Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
20. 1. 2017 14:44 − 9411× − 3

Seb Ogier: Byla to trochu hloupá chyba + video

Sébastien Ogier dnes ráno na RZ3 chyboval a v příkopu nechal necelou minutu.

Pravou nohou asi nevstal dnes ráno Sébastien Ogier, protože hned na prvním dopoledním testu Agnieres en Devoluy – Le Motty sklouzl se svou Fiestou WRC do příkopu a než se vrátil na trať, tak tam nechal čtyřicet sekund. To jej poslalo dolů pořadím na osmé místo, ale ještě v průběhu zbývající dvojice testů v sekci zvládl vyšplhat zpět na pódium, když v polovině pátku držel třetí místo. "Zůstali jsme kousek od startu v příkopu," říká ke své drobné havárii Ogier, jenž zároveň přiznává, že se trápil s fungováním ruční brzdy.

"Byla to trochu hloupá chyba. Do zatáčky jsme přijeli hodně opatrně a pomalu, ale když jsem zatáhl za ruční brzdu, tak se mi nepodařilo auto stočit. Chtěl jsem auto ručkou zatočit, ale nastal opak. Nerozumím tomu, jak se Fiesta v tom vracáku zachovala. Autu jsem v této sekci vůbec nedůvěřoval a v každé vracečce jsem ztrácel čas, protože jsem nemohl auto zatáček tak, jak jsem chtěl. Musíme teď pracovat na tom, abychom našli příčinu. Teď se stále držíme na stupních vítězů, takže to není zase tak špatné," říká k příčině ztráty na třetí RZ Sébastien Ogier.

Čtyřnásobný mistr světa Fiestu WRC před Rallye Monte Carlo testoval pouze dva dny a v zimních podmínkách, které dnes na zkouškách panují, ji nezkusil vůbec. "Udělali jsme nové nastavení centrálního diferenciálů a změkčili stabilizátory. S autem se sžívá v náročných podmínkách. Podívejte se však na jeho tempo v suchých částech zkoušek, tam jsme spokojení," říká Malcolm Wilson pro autosport.com ke změnám nastavení Fiesty, které byly před Monte pro Ogiera na autě udělány.

Komentářů celkem: 3
20. 1. 2017 16:14 Upraveno 16:14
0 0
Každej jezdec by řekl: Vysoká nájezdová rychlost (nepřizpůsobená rychlost stavu vozovky). Ale kvůli Ogierovi to teď budou ve Fordu muset měsíc analyzovat smajlík.
20. 1. 2017 19:41 Upraveno 19:42
0 0
U každého jiného by přiběhlo dvanáct tuctů diváků a pomáhali ze škarpy ven. Ale protože se úspěch neodpouští (že pane Fagasso), tak Ogier čekal drahný čas než se našlo pár pomocných rukou, které pomohly. To je ale hloupé, takové chování. Ještě by to chtělo si stěžovat na diváckou "krizi" (že pane Fagasso) či něco jiného obskurního (že pane Doktore).
20. 1. 2017 22:40
0 0
Jako říká pravdu, auto opravdu neudělalo to co chtěl, ale spíš zbytečně moc přidal než za tu ručku zatahl. Nevím no, každopádně ta zatáčka s ním vym..... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!