27. 1. 2017 06:17 − 2163× − 0

Valašská rally se vrací do „velkého mistráku“

Loňská snaha pořadatelského týmu Valašské rally vrátit soutěž na výsluní českého rallysportu se naplňuje.

Loňská snaha pořadatelského týmu Valašské rally vrátit soutěž na výsluní českého rallysportu se naplňuje. Ve zveřejněném sedmidílném kalendáři MČR v rally 2017 je právě 36. ročník Janča Valašské rally úvodním podnikem. Soutěž se uskuteční ve dnech 24. – 26. března 2017 s centrem ve Valašském Meziřící, mnohem více času ovšem posádky stráví v prostředí zkušebního areálu Tatry v Kopřivnici.

Valašská rally se loni odjela v rámci Rallysprint Série a pořadatelský tým se v návaznosti na zdárný průběh rozhodl zažádat o návrat soutěže mezi dvoudenní závody, tedy do kalendáře Mistrovství České republiky v rally 2017. Rally komise FASu v závěru loňského roku tento návrh akceptovala, což odstartovalo kroky organizátorů zvládnout přerod soutěže z jednodenního na dvoudenní formát. Tato skutečnost se odráží zejména v nutnosti zdvojnásobit počet kilometrů rychlostních zkoušek proti minulému ročníku.

„Zdárný loňský ročník byl důležitým odrazovým můstkem pro další vyjednávání o budoucnosti Valašské rally. Nyní jsme s naší soutěží zpět ve velkém mistráku, na pozicích, kam Valaška vždy patřila. A věřím, že podobně zdárně zvládneme i letošní ročník v rámci MČR v rally,“ říká předseda organizačního týmu Jaromír Tomaštík.

Na detailnější informace ohledně trati je samozřejmě zatím brzy, ale už brzy budou na internetových stránkách www.valasskarally.cz k dispozici Zvláštní ustanovení, které obsahují všechny základní informace k letošnímu ročníku. Na jejich základě můžeme uvést, že 36. ročník Janča Valašské rally slavnostně odstartuje v pátek 24. března 2017 v 17 hodin z náměstí ve Valašském Meziříčí, kde bude rovněž sídlit ředitelství soutěže.

Jinak už ve čtvrtek a v pátek čekají na startovní pole seznamovací jízdy, program bude v pátek odpoledne pokračovat administrativní a technickou přejímkou v areálu Autocentra Lukáš ve Valašském Meziříčí. Vlastní soutěž se nově uskuteční ve formátu sobota – neděle. Na posádky bude připraveno dvanáct rychlostních zkoušek v okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice. Šest v sobotní etapě, dalších šest v nedělní (vždy na třech úsecích). Fanoušci se již nyní mohou těšit na průjezdy diváckých speciálek na kopřivnickém polygonu v obou závodních dnech.

„Připravujeme tři rychlostní testy na Novojičínsku, dva na Vsetínsku a jeden společný. Rychlostka povede po silnicích Vsetínska i Novojičínska. Každou měřenou trasu projedou soutěžní posádky dvakrát. Celkem půjde o více než sto padesát ostrých kilometrů. V harmonogramu najdete i zcela nové úseky nebo místa, kudy Valašská rally už několik let nejela. Děkuji zejména obyvatelům a představitelům vesnic za to, že se nám podařilo postavit podle našeho názoru soutěžácky i divácky zajímavou a náročnou trať,“ doplňuje Tomaštík.

Nejrychlejší posádky se vrátí na cílovou rampu na náměstí ve Valašském Meziříčí opětovně v nedělním odpoledni (26. března 2017), kde budou krátce před 15. hodinou slavnostně dekorovány.

Informačním kanálem Janča Valašské rally bude internetová stránka www.valasskarally.cz, informace k soutěži se budou objevovat i na facebookovém profilu „Valašská Rally Valmez“.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!