Milan Hauer - eWRC.cz
10. 10. 2007 10:10 − 2702× − 4

Stolní kalendář 2008 spojuje příjemné s užitečným

Po dvouleté přestávce opět připravují Milan Hauer, Motorsport review a JSM promotion motoristický kalendář.

Po dvouleté přestávce opět připravují Milan Hauer, Motorsport review a JSM promotion motoristický kalendář, jaký nemá svým rozsahem v našich podmínkách obdobu. Na více než padesáti stranách se opět představí výběr podstatné části jezdců a posádek několika automobilových sportů.

První vydání tohoto kalendáře pochází z roku 1998. Kde se vzal vůbec nápad pustit se do takto rozsáhlé práce? „Tehdy jsme již několik let spolupracovali s několika soutěžními týmy a sám jsem se také chystal za volant. Cítili jsme potřebu vydat nějaké propagační materiály, kde bychom prezentovali naše posádky, partnery i výsledky. Hledali jsme proto cestu, jak o sobě dát vědět a to pokud možno na delší dobu, aby se nemalá investice udržela v povědomí co nejdéle a neskončila po pár dnech někde v šuplíku. Kalendář vám visí na stěně, nebo v našem případě stojí na stole a slouží celý rok, volba tedy byla jasná.

Další otázkou byly finance. Peníze na provoz týmu se shánění obtížně, nechtěli jsme proto odčerpat z týmového rozpočtu příliš velkou část. Limit jsme si stanovili v přibližné hodnotě jedné pneumatiky, tedy kolem 8 000 Kč. Těší mne, že tento limit se daří držet i dnes,“ popsal Hauer úvahy, které vedly ke vzniku prvního kalendáře.

„Každý, kdo někdy něco tisknul ví, že cena jednoho výtisku je závislá na nákladu, proto spojilo síly několik týmů a jezdců, kteří si mezi sebe rozdělili prostor v kalendáři i náklad. Netisklo se tedy několik kalendářů v malém, ale jeden ve velkém počtu. Začínali jsme s dělením na měsíce a protože se takový nápad líbil čím dál víc, postupně jsme přešli na týdenní variantu, takže kalendář pořádně ztloustnul. Současně stoupnul i náklad. Díky tomu se podařilo udržet cenu na stejné úrovni a přitom stále rostla kvalita fotografií i tisku.“

Rozšíření kalendáře s sebou přineslo i šanci a příležitost prezentovat podstatnou část startovního pole nejen z rallye, ale začali se ozývat zájemci z vrchů, okruhů, motokár, autokrosu i rallyecrossu. Z kalendáře se tak postupně stávala taková malá obrazová kronika českého motorsportu. Vedle sebe byli k vidění nejen jezdci ze špičky startovního pole, ale i ti, kteří jedou v hloubi startovního pole, bez kterých by žádné závody nebyly možné. Svůj prostor našla i nastupující generace začínající na motokárách. Nikomu se dveře nezavíraly a kdo měl zájem, mohl mít svou fotografii ve velice dobré společnosti, protože jako bonusové stránky se před několika lety objevily celostránkové fotografie z mistrovství světa v rallye.

V nadpisu se píše o spojení příjemného s užitečným, to by si zasloužilo bližší vysvětlení: „Každého jistě potěší, když dostane dárek a toto je velice vhodný dárek pro členy týmů, mechaniky, partnery i rodinné příslušníky, bez kterých by jen málokterý jezdec mohl závodit. Autokluby pořádající motoristické podniky mohou kalendář pořídit pro své členy, bez nichž by žádnou soutěž, nebo závod nemohli uspořádat a tímto způsobem jim poděkovat za jejich práci a pomoc.

Užitečnost spočívá v tom, za cenu jedné pneumatiky dostane posádka, nebo jezdec nejen svých čtyřicet výtisků, ale i to, že díky nákladu, který se pohyboval mezi třemi až pěti tisíci kusů, se kalendář dostane k velkému počtu lidí a ti se minimálně týden v roce dívají na fotografii s vaším autem, logem, nebo posádkou, na kterou by třeba na rychlostních zkouškách ani nečekal, nebo která kolem něj na trati jen profrčí. Zajímavé je i sledovat, kam všude se kalendář dostane. Před časem mi například oznámil skvělý francouzský jezdec Dominique Laurent, kterého známe i z našich tratí, že jeden výtisk skončil i na stole ředitele Peugeot Sport ve Francii,“ odhalil Hauer další klady kalendáře.

Přípravy pro nejnovější kalendář jsou již v plném proudu, ale stále je ještě prostor pro další zájemce, takže stručnosti kdo se může přihlásit, jaké jsou varianty a kolik ho to bude stát?: „Přípravy skutečně vrcholí, ale nějaký prostor ještě je, takže začnu popořadě. Ozvat se může každý, kdo má něco společného s automobilovým sportem. Jezdci, týmy, sponzoři, autokluby pořádající soutěže, nebo závody, ale třeba i webové servery jako třeba eWRC, se kterým spolupracujeme již několik let a který část kalendářů rozdělí mezi úspěšné výherce svých soutěží.

Variant je několik. Ta základní, s jednou fotografií, přijde na zmiňovaných 8 000 Kč včetně DPH, za které obdrží čtyřicet kalendářů. Pokud by se někdo rád prezentoval nejen auto, ale i své výsledky a sponzory, může využít variantu prezentační strany. Ta je o něco dražší a stojí 10 000 Kč a v této ceně je 50ks kalendářů. Za příplatek 3 600 Kč jsme připraveni vyrobit i titulní stránku na přání. Vzhledem k technologii výroby je v tomto případě nutné zakoupit minimálně sto kalendářů.

Tolik ve stručnosti, další podrobnosti rád poskytnu na telefonním čísle 602 355 512 nebo e-mailu milan.hauer@telecom.cz, a společně najdeme nejvhodnější variantu. Na adrese www.motorsport-review.cz/kalendar05.html jsou ke shlédnutí ukázky z roku 2005, kdy jsme kalendář vydávali zatím naposledy,“ uzavřel Milan Hauer.

Komentářů celkem: 4
10. 10. 2007 11:401
0 0
takžwe existuje nějaká šance že se k tomuto kalenáři dokážu dostat i jako soukromá osoba (teda kromě nějaké výhry v soutěži nebo sponzoringem )? Pudje někde (a kde) koupit ? Díky za infosmajlík
10. 10. 2007 13:542
0 0
Mám zatím poslední z před dvou let a už se těším na tenhle smajlík
10. 10. 2007 16:453
0 0
ripper85: Určitě bude kalendář i ve volném prodeji a na dobírku. Dám včas vědět a kdyby to nějak zaniklo, tak mail a telefon v článku budou fungovat dál. To je taky cesta.
11. 10. 2007 18:534
0 0
Krásná akce, vůbec jsem netušila, že existuje motoristický stolní kalendář, kdyby náhodou někdo měl starší kalendáře, nejen s rally tématikou, ale jde mi v tuto chvíli o nástěnné kalendáře (pokud možno né ty s čísílky, ale i s nějakým tím obrázkem) a měli by jste chuť nebo možnost zaslat takový kalendář nebo nabídnout k odběru, ozvěte se mi na mail: ufozt@seznam.cz
Zdůvodnění: Moje maminka je vášnivá sběratelka nástěnných kalendářů, je jediná v republice, zatím o nikom podobném nevíme, takže kdybyste měli chuť rozšířit její sbírku o vámi nevyužívané kalendáře, kontaktujte mě prosím, budeme moc vděčni (z mého hlediska zejména za kalendáře s rally tématikou) Moc díky. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!