David Pistulka - eWRC.cz
5. 3. 2008 12:45 − 6535× − 125

Bohemia Rally Cup II se představuje…

Co je BRC? Jedná se o seriál závodů v nejlepším rally simulátoru všech dob – Richard Burns Rally.

Co je BRC? Jedná se o seriál závodů v nejlepším rally simulátoru všech dob – Richard Burns Rally. V České republice je tato hra stále víc a víc oblíbená a má spoustu příznivců, především z řad rallyových fanoušků. Ti tak mohou na vlastní kůži zažít to, co opravdoví závodníci. U nás lze, na rozdíl od jiných zemí „postižených“, RBR jezdit online, tudíž existuje možnost srovnávat se s ostatními jezdci z naší republiky, ale také ze Slovenska, Polska, Maďarska, Bulharska či Ruska. Tuto příjemnou skutečnost „má na svědomí“ sdružení RBR Czech v čele s Václavy Lipertem a Korálem, kteří vytvořili onen plugin („program“ – přes který lze jezdit online). Dalšími důležitými osobami na české RBR scéně jsou „modeláři“ českých tratí: Vašek Šourek, Roman Bárta a Vratislav Honzálek.

Pohár BRC je letos pořádán již druhým rokem. Stejně jako loni se skládá z deseti podniků, jejichž reálné názvy někteří znají z bývalých ČMPR. Každá rally obsahuje 10 jednotlivých RZ, o celkové délce 60 – 70 kilometrů. Zabrousíme na všechny povrchy – šotolinu (Anglie, Austrálie, Japonsko, USA), asfaltové tratě francouzského typu, nesmí chybět klouzání na sněhu a ledu a díky Vaškovi Šourkovi, který do RBR vymodeloval 3 tratě Rally Příbram, se svezeme i na domácí půdě. Technické zázemí soutěže zajišťuje, jak už bylo řečeno, RBR Czech.

Pro letošní ročník jsou vypsány všechny kategorie vozů povolené pluginem. Lze tedy startovat s vozy kategorií WRC, N4, A8, S1600 a dále pak A7, A5, vozy kategorie S2000 budou povoleny v případě zprovoznění daných vozů na RBR Czech. Více se lze dozvědět v pravidlech (bohemiarallycup.ic.cz/pravidla.htm) na webu BRC. Na konci soutěže věnují partneři poháru nejlepším jezdcům věcné ceny a diplomy.

Co říká o prvním ročníku Bohemia Rally Cupu jeho absolutní vítěz – René Dohnal z Revo eTeamu Klatovy?

„Z počátku jsem bral BRC jako jeden z dalších turnajů, které v té době vznikly. Ovšem po pár závodech jsem zjistil, že je lepší než ty ostatní nejen díky pěkným reportům, přehlednému webu nebo dobře poskládaným tratím, na kterých se mi dařilo dojíždět do cíle a bodovat. Také díky tomu byl pro mne ihned prioritou mezi turnaji.

Velmi mě potěšily věcné ceny. Když jsem obdržel balík se zlatým pohárem, modelem Fabie WRC a trikem, byl jsem nadšen. Vítězství v BRC je prozatím můj největší úspěch v RBR a doufám, že není ani poslední. Co se týče 2. ročníku BRC, pořadatelé už sdělili pár informací jak bude vypadat a pokud vše slibované klapne bude to určitě jeden z nejlepších turnajů. Moc se těším a doufám, že se sejde super konkurence abychom si užili super souboje o vteřinky.“


Loňský vítěz René Dohnal

Do 2. ročníku získal realizační tým BRC mediální podporu od serveru eWRC.cz, dalšími partnery poháru jsou: Škoda Auto a. s., Auto PB Klatovy, Pneuservis Kuneš a Univerzal JH, díky kterým se účastníci šampionátu můžou těšit na zajímavé ceny. Novinkou oproti prvnímu ročníku, budou videosestřihy a onboardy z jednotlivých rally, které bude možné rovněž najít na eWRC.cz.

A jak se přihlásit? Pro zkušené hráče RBR je to jednoduché, stačí na webu BRC vyplnit a odeslat přihlášku (bohemiarallycup.ic.cz/prihlaska.htm) a pak jen čekat na první rally.

Pokud by se ale našel někdo koho tento „druh zábavy“, resp. pohár zaujal a chtěl by se ho zúčastnit, musí udělat několik kroků. Za prvé je nutné se zaregistrovat se na rbr.onlineracing.cz, podle návodu si nainstalovat plugin a všechny potřebné utility, vybrat, stáhnout a nainstalovat si zvolené auto a poté vyplnit a odeslat přihlášku na webu BRC. Napsal jsem to opravdu ve zkratce, takže v případě, že by někdo chtěl s tímto postupem poradit, nebo by narazil na něco „nečekaného“ pište na email cupu – rallycup@email.cz.

S přihláškami neváhejte! První podnik, Rallye Kralovice – Memoriál Martina Vodehnala, startuje v pátek 11. 4. 2008!

Komentářů celkem: 125
8. 3. 2008 07:53121
0 0
to biker : diky, jdu na to smajlík
8. 3. 2008 13:21122
0 0
Nevíte někdo, jestli je dána nějaká uzavírka přihlášek? Na webu jsem nenašel. Nebo jestli je dáno jednoduše startem soutěže onoho 11.4. ? Díky
8. 3. 2008 15:14123
0 0
Vše se odvíjí od pravidel turnaje. Pokud vím, není tam žádné omezení přijímání přihlášek, tzn. že se můžeš přihlásit i v průběhu turnaje
8. 3. 2008 18:24124
0 0
Ano, přesně tak jak píše K.Arno, do turnaje se lze hlásit i v průběhu turnaje stejně jako ve všech ostatních RBR turnajích smajlík
21. 4. 2008 09:21125
0 0
Velice dobra prace jen tak dalsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!