Nevydařená barumka Milana Pantálka

V loňském roce vystavila Milanu Pantálkovi na Barum rally Zlín stopku kolostřešní kombinace na Komárově.

V loňském roce vystavila Milanu Pantálkovi na Barum rally Zlín stopku kolostřešní kombinace na Komárově a tak se letos těšil, že si domácí podnik užije až do konce.

Po letošním druhém „zahoření“ v Pelhřimově se celý tým Locar Rallysport, který Milanovo auto připravuje věnoval pečlivé přípravě vozu na barumku a tak Milan odvolal i své účinkování na rallysprintu v Prachaticích, přestože body by se do konečného hodnocení hodily. „Nechtěli jsme zbytečně nic uspěchat a mezi Pelhřimovem a Prachaticemi byl jen týden prostoru, proto jsme se rozhodli věnovat víkend přípravě,“ objasňuje Milan.

Vůz si tak Milan Pantálek poprvé vyzkoušel až na čtvrtečním shakedownu. „Je to dobrý, všechno funguje tak jak má. Už se těším na start,“ hlásil Milan chvíli před startem páteční městské zkoušky. Tu absolvovali spolu s mitfárou Miroslavem Staňkem jako 40. absolutně a 33. ve třídě, když k nejrychlejšímu Vouillozovi chybělo želechovickému jezdci 33,8 s.


Foto: Petr Sagner

V sobotu ráno však pro Milana Pantálka boje na domácí soutěži předčasně skončily. „Hned na Slušovicích nám odešly obě zadní poloosy. To je opravdová smůla, protože před soutěží jsme oba díly měnili za úplně nové. Letos nám štěstí prostě nepřeje,“ konstatoval Milan po sobotním odstoupení. V neděli ráno se posádka Lanceru osmé evoluce pokusila v rámci superally o návrat do soutěže. Neúspěšně. Cíl prvního testu v pořadí, kterým byla zádveřická rychlostní zkouška kluci znovu nespatřili. Důvod? Zadní poloosa. „Neumím si to vysvětlit,“ konstatoval Milan k problémům, které jej na trati pronásledovaly.

„Teď nás čeká soutěž ve Vyškově, auto jsme kompletně zrevidovali, vyměněno je snad všechno co se vyměnit dalo. Do Vyškova se těšíme, jednak se nám soutěž líbí a jednak potřebujeme už konečně dojet a udělat pokud možno co nejlepší výsledek. Té smůly už bylo letos vážně dost,“ uzavírá Milan své úvahy před následující soutěží.

Na Böttcher Rally Vyškov se Milan Pantálek jedoucí v barvách Gemini Rally Teamu představí společně se svým spolujezdcem z rallysprintového šampionátu Jardou Novákem a na dveřích svého vozu povezou startovní číslo 16.

Komentářů celkem: 3
sloní kýta
7. 9. 2007 20:381
0 0
předpokládám, že další článek je již připraven a v titulu je "Nevydařená sezona ...."
10. 9. 2007 12:522
0 0
Taky bych to tak tipoval!!Nebo taky Černá sezóna!!Milan snad sbírá smůlu i ostatním závodníkům.Nikdo jiný tady snad víc smůly nemá............
10. 9. 2007 14:373
0 0
Myslím že ve Vyškově si spravil náladu. Sedmej absolutně a třetí v PV nevypadá zle.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!