20. 3. 2008 08:50 − 4995× − 44

Jan Kopecký před startem Istanbul Rally

Posádka týmu Motorsport Kopecký ve složení Jan Kopecký-Petr Starý se zúčastní první dubnový víkend Istanbul Rally v Turecku.

Posádka týmu Motorsport Kopecký ve složení Jan Kopecký – Petr Starý se zúčastní první dubnový víkend Istanbul Rally v Turecku, úvodní soutěže mezinárodního seriálu Intercontinental Rally Challenge.

Prioritou Jana Kopeckého v první polovině sezóny 2008 jsou především starty v soutěžích zařazených do seriálu Intercontinental Rally Challenge s vozem specifikace S2000. V kalendáři plánovaných startů jsou zařazeny Istanbul Rally, Rally de Portugal, Ypres Westhoek Rally v Belgii a Rally Russia.

Závěrečnou fázi příprav na šotolinovou soutěž zahájil tým Motorsport Kopecký testem funkčnosti vozu Peugeot 207 S2000 v okolí Kostelce nad Orlicí. Tento vůz bude mít Jan Kopecký k dispozici nejenom v Turecku, ale i na dalších soutěžích seriálu IRC, kterých má tým Motorsport Kopecký v plánu se zúčastnit.


Krátký asfaltový test nahradil kvůli nepřízni počasí plánovaný šotolinový test v okolí Červené Vody, který měl mít především za úkol ověřit základní nastavení vozu pro tureckou soutěž. Vydatné sněžení však znemožnilo uskutečnit test v původně plánované lokalitě, neboť povrch testovacího úseku změnil výrazně charakter.


Šotolinový test byl rovněž plánován jako první výraznější zatěžkávací zkouška vozu Peugeot 207 S2000, který má tým Motorsport Kopecký k dispozici již v barvách partnerů týmu. Těm dominují pochopitelně loga obchodních značek produktů hlavního partnera, společnosti Federal Mogul. Významnější objem kilometrů čeká na soutěžní speciál v důsledku změny počasí oproti původním předpokladům tedy až na tureckém území.


„Samozřejmě si uvědomuji, že šotolinový povrch testovacího okruhu v okolí Červené Vody je hodně odlišný od povrchu rychlostních testů, které nás čekají v okolí Istanbulu. Pochopitelně lze očekávat i výrazně jiné klimatické podmínky, nicméně by bylo pro mě hodně prospěšné, kdybych mohl absolvovat šotolinový test alespoň v této lokalitě. V Turecku nebudeme mít možnost významněji testovat před samotnou soutěží a testovací úsek s obdobným povrchem není v dostupné vzdálenosti k dispozici.

V letošním roce mám odjeto výrazně méně rychlostních zkoušek než v předchozích sezónách a v Mexiku jsem soutěžních kilometrů odjel bohužel minimum, proto jsem opravdu rád za každý odjetý kilometr v soutěžním voze.

Dnešní náhradní test na zasněženém asfaltovém povrchu nemá pro tureckou soutěž žádný význam, ale ověřili jsme si alespoň funkčnost soutěžního vozu a já se budu s nastalou situací muset v Turecku velmi rychle vypořádat,“ řekl pilot Jan Kopecký.


„Istanbul Rally bude bezpochyby velmi náročnou šotolinovou soutěží, ale věřím, že premiéru v přípravě vozu specifikace S2000 před soutěží tým Motorsport Kopecký zvládne. V plánovaných čtyřech startech v první polovině letošní sezóny převažují šotolinové soutěže, neboť právě na tomto povrchu má Jan odjeto v jeho kariéře výrazně méně kilometrů. Jiná cesta než zlepšování se získáváním zkušeností v těžkých rychlostních zkouškách na daném povrchu neexistuje.

Na start v Turecku se těšíme a velmi rádi bychom kvalitním výsledkem dali zapomenout na nepovedený start do sezóny v Mexiku, kde se po osmi kilometrech úvodní erzety zastavil motor pronajatého vozu,“ dodal vedoucí týmu Josef Kopecký.


Komentářů celkem: 44
23. 3. 2008 14:29
0 0
Porovnat svůj výrobek s konkurencí na shodném měřeném úseku a porovnání jízdních vlastností jedním jezdcem, včetně posouzení vhodnosti komponent dodávaných jinými výrobci je běžnou praxí všech automobilek a nejen se závodními vozy.
23. 3. 2008 21:53
0 0
2kam: Tak to sorry, já myslel, že ji koupili někdy teď což by bylo značně nelogické místo do vývoje a testování vrážet prachy do konkurenčního auta. Chápal bych to po nějakém delším otestování F2S2k, aby mohli srovnat jízdní vlastnosti, parametry, ... A auto teda patří ŠM nebo CRT?
24. 3. 2008 10:10
0 0
Auto jim pronajímá BB Motorsport.
26. 3. 2008 06:12
0 0
ještě tu chybi informace že auto jim pronajíma AVIS, benzik kupujou od ONO, rukavice jim šije čísi babicka a bude to dokonalý. Přestaňte věřit něčemu tak hloupému jako je to, že by jim to auto kupoval ŠM. Spíš zkuste věřit tomu, že se to ŠM moc nelíbí.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!