Šumavě vládne Paní Zima, Klatovští už ale myslí na duben

Úspěch minulých ročníků klatovských soutěží je až zavazující.

Úspěch minulých ročníků klatovských soutěží je až zavazující. A tak přestože tentokrát nebude ani jedna z tradičních dubnových soutěžích slavit kulaté jubileum, nehodlají organizátoři z Pošumavského auto moto klubu nic ponechat náhodě a už teď pilně pracují na ročníku 2017. Závodit se bude ve dnech 21. – 22. dubna a jako už tradičně, bližší informace se budou postupně objevovat i na klubových stránkách www.pamk.cz.

Poté, co v prosinci PAMK Klatovy důstojně oslavil svoje devadesátileté jubileum, nastalo pro jeho členy opět období všední práce. Čas běží snad stále rychleji a i proto už se na klubových setkáních stále konkrétněji mluví i o 52. Rallye Šumava Klatovy a 26. Historic Vltava Rallye (doplněné samozřejmě znovu i o 3. Rallye Šumava Legend), které se budou i letos konat v tradičním dubnovém termínu. Obě tyto soutěže budou znovu součástí prestižních seriálů (Mistrovství ČR a v případě „Vltavy“ i Mistrovství Evropy), a tak lze i letos na jejich startu očekávat velmi silnou domácí i mezinárodní konkurenci.

„Neplánujeme žádné radikální změny, samozřejmě ale chceme dalšími vylepšeními zase o něco zpříjemnit návštěvu na našich soutěžích závodníkům i divákům,“ říká předseda PAMK Klatovy Jiří Valenta. „Závodit opět budeme v tradičním formátu pátek – sobota a jistotou zůstávají i pilíře naší soutěže, jakými bezpochyby jsou slavnostní rampa na klatovském náměstí Míru, servisní zóna v Janovicích či Klatovský okruh u Čínova. Díky pochopení města Klatovy i dalších obcí, se kterými dlouhodobě úspěšně spolupracujeme, máme již schváleny tratě, a tak již v tuto chvíli můžeme chystat například detailní bezpečnostní plán pro celý víkend. Důraz na bezpečnost diváků i závodníků je dnes již samozřejmou prioritou, ale pochopitelně nehodláme ani opomenout atraktivitu našeho krásného sportu, která nám stále přivádí tisíce fanoušků. Můžeme jim už v tuto chvíli například prozradit, že ´Čínov´ letos nebude jedinou erzetou s vícenásobným průjezdem vozů, i v sobotu se navíc bude závodit kromě Sušicka také v blízkosti centra soutěže. Celkově závodníci absolvují čtrnáct rychlostních zkoušek s celkovou délkou přesahující 160 kilometrů,“ upřesňuje Valenta.

Připomeňme, že loňský i předloňský ročník Rallye Šumava Klatovy ovládla tovární posádka týmu Škoda Motosport Jan Kopecký – Pavel Dresler, kterým v obou ročnících nejzdatněji sekundovali zahraniční účastníci. Loni obsadil stříbrnou příčku Švéd Pontus Tidemand, před dvěma lety se dařilo Francouzi Bryanu Bouffierovi. Ten tehdy marně stíhal tovární speciál Škoda Fabia R5, který premiérovým klatovským prvenstvím započal svojí veleúspěšnou kariéru. Při minulých ročnících Historic Vltava Rallye se naopak dařilo vozům Porsche 911. Předloni s ním zvítězil Švéd Mads Myrsell, loni jej vystřídal další tradiční návštěvník Klatov, Valter Christian Jensen z Norska. Mnozí zahraniční i domácí jezdci se postupně začínají zajímat i o start v letošním ročníku soutěží na jihozápadě republiky, ve hře je například i návrat sympatického Ira Cunninghama, který na ´Vltavě´ v roce 2011 obsadil třetí příčku. Máme se tedy nesporně nač těšit.

Komentářů celkem: 17
14. 2. 2017 16:13
0 0
smajlík už se těšim...
14. 2. 2017 18:32
0 0
Jen doufám, že tradiční čínovský okruh se opět pojede v tradičním směru, aby nebyla většina míst na trati zabitá jako v posledních dvou letech.
14. 2. 2017 20:20
0 0
Můžeme jim už v tuto chvíli například prozradit, že ´Čínov´ letos nebude jedinou erzetou s vícenásobným průjezdem vozů,
Asi začíná nějaké okruhové rallysmajlík
14. 2. 2017 20:29
0 0
hm, Valaška, Šumava, nedivil bych se, kdyby polookruhovkama šla zas aj Bohemka. S takovou se za chvíli pojede rally aj na Masecu, kde nějaká ta okruhová RZ půjde taky namotat smajlík
14. 2. 2017 20:36
0 0
Dvě "víceprůjezdové" rz už byly v loňském roce, ne? Nebo rz MĚSTSKÁ nebyla polookruhová? To by mohla být ta sobotní rz v blízkosti centra soutěže...?

Pátek tedy asi klasika:
1x Čínov
2x něco s cílem, nebo startem na Korábu
2x něco poblíž rz "Koráb" smajlík

V sobotu nejspíš jedna rz navíc oproti loňskému roku.
14. 2. 2017 22:08
0 0
Další okruh nejspíš Petrovice.
14. 2. 2017 22:39
0 0
Hm. A kudy pa?
15. 2. 2017 08:37
0 0
Škoda, že se asi opět nedočkáme královských RZ na Vimpersku, ale při současných kilometrážích RZ kolem 150 km už se to do soutěže jaksi ani "nevejde", ať už z hlediska km RZ nebo dlouhých přejezdů. smajlík Ale to není věc Šumavy, ale celého mistráku (nejenom českého) obecně.
15. 2. 2017 14:07
0 0
"královských" RZ na gumpersku se nedočkáme z jiných důvodů, ale jelikož nejsem "bohudík" členem PAMK necítím potřebu se dále rozepisovat.

Jo, více okruhů.... fakt super zpráva.
15. 2. 2017 14:28
0 0
R.Kutej: Ty důvody by mě docela zajímaly. Bez RZ na Vimpersku to podle mě není úplně plnohodnotná Šumava smajlík
15. 2. 2017 19:39
0 0
Původně napsal kuře
hm, Valaška, Šumava, nedivil bych se, kdyby polookruhovkama šla zas aj Bohemka. S takovou se za chvíli pojede rally aj na Masecu, kde nějaká ta okruhová RZ půjde taky namotat

a Krumlov má 2 okruhy, jedno výstaviště v ČB a loni byly nové Svincesmajlíksmajlík
15. 2. 2017 20:34
0 0
Bohužel, česká rallye se nám asi stane okruhovou :D Sice rozumím, co k tomu pořadatele vede, ale to můj odpor k okruhům nebo polookruhům nemění. Na Šumavě se necháme překvapit, třeba to místo, kde uvidíme auta vícekrát nebude okruh smajlík Člověk by to neřekl, ale po mém předchozím, krátkém komentu jsem se od dvou lidí a jednoho kamaráda dozvěděl, že jsem uličníksmajlík
SkunnY, myslím, že to proč se někde nejede je v zásadě stejné v celé republice. Když ti někdo něco nepovolí, nejedeš. Ale k tomu by se fakt měl vyjádřit spíše pořadatel. Upřímně, co je to vlastně ta plnohodnotná Šumava? Za dobu jejího konání se stalo už tolik změn... Nedávno jsem od jednoho aktivního jezdce slyšel, že od doby, co to nedělá Milan a Pavel to není takové jako dřív. A bylo to se steskem v hlase smajlík Já jsem naopak rád, že to není jako dřív.
15. 2. 2017 23:23 Upraveno 23:23
0 0
Jo, já vím, že na Vimpersku jsou problémy s povoleními a asi i s chátrající kvalitou některých komunikací, nicméně ty RZ jsou unikátní, vzpomínám jak se kolem roku 2000 jezdila přes 25 km dlouhá Vlachovo Březí-Vimperk, to byla pecka. Dnes by to byla při dvou průjezdech třetina soutěže...smajlík
Jinak Vimpersko se jezdilo od roku 1994, do té doby nikoliv, a také to jistě byla "správná Šumava", čili posmutnělá nostalgie je na místě, ale nikoliv přehnaná smajlík smajlík
16. 2. 2017 06:35
0 0
R.Kutej, AlesGute: Ta plnohodnotná Šumava = ta, co si jí pamatuju z mládí (to možná bude sedět s tím rokem 1994 a dál) a hlavně ta, co mi léta jezdila skoro za barákem smajlík smajlík
16. 2. 2017 16:07
0 0
SkunnY to mě se čoveče nejvíce líbila někdy kolem roku 1985. Mno v roce 86 byl atak Pavlíka po obrovským propadu zpět do čela závodu taky masakrozní. Navíc ta audina byla strašně pěkný autosmajlík Nicméně ono nic už nebude tak jak to bylo.
Aleši jo jo, Vlacháč - Gumperk to byl masakr. Škarohlídsky tvrdím, že dnes by jezdci dlouho dopředu plakali nad čímsi tak stráááášně dlouhým.
16. 2. 2017 20:55
0 0
Loni vyslo na Sumavu krasny pocasi, snad se to i letos postesti. Uz aby to bylo, nemuzu se dockat.smajlíksmajlík
16. 2. 2017 21:26
0 0
přesně jak tu někteří píšou, sice uplně ne tradiční,ale super erzety na vimpersku prostě chybí spoustě lidem. leč co se dá dělat...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!