Dlouhé cestování s nejistým koncem

Rally Dakar měla na programu další neplánovaný den závodního volna. Na všechny účastníky však čekal drsný přejezd.

Sledujte LIVE TIMING ZDE: http://gaps.dakar.com/2017/dakar/aso/uk

Rally Dakar měla na programu další neplánovaný den závodního volna. Na všechny účastníky však čekal drsný přejezd horami o délce 1200 kilometrů, který mnoho doprovodných týmů nemá stále ještě za sebou.

Z důvodu masivního sesuvu půdy a přívalových lijáků, které zasáhly spojovací úsek do Salty, museli účastníci dálkové soutěže volit objízdnou trasu dlouhou 350 kilometrů. Jelikož by doprovodná ani závodní technika nestihla včas dorazit do dalšího bivaku, musela být včerejší devátá etapa zrušena.

„Už jsme osmnáct hodin na cestách. Dobrou zprávou ale je, že jsme zvládli přejezd přes hory v nadmořské výšce okolo čtyř a půl kilometrů, a to se vše odehrávalo na nezpevněných cestách. Co si ale myslím, že bude problém, je fakt, že většina doprovodů ostatních závodníků ten přejezd ještě neprojela. My se nacházíme asi čtyři sta kilometrů před bivakem a kolem nás je spousta týmů,“ uvedl manažer týmu Tatra Buggyra Racing Jan Kalivoda, který reagoval na oficiální zprávu organizátora, ve které se uvádí, že vše jede podle plánů.

„Co máme zprávy, tak naše závodní speciály jsou už v bivaku a doprovodné technice zbývají asi dvě hodiny cesty. I když na přípravu budou mít mechanici jen pár hodin tak jsem přesvědčený, že budeme do další etapy připraveni,“ uvedl k aktuální situaci Kalivoda.

Dnes je na programu etapa z Chilecita do San Juanu o celkové délce 751 kilometrů, z čehož by těch závodních mělo být 449. Oficiální zdroje uvádějí, že se dnešní etapa pojede, ale zároveň připouštějí, že se startovní časy mohou upravovat dle aktuálního stavu závodníků v bivaku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!