s týmem Volkswagen Andretti Rallycross ve Spojených státech, kde jsme loni dosáhli velkého úspěchu v podobě jezdeckého i týmového titulu, ale máme zájem na bližším zapojení do MS v rallycrossu v sezóně 2017. Spoluprací s Petterovým týmem a VW Sweden se to povedlo. Petter bude zajišťovat chod týmu a my poskytneme technickou podporu. Na závodech budou naši technici a budeme vyvíjet auto, ale zajištění sponzorů a rozpočtu je čistě na Petterovi a VW Sweden," uzavírá Sven Smeets.

Komentářů celkem: 3
12. 1. 2017 12:221
0 0
Jedná se o sezónu 2017 nebo 2018?
12. 1. 2017 12:362
0 0
Já su totalni retard a zas mi nedošlo, že už je rok 2017. Petter pojede s VW uz letos.
12. 1. 2017 13:213
0 0
Tak to bude super sezona!! Už se těším na říjen do Buxte!! Upřímně jsem ho teda čekal ( už jen kvůli Monsteru) ve Fordu, ale takhle je to asi lepší, aspoň pojede showman Mr. America43 taky celou sezonu a ne jen pár závodů, jak jsem si myslel.. Jenom Sebik se asi zase nedostane do TOP3 v celkovém pořadí.. Konkurence je vážně nabitá - Solberg, Kristofferson, EKstroom, Bakkerud, Loeb.. No fakt se těším jak malej smajlíksmajlíksmajlík Ještě tak, kdyby chtěl pan Hansen vyměnit synátory Kevina za Timmyho a bude to vážně bomba smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!