Jaroslava Orsáka ve Vyškově zradila technika

Po velmi vydařeném startu na Barum rally čekala na posádku Jaroslav Orsák – Karel Vajík další prověrka na rychlostních zkouškách.

Po velmi vydařeném startu na Barum rally čekala na posádku Jaroslav Orsák – Karel Vajík další prověrka na rychlostních zkouškách. Společně s Mitsubishi Lancer sedmé vývojové řady se postavili na Vyškovském náměstí k dvoudenní Bottcher rally. Po úspěchu ve Zlíně přišlo na Hané mírné zklamání.

Na vyškovsku startoval Jarek Orsák poprvé a tak se na nové tratě hodně těšil. Po seznamovacích jízdách byl mladý jezdec s profilem rychlostek spokojený. „Doposud jsem ve Vyškově nestartoval. Nové tratě mne hodně lákaly. Nová trať, rovná se pro mne nová motivace. Ta byla po úspěchu na Barum rally u všech opravdu velmi velká. Na samotný závod jsem se proto hodně těšil,“ popsal první dojmy před soutěží kloboucký jezdec.

Vstup do závodu se valašské posádce moc nepovedl. Za vše mohla převodovka. Krátce po startu úvodní zkoušky přestal řadit jeden rychlostní stupeň. Následně se připojil další a úvodní etapu posádka dokončovala bez fungující spojky. „Asi dva kilometry po startu první erzety jsem podřazoval do jednoho z vracáků. Postupně šly dolů rychlosti pět, čtyři, ale trojku jsem zařadit již nemohl. Později se přidal i čtvrtý nefunkční rychlostní stupeň. Etapu jsme navíc dokončili bez spojky,“ popsal problémy úvodního dne Jaroslav Orsák. Mechanikům se podařilo v servisu vyměnit poškozenou převodovku, ale při opravě spojky se vyskytly problémy. Proto posádka odevzdávala své Mitsubishi do uzavřeného parkoviště později a využila tak pravidel super rally.


V sobotu se Jarek s Karlem svezli pouze na jedné zkoušce. Tentokráte byl důvodem odstoupení zdravotní stav jezdce. „Počasí z posledních dnů na mne zanechalo stopy v podobě velké bolesti hlavy. Nemohl jsem se plně koncentrovat na jízdu a jet v takovém stavu, by bylo hodně riskantní. Proto jsme raději závod odpískali,“ vysvětlil odstoupení Jaroslav Orsák. Posádka přesto bodovala. Ve třídě N4 sice dokončila závod díky druhému využití pravidel super rally na 12.místě, body ale získala mezi juniory za třetí místo. Cíl daný před soutěží byl splněn. „Na Kopeckého bychom stejně neměli. Náš největší soupeř Tonda Tlusťák ve Vyškově nestartoval a tak body se nám budou hodit,“ zhodnotil příděl bodů Jarek.


„Byť nám nevyšel start podle našich představ, hodnotím jej kladně. Poznal jsem nové tratě, i když to samotné poznávání mohlo být z mé strany delší. Jinak jsme měli štěstí v neštěstí. Je dobře, že se převodovka rozpadla ve Vyškově a ne třeba na Barum rally nebo v Příbrami,“ konstatoval valašský jezdec. Nyní čeká na Jaroslava Orsáka a Karla Vajíka velmi důležitý závod. Výsledek z Příbramské Fuchs Oil Rally rozhodne o tom, zda kloboucký jezdec obhájí loňskou národní prioritu. „Šance na obhajobu loňského úspěchu rozhodně jsou. Proto budou přípravy na tento závod velmi důkladné. Za celou posádku i tým mohu slíbit, že pro konečný výsledek uděláme všichni maximum,“ prozradil předsevzetí před poslední soutěží mezinárodního mistrovství třiadvacetiletý kloboučan.

Komentářů celkem: 2
10. 9. 2007 12:49
0 0
Škoda,Jarin už začíná taky dobře promlouvat do pořadí.....
11. 9. 2007 16:59
0 0
Škoda to je ale má rozum.... Pokud je mu blbě tak nemá cenu hazardovat
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!