Latvala vyhrál Švédskou rallye a je v čele

Poprvé od Čínské rallye v roce 1999 vyhrála Toyota soutěž MS, a to již při druhé účasti nového speciálu Yaris WRC.


Poprvé od Čínské rallye v roce 1999 vyhrála Toyota soutěž Mistrovství světa v rallye FIA, a to již při druhé účasti nového speciálu Yaris WRC. Jari-Matti Latvala udržel vedení po sobotní superspeciální zkoušce, ve které se dostal do čela, když do té doby vedoucí jezdec poškodil řízení svého vozu. Latvala vyhrál všechny tři nedělní rychlostní zkoušky, zvýšil svůj náskok a nakonec do cíle dojel pro první rallyový triumf týmu TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team. Díky vítězství v závodě se Latvala dostal rovněž do čela Poháru jezdců.

Juho Hänninen se v nedělní etapě vyhnul všem nástrahám, a postaral se tak o zisk dalších bodů do hodnocení továrních týmů. Díky tomu se tým TOYOTA GAZOO Racing vyhoupl na druhou pozici Poháru konstruktérů. Latvala díky svému 17. vítězství v kariéře, čtvrtému ve Švédsku a prvnímu od triumfu v Mexiku v roce 2016 kraluje v Poháru jezdců. Jari-Matti o víkendu nenašel přemožitele celkem v šesti rychlostních zkouškách: RZ1, RZ4, RZ13, RZ16, RZ17 a RZ18.

Latvala odstartoval do závěrečné etapy s náskokem pouhých 3,8 s před svým nejbližším pronásledovatelem, ale zajel nejrychlejší čas ve všech třech erzetách (včetně závěrečné power stage), a získal tak velmi cenné a emotivní vítězství, když během celého dne nezaznamenal žádné problémy. Hänninen skončil na 23. místě a pokračuje v testování nastavení svého vozu pro další soutěže.

Příští, v pořadí třetí, zastávkou světového rallyového šampionátu se ve dnech 9. -12. března stane Mexická rallye. Jezdci se tak letos poprvé představí na šotolině a budou se muset vypořádat s vysokými teplotami a rychlostními zkouškami ve vysokých nadmořských výškách, což na nedostatku kyslíku pocítí především motory. Pro tým TOYOTA GAZOO Racing to bude další zbrusu nová výzva.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!