Stříbrné Valašsko Václava Pecha

Druhý díl Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye měl pro mistrovskou posádku EuroOil teamu stříbrný nádech.

Druhý díl Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye měl pro mistrovskou posádku EuroOil teamu stříbrný nádech. Václav Pech jun. s Petrem Uhlem bojovali na Valašsku dva dny s nepřízní počasí, s drobnými technickými problémy a v neposlední řadě se silnými soupeři v boji o titul.

Téměř kompletní česká špička automobilových soutěží v rallye soupeřila o víkendu na Valašsku o body do Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye. Václav Pech jun. spolu se spolujezdcem Petrem Uhlem již po seznamovacích jízdách věděli, že Valašská rallye bude tentokrát velmi náročná a volba pneumatik bude alfou i omegou úspěchu v soutěži. Posádka EuroOil teamu měla s některými rychlostními testy v okolí Valašského Meziříčí již zkušenost z předchozích ročníků, kdy zde dvakrát zvítězila, a po právu tak byla považována za jednoho z favoritů soutěže. Václav Pech jun. s Petrem Uhlem se již od prvních rychlostních zkoušek úvodní etapy zařadili mezi trojici posádek, které spolu až do konce soutěže bojovaly o místa na stupních vítězů.

Již v průběhu první etapy ale posádka EuroOil teamu musela řešit první problém. „Z našeho Mitsubishi začaly během jedné z nočních rychlostních zkoušek vycházet podivné zvuky. Myslel jsem že nám odchází zadní diferenciál. Bylo velmi nepříjemné s tím takto jet, a proto jsem trochu zvolnil. Za cílem rychlostní zkoušky jsme s Petrem zjistili že se jedná naštěstí jen o drobnost na kardanové hřídeli a na místě to opravili,“ popisuje drobnou technickou závadu Václav Pech jun.

V sobotu ráno se nad rychlostními testy okolo Valašského Meziříčí začala honit dešťová mračna. Málokdo si v ten moment ale troufl tvrdit, zda půjde jen o krátkou dešťovou přeháňku či o silnější liják. Krátké dešťové přeháňky se postupně změnily v poměrně vydatný liják a nebylo vůbec jednoduché zvolit správný typ pneumatiky pro daný povrch. „V sobotu si s námi trochu pohrálo počasí a po dlouhé době se nám po poradě s tátou nepodařilo trefit správné pneumatiky ani do jedné sekce etapy. Hodně nám to klouzalo za deště na suchých pneumatikách, a do cíle soutěže jsem pro změnu dojížděl na mokrých pneumatikách když už bylo sucho,“ komentuje volbu pneumatik Václav Pech jun.

Souboj Pavla Valouška a posádky modrožlutého Mitsubishi Lancer EVO IX EuroOil teamu o druhé místo nakonec dostal obrat, kdy Pavel Valoušek nabral ztrátu po defektu. Václav Pech jun. a Petr Uhel se v závěru soutěže opět vrátili na druhé místo v soutěži, které až do cíle uhájili. „Přes ty všechny problémy z toho nakonec je krásné druhé místo, což tady na Valašsku, kde jsou naši největší soupeři doma, považuji za vítězství. Povedlo se nám to i díky tomu, že Pavel Valoušek v závěru prorazil pneumatiku a nabídnutou šanci na druhé místo jsme využili,“ říkal v cíli soutěže stříbrný Václav Pech jun.

Václav Pech jun. si slušným bodovým ziskem za druhé místo na Valašské rallye upevnil první pozici v absolutní klasifikaci Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye a do domácí rallye Šumava odstartuje v roli leadera šampionátu. „Na Šumavě bychom chtěli jet určitě rychleji než tady na Valašsku a znovu bojovat o první místo. Šumava letos zavítá i do Plzně a chtěl bych tak pozvat všechny fanoušky, aby se přišli podívat, nasát atmosféru soutěží rallye a pořádně fandit,“ zve závěrem mistr České republiky v rallye Václav Pech jun.

Komentářů celkem: 39
3. 4. 2008 18:0121
0 0
plný souhlas s Lejboyem .smajlík
3. 4. 2008 18:0122
0 0
M607: Už jsou tu TŘI smajlík
3. 4. 2008 18:1323
0 0
Wladimeer: Jako Asinovci se potkavame na trati s hodne Asinovcema ale jeste se mi nestalo ze bych je slysel bucet pri prujezdu Kresty. Naopak kdyz si vzpomenu treba na Boleslav tak tam nas bylo nekolik a jako jedini sme fandily i jezdcum na chvostu.
Lejboy: Myslim ze ta veta tam je spravne smajlík. Nestaci aby nekdo delal gumu a budes na druhym. Musis jet rychle aby jsi ty ztraty ktera pri gume naskoci mohl vyuzit. Kdyz budes mit ztratu 5minut tak ti ani guma soupere nepomuze,proto myslim ze tam je to I.
Jak jsem psal vise-tesim se na dalsi pekne souboje jestli se nekde Asin a Valda setkaji.
3. 4. 2008 18:3324
0 0
Žoldáku, příteli, té češtině tedy dáváš na pr.el. Žasnu, jak ti uniká třeba i to, že nejsi holka.
3. 4. 2008 18:4925
0 0
3K: No jo, pořád... smajlík
3. 4. 2008 19:5426
0 0
Cidlíne, můžeš mě poučit smajlík [kvůli Tobě jsem to teď psal s diakritikou ikdyž normálně ji nepíši (vyjímky samozřejmě jsou) jako tady v diskuzi např. Romcek,CAMEL a další].
PS: překliky jsem nemohl opravit neboť tu nevidím edit
PS2:holka nejsem smajlík a myslím že na spojeních: "že bych je slyšel" nebo "jak jsem psal" to z toho ani nevyznívá. Nebo aspoň já tam nevidím na konci -a smajlík a ani pár lidí co si to četlo mi psalo že nechápou jak jsi k tomu dospěl.
3. 4. 2008 21:0927
0 0
taky fandím valdovi, ale v rallye vyhrává ten, kdo udělá nejmíň chyb, a proražená guma je prostě chyba, nebo taky trochu smůly, nebo štěstí..?? - mohlo to být i uražený kolo.... a to všechno k rallye patří... a proto se rallye jezdí - jinak by stačila nezávislá "parlamentní" komise, která by odborně posoudila, kdo je nejlepší a vyhhlásila mistra..smajlík
3. 4. 2008 21:1328
0 0
zoldaku - to je učivo 1. stupně ZŠ...... "jako jedini sme fandily i jezdcum" ... pořád to nevyďýš... smajlíksmajlík
3. 4. 2008 23:1929
0 0
Jestli si dobře pamatuju tak ve video sestřihu do kamery na mediasportu řekl, že si asi Valda to druhé místo zasloužil víc než on, ale to je rally. Jinak nevíte někdo kdo Valdovi půjčil diferák, kterej se mu v pátek večer rozpadl a neměl náhradí?
4. 4. 2008 07:5330
0 0
Fandím českému rally, pokud vyhraje Roman, přeju mu to, protoze vyhrál proto, že byl nejlepší. Když byl druhej Ášín, určitě to nebyla náhoda, jinak jako člověk nemá chybu, třetí byl Valda, líbí se mi jeho dravý styl... Vůbec nechápu tady ty keci. Bučení Ášínovců při průjezdu Kresty... autor příspěvku asi nebyl nikdy na rally a kouká jen na tv....
4. 4. 2008 10:1931
0 0
Dlouhey:Můžu tě ujistit,že Kresta ani Pech to nebyl,ti nesmí o Valdovi mluvit,natož mu ještě něco půjčovat.A to ty diferáky měli v kamionu minimálně tři.Ještě že má Valda fajn kamarády,kteří v nouzi dokážou pomoct.
4. 4. 2008 10:2932
0 0
V oficiální tiskovce by Valdovo poděování mělo/mohlo být.
4. 4. 2008 10:3233
0 0
jarda klouček: Ten diferák od KITu si normálně zaplatí...
4. 4. 2008 10:4134
0 0
Mirku,to je logické,že ho zaplatí,ale když ho nemáš,tak za prvé nejedeš a za druhé jsou ti peníze k ho..u,protože nemáš co platit.
4. 4. 2008 12:3635
0 0
zoldak21+walter: Tak jen pro informaci: Na VR jsem se potkal se svým známým, který je dlohodobě Ášínovec a od právě této osoby jsem se tuto informaci dozvěděl. Taktéž přiznal, že se za ten incident ještě stydí dnes (i když se ho aktivně nezúčastnil)
4. 4. 2008 12:5336
0 0
Jsem velký fanda Romana,ale musím uznat ,že i Ašín je velice dobrý jezdec a fajn kluk se kterým se velmi dobře hovoří.
Horší je to s fandy Ašína,kteří nedokážou ocenit i výkon někoho druhého-lepšího.v tomto případě třeba Romana,ani mu nezatleskají při vyhlášení vítězů.Vím o čem píši viděl jsem to několikrát.
Mluví o těch fandech,kterí jsou v barvách Ašína.
Je dobře,že se vrátil Kresta protože se konečně bude závodit a Venca bude mít soupeře-doteˇka ho neměl.
4. 4. 2008 17:3837
0 0
miraford,cidlín: že by: sme->jsme smajlík. Hold zvyk ze psaní SMS. Při psaní jsem si toho hned nevšiml a dal odeslat. Kdyby tady byl edit tak by jsem to opravil ale ten tu není a psát kvůli tomu další post je zbytečné, stejně jako tyto naše předešlé posty, protože člověku tady jde o to kdo chtěl co vyjádřit a ne o to jestli tam má nějakou chybičku (které tu jsou ve více příspěvcích). Když se potkáme na rally tak o tom můžeme pokecat třeba u pivka jestli nebudete proti smajlík.
Wladimeer: Tak jestli je to pravda tak mě to mrzí a nechápu ty "fanoušky". Já osobně jsem rád za každé auto co je na "startovce" a rád mávnu každému kdo ukáže pěkný průjezd nebo už jen proto že vynaložil peníze aby mohl odstartovat.
4. 4. 2008 20:4638
0 0
zoldaku.... cos ztý češtiny měl..???? jde o tvrdý Y.... jakože my holky sme koukaly...... a když to nejdou samý holky, tak potom koukali.... smajlík
4. 4. 2008 21:0739
0 0
miraford: smajlík pravda,nevím jakto že jsem to přejel a nevšiml si toho - omlouvám se za takovou hrubku. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!