18. 3. 2008 22:33 − 2689× − 0

Uzávěrka přihlášek na Valašku se přiblížila!

Pořadatelé z Autoklubu RS–Vsetín v AČR evidují čtyřiadvacet hodin před uzávěrkou přihlášek téměř osmdesát posádek.

Druhý podnik devítidílného seriálu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 2008, kterým bude Cetelem Valašská rally 2008 s centrem ve Valašském Meziříčí (28. – 29. března), nabídne velmi kvalitní startovní pole. Pořadatelé z Autoklubu RS–Vsetín v AČR evidují čtyřiadvacet hodin před uzávěrkou přihlášek téměř osmdesát posádek ze tří evropských států. Všichni opozdilci se mohou přihlásit ještě do dnešní půlnoci, neboť uzávěrka přihlášek je stanovena na úterý 18. března 2008.

„Nejvíce přihlášek přichází tradičně v posledních dnech před uzávěrkou, i když přední jezdci se letos hlásili s dostatečným předstihem. V sekretariátu rally máme den před uzávěrkou přihlášky od 23 prioritních jezdců včetně Slováka Petra Gavláka, což je velmi vysoké číslo. Valaška slibuje velmi hodnotný motoristický sport a dramatické souboje. Předpokládáme, že definitivní seznam bude čítat kolem osmdesáti až devadesáti posádek,“ řekl Miroslav Hošák, ředitel Cetelem Valašská rally.

Do českého šampionátu se vrací dvojnásobný český mistr z let 2000, 2001 Roman Kresta, který patří k největším diváckým tahákům soutěže v okolí Valašského Meziříčí. Kresta pojede na voze Mitsubishi Lancer EVO IX v barvách týmu Mogul Racing Team. Jedenatřicetiletý rodák z Trnavy na Zlínsku se představí po letech v domácím šampionátu s cílem bojovat opět o nejvyšší příčky. Technici společnosti Charouz Racing System připraví pro Krestu zcela nové auto. Služeb stejné společnosti využívá i pětinásobný český mistr Václav Pech, vítěz úvodního podniku českého šampionátu Jänner rally v Rakousku.

Vedle Kresty a Pecha má prioritu FIA B rovněž Karel Trojan (Mitsubishi Lancer EVO IX). Na stejném voze se představí velké překvapení z Rakouska Pavel Valoušek, který má rovněž ambice bojovat o nejvyšší příčky. Vsetínští pořadatelé obdrželi další přihlášky předních českých jezdců, na Valašsku pojedou tři vozy kategorie Super 2000, když za volanty se objeví Josef Peták, Roman Odložilík (oba Peugeot 207 S2000) a Jaromír Tarabus (Fiat Grande Punto Abarth S2000).

Dále jsou přihlášeni Vojtěch Štajf, Emil Triner, Jan Štěpánek (všichni Subaru Impreza STi), Václav Arazim, Jan Votava, Karel Trněný, Slovák Peter Gavlák, Jaroslav Orsák, Vladimír Barvík, Marcel Tuček (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), Antonín Tlusťák (Citroën C2 S1600), Jaroslav Vančík (Citroën C2 R2) a další. Z Polska přijedou mimo jiné Marcin Beltowski (Subaru Impreza) a Piotr Maciejewski (Suzuki Swift S1600).

V nejsilnější třídě N4 zatím najdeme na seznamu celkem 43 vozů. „V nejslabších objemových třídách je přihlášeno minimum posádek, což zřejmě bude trend letošního velkého mistrovství. Ve třídě N1 figuruje pouze jedna posádka, v N2 pouhé čtyři a mezi A5 jsou tři vozy. Soutěžící v těchto třídách zřejmě dají přednost rallysprintovým podnikům,“ uvedl Hošák.

Definitivní podoba seznamu přihlášených posádek Cetelem Valašská rally 2008 bude zveřejněna na čtvrteční tiskové konferenci v sídle Zlínského kraje, kde svou účast přislíbili i vybraní regionální jezdci, a to Antonín Tlusťák, Roman Michalík a Jaroslav Vančík. Divácky oblíbená Valaška startuje v pátek 28. března z náměstí ve Valašském Meziříčí, na jezdce čeká celková trať v délce 501 km obsahující 13 rychlostních zkoušek na šesti úsecích v délce 177 km.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!