mcrrcrally - eWRC.cz
20. 2. 2017 20:53 − 4799× − 0

Rekordní účast na prvním závodě MČR RC rally

Rekordní účast ozdobila první závod Mistrovství České republiky RC Rally elektro 1:10

Rekordní účast ozdobila první závod Mistrovství České republiky RC Rally elektro 1:10, který se konal v městské hale v Hostinném. Pořadatelé z místního RC-Kobra teamu připravili v obou patrech haly nádhernou, členitou, dlouhou trať, takže se v každé RZ jelo něco jiného. Příprava trati zabrala páteční odpoledne a večer a spotřebovaly se na ní kilometry lepících i vytyčovacích pásek. Za to patří všem, kteří se na přípravě podíleli, velký dík.


Foto: Josef Vacek

Do závodu se v sobotu ráno prezentovalo všech 81 přihlášených, což je světový rekord počtu účastníků na jednom závodě RC rally. RZ1 se jela pouze ve spodní části haly a měřila 506 metrů. Vítězem byl Honza Brich o necelou sekundu před Lukášem Zámečníkem. O další necelou půlsekundu zpět byl třetí Jan Šrámek. Mezi nejmladšími účastníky kategorie 1 si nejlépe vedl Daniel Krčmář.

RZ2 měřila 484 metrů a zavedla účastníky i do horní části haly, kde byl trochu jiný povrch, takže to některým o něco více klouzalo. Zvítězil Marek Střihavka, který se tak posunul na průběžné čtvrté místo před Janem Šrámkem, který šel tímto do vedení. Třetí v RZ byl Tomáš Procházka, který držel i třetí místo průběžně. V kategorii 2 byl průběžně nejlepší Martin Čejchan. Do cíle RZ nedorazili Martin Desenský, Martina Korhelová a Richard Šofr.


Foto: Josef Vacek

RZ3 se jela opět i v horní části haly a měřila 575 metrů. Nejrychlejí jí projel Marek Střihavka, který obul nové pneumatiky a dostal se tak do průběžného vedení. O necelé 2 sekundy za ním přijel Victor Trnka. Ostatní již měli v RZ na tuto dvojici ztrátu přes 10 sekund. Pořadí po RZ 3 bylo Střihavka – Brich – Šrámek. VP dostali Martin Desenský a Jakub Půlpán. Kategorii 4 vedl Richard Nitsche.

RZ4 byla nejdelší ze všech, jezdilo se po schodech nahoru i dolů a byla opravdu náročná o čemž svědčí i čas vítěze 4:37, což v hale asi také nemá obdoby. Vítězem se stal opět Marek Střihavka, který druhému Victoru Trnkovi odskočil o necelých 10 sekund. Zdálo se, že opět zde nebude mít konkurenci. Druhý Victor se po špatném začátku dostal již na průběžné osmé místo. Třetí v RZ byl David Čech, který tak poskočil na třetí místo průběžně. Nejrychlejší dívkou byla Martina Pekařová, která vedla průběžně o necelou půlminutu před Pavlínou Hostinskou a o další necelou půlminutu zpět byla Marie Jandoušová. I dívek a žen se sešel rekordní počet – 8.


Foto: Josef Vacek

RZ5 byla obdobou RZ4, jen se jela v protisměru a měřila 801 metrů. Průběžně vedoucí Marek Střihavka měl technické problémy (spojovačka řízení) a na vítěze RZ ztratil více než 24 sekund, čímž se propadl na druhé místo. Zvítězil Jan Brich a tím se dostal do vedení před Marka o 2,5 sekundy. Třetí v RZ Tomáš Procházka byl průběžné pátý. Nejrychlejším z neregistrovaných závodníků byl Petr Musal, průběžně dvanáctý.

Poukaz od internetového obchodu MZ racing na odběr zboží v hodnotě 700,-Kč získala Markéta Musalová – gratulujeme.


Foto: Josef Vacek

RZ6 měřila 746 metrů a měla překvapivého vítěze, kterým se stal Martin Čejchan, který byl o více než 3 sekundy rychlejší než druhý Michal Bouchner. Třetí David Čech se dostal na průběžné třetí místo. Marek Střihavka nedobře opravil spojovačku a měl ten samý problém, jako v předchozí RZ a ztratil tak více než půlminutu. Za vedoucího Honzu Bricha se tak posunul Jan Šrámek. RZ7 (532 metrů) ovládl Marek Střihavka o necelé 2 sekundy před Janem Šrámkem, který se tak dostal do vedení před Honzu Bricha, který byl v RZ až desátý a spadl tak na průběžné třetí místo. Na druhé místo se stabilním výkonem propracoval David Čech (v RZ třetí). Kategorii 1 vedl stále Daniel Krčmář, kategorii 2 překvapení – František Čejchan, kategorii 4 Richard Nitsche a v ženách byla průběžně nejlepší Martina Pekařová.

RZ8 se jela jen ve spodní části haly a měřila 506 metrů. Zvítězil Jan Šrámek a zvýšil tak náskok na průběžně druhého Davida Čecha (třetí v RZ) na 7,5 sekundy. Druhý v RZ byl Marek Střihavka, který byl průběžně čtvrtý více než 6 sekund za třetí Honzou Brichem. RZ9 Powerstage (746 metrů). V RZ vítězí Marek Střihavka a krom toho, že bere 8 bodů za powerstage se posouvá na třetí místo před Honzu Bricha, které nakonec v cíli po více než 5 kilometrech tratě dělilo jen 55 setin sekundy. Druhý v RZ dojel Jan Šrámek, který si tak pojistil vítězství v závodě. Třetí v RZ dojel Jan Brich před Davidem Čechem, který tak stabilní jízdou vybojoval úžasné druhé místo.


Foto: Josef Vacek

V kategorii 1 dotáhl své vítězné tažení až do konce Daniel Krčmář, který porazil druhého Jakuba Pospíšil o 4,5 minuty. Třetí místo vybojoval Filip Šimůnek. Kategorie 2 má po velkém souboji nakonec vítěze v Martinu Čejchanovi, kterému se podařilo nakonec udolat svého mladšího bratra Františka o 22 sekund. O pouhých 11 sekund zpět dojel třetí Tomáš Mudřík.

Kategorie 3 je shodná s absolutním pořadím. Kategorii 4 ovládl Richard Nitsche, který druhému Josefu Pekařovi nadělil 24 sekund. O dalších 22 sekund zpět skončil třetí František Doležal.

Nově zavedená kategorie "holky" má svou první vítězku v Martině Pekařové, která o více než minutu a půl odsunula na druhé místo Pavlínu Hostinskou. Třetí v cíli o další minutu a půl byla Marie Jandoušová.

V soutěži týmů (přihlášeno 14 týmů) zvítězil RC Club Čistá (Střihavka, Doležal, Procházka) před MZ-Racing teamem (Trnka, Čejchan A., Šrámek). Třetí byl Team Lančia Martini (Čech, Mudřík M., Vacek).

V prestižní soutěži šampionátů (6 šampionátů) zvítězil CRC Mladá Boleslav (Střihavka, Doležal, Desenský M., Procházka, Mlejnek) před Safari Cup Dvůr Králové (Čech, Musal F., Nitsche). Třetí místo obsadil RC rally Tábor (Brich, Bouchner, Daniel, Strahal). První závod je úspěšně za námi a nezbývá, než se těšit na další, který se jede už za měsíc na dopravním hřišti ve Světlé nad Sázavou.

Bližší informace a kompletní výsledky najdete na webu mcrrcrally.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!